首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Across the United States, scientists are mounting what may become the most innovative agricultural research drive since the 1920
Across the United States, scientists are mounting what may become the most innovative agricultural research drive since the 1920
admin
2011-04-26
45
问题
Across the United States, scientists are mounting what may become the most innovative agricultural research drive since the 1920s,when hybrid corn was developed. Surprisingly, the new genetic revolution is not taking place in America’s fields.
Instead, it is occurring in biology laboratories, for it involves the deliberate manipulation in test tubes of the genes of crop plants.
This genetic engineering may prove the biggest boon to agriculture since plant breeding began.
The new concepts grew out of the bioengineering of bacteria for the production of such things as human hormones and vaccines for viral diseases. Plant cells, however, are far more complex than bacteria, and it will probably take many years for today’s encouraging laboratory results to have a major impact on the farm. In fact the payoff may not come until the next century.
But although biotechnologists are still in the earliest phases of this new field of science, they are already actively exploring ways to redesign plants so they will use sunlight more efficiently, resist viruses and other pests, grow in hot or dry areas, in saline soils or in the presence of pesticides, and perhaps even make their own fertilizer out of nitrogen in the air. In addition, scientists have had early success in making wholly new plants that are unavailable by conventional plant breeding--a potato-tomato combination, for example.
The new technology holds the promise of virtually limitless horizons in food production. Only imagination sets the limits: frost-resistant wheat, tropical potatoes, saltwater rice, a plant producing a combination of a pea and a carrot--all may be with us one day.
What is the main topic of this passage?
选项
A、Bacteria bioengineering.
B、Genetic engineering.
C、Agricultural technology.
D、Virus biotechnology.
答案
B
解析
本题为主旨归纳题。文章第一段说的是基因工程的出现;第二段解释了生物工程不仅仅局限于细菌领域,还将运用于植物领域;第三段说明了生物技术在植物领域的应用;第四段是对生物技术在食物生产领域应用的展望。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/n0qC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
《断魂枪》开头的社会环境描写,对后文人物性格展现的主要作用是()
曹操《短歌行》诗篇“何以解忧,惟有杜康”中的“杜康”所用的修辞格是()
Everybodymayhaveseenthefilm"DeathontheNile(尼罗河),"butnobodycanimaginethatthewriterofthestory,AgathaChristi
It’stimethatwe______propermeasurestoprotecttheenvironment.
Itishardtopredicthowscienceisgoingtoturnout,andifitisreallygoodscienceitisimpossibletopredict.
Theexpressiononherface______methatshewaslying.
Thefirstsentenceletsusknowthatthispassageisabout______.Thewritercomparesturtlestomountainclimbers
"AMOMENT’SINATTENTIONCAUSESACCIDENTS"(Line2,Para.1)isaself-defeatingwarningbecause______.Whatdoesthephrase"b
Onlyapplicantswithproper______willbeconsidered.(qualify)
随机试题
A、脾脏肿大B、蜘蛛痣C、皮肤色素沉着D、扑翼样震颤E、出血倾向肝硬化雌激素灭活障碍,可出现
男性,42岁,上颌骨纤维肉瘤,拟在全身麻醉下行右上颌骨扩大根除+框内容物摘除+植皮+颅前凹开颅术+右大腿供皮。术后膳食脂肪宜选择()。
A.产后出血B.凝血功能障碍C.两者均有D.两者均无
新员工三级安全卫生教育的内容不包括()
下列表述对应错误的一项是()。
专门向经济不发达会员国的私营企业提供贷款和投资的国际金融组织是()。
Isitpossiblethattheideaswehavetodayaboutownershipandpropertyrightshavebeensouniversalinthehumanmindthatit
•Readthearticlebelowaboutatrainingcompany.•Inmostofthelines34-45,thereisoneextraword.Itiseithergrammatica
A、Youareright.B、Youdon’tknowthetime.C、Mybikewasbroken.D、Islept8hours.C
Beforethe1850stheUnitedStateshadanumberofsmallcolleges,mostofthemdatingfromcolonialdays.Theyweresmall,chur
最新回复
(
0
)