首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test
admin
2010-08-21
29
问题
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test their patients for genetic defects — and then to turn around and spread the results throughout the world via the Internet. For someone in need of treatment, that’s good news. But for someone in search of a job or an insurance policy, it can be all bad.
Last week a corollary (推论) was proposed to the patients’ bill of rights now before Congress: a right to medical privacy. Beginning in 2002, under rules set to become law in February, patients would be able to decide the conditions under which their personal medical data could leak. They would be able to examine their records and make corrections. They could learn who else had seen the information. Improper use of records by a caregiver or insurer could result in both civil and criminal penalties. The plan was said to be an unprecedented step toward putting Americans back in control of their own medical records.
While the administration declared that the rules as an attempt to strike a balance between the needs of consumers and those of the health-care industry, neither doctors nor insurance companies were happy. The doctors said the rules could actually destroy privacy, pointing to a stipulation allowing managed-care plans to use personal information without consent if the purpose was "health-care operations". That, physicians said, was a loophole (漏洞) through which Health Maintenance Organizations and other insurers could pry (窥探) into the doctor-patient relationship, in the name of assessing the quality of care. Meanwhile, the insurers protested that the rules would make them vulnerable to lawsuits. They were especially disturbed by a stipulation holding them liable for privacy breaches (违背) by "business partners" such as lawyers and accountants. Both groups agreed that privacy protections would drive up the cost of health care by at least an additional $3.8 billion, and maybe much more, over the next five years. They also complained about the increased level of federal scrutiny required by the new rules’ enforcement rules.
One aim of the roles is to reassure patients about confidentiality, thereby encouraging them to be open with their doctors. Today various cancers and other embarrassing diseases can go untreated because patients are afraid of embarrassment or of losing insurance coverage. The fear is real: an official noted that a January poll by Princeton Survey Research Associates found that one in six U. S. adults had at some time done something unusual to conceal medical information, such as paying cash for services.
What does the passage mainly discuss?
选项
A、The feasibility and irrationality of protecting medical privacy.
B、The government’s appeal to protection of medical information.
C、Patients should enjoy more rights to their medical records.
D、Doctors and insurers’ complaint about the proposal.
答案
A
解析
本题问“短文主旨”。短文的第二段开头给出了这项法规的内容“..., a right to medical privacy.”,是关于医疗隐私的权利问题,接下来阐述了法规的细则。在第三段作者指出这项法规的合理性受到了医生和保险公司的质疑“..., neither doctors nor insurance companies were happy.”。在短文的第四段作者提到了法规出台的目的和合理性,“One aim of the rules is to reassure patients about confidentiality, thereby encouraging them to be open with their doctors.”。因此,应选A项“保护医疗隐私的可行性及其不合理性”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mp7K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe2Othcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe2Othcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Afireisalwaysexcitinganddangerous.Peoplecrowdaroundtowatchthesmoke,theflames,andthefirefighters,whoriskthe
Afireisalwaysexcitinganddangerous.Peoplecrowdaroundtowatchthesmoke,theflames,andthefirefighters,whoriskthe
Althoughtheclimbupthecorporateladderseemstobegoingslowlyforwoman,corporateAmericawouldbenefitfromhavingmore
FoodandYourLifeStagesThenutritionalneedsofthehumanbodychangeatdifferentlifestages.Tobefitandhealthy,it
FoodandYourLifeStagesThenutritionalneedsofthehumanbodychangeatdifferentlifestages.Tobefitandhealthy,it
FoodandYourLifeStagesThenutritionalneedsofthehumanbodychangeatdifferentlifestages.Tobefitandhealthy,it
Rapidchangesintechnologyandincreasinginternationalcompetitionhaveledemployerstoseeknewstrategiesforproducinggoo
Britainalmostmorethananyothercountryintheworldmustseriouslyfacetheproblemofbuildingupwards,thatistosayofa
随机试题
()年,《新学制课程标准》的公布,正式将学校“体操科”改为“体育课”。
2003年8月甲公司购买了某幢写字楼的第6~8层,2005年5月甲公司与乙公司签订了一个10年期、固定租金、租金按年支付的租赁合同。现要求房地产估价机构分别对出租人权益价值和承租人权益价值进行评估,估价时点为2007年10月15日。请问:1
当初步设计有详细的设备清单时,编制设备安装工程概算宜采用()。
金码公司和长河公司均为增值税一般纳税人,购买和销售商品适用的增值税税率为13%,不考虑土地使用权的增值税问题。金码公司于2019年4月30日向长河公司销售一批产品,应收长河公司的货款为2340万元(含增值税)。长河公司同日开出一张期限为6个月、票面年利率
资产组组合,是指由若干个资产组组成的最小资产组组合,包括资产组或者资产组组合,以及不能按合理方法分摊的总部资产部分。()
12,6,18,12,30,(),34
种间竞争是不同种群之间为争夺生活空间、资源、食物等而产生的一种直接或间接抑制对方的现象。在种间竞争中常常是一方取得优势而另一方受抑制甚至被消灭。根据上述定义,下列存在种间竞争的是:
WalkingtoExercisetheBrainDoyouthinksittingandstudyingallthetimewillimprovestudents’grades?Thinkagain.Getti
A、 B、 C、 B
PeterJuddjoinedthearmywhenhewas18,andforseveralmonthshewastaughthowtobeagoodsoldier.Hedidquitewelline
最新回复
(
0
)