首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond to high prices and rise to meet s
If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond to high prices and rise to meet s
admin
2015-06-24
56
问题
If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond to high prices and rise to meet surging demand. But human kidneys are no ordinary commodity. Trading them is banned in most countries. So supply depends largely on the charity of individuals. Unsurprisingly, with altruism the only incentive, not enough people offer.
Kidneys are the subject of a quietly growing global drama. As people in the rich world live longer and grow fatter, queues for kidneys are lengthening fast: at a rate of 7% a year in America, for example, where last year 4,039 people died waiting. Doctors are allowing older and more sluggish kidneys to be transplanted. Ailing, rich patients are buying kidneys from the poor and desperate in burgeoning black markets.
In the face of all this, most countries are sticking with the worst of all policy options. Governments place the burden on their citizens to volunteer organs. A few European countries, including Spain, manage to push up supply a bit by presuming citizens’ consent to having their organs transplanted when they die unless they specify otherwise. Whether or not such presumed consent is morally right, it does not solve the supply problem, in Spain or elsewhere. On the other hand, if just 0.06% of healthy Americans aged between 19 and 65 parted with one kidney, the country would have no waiting list.
The way to encourage this is to legalize the sale of kidneys. That’s what Iran has done. An officially approved patients’ organization oversees the transactions. Donors get $2,000-4,000. The waiting list has been eliminated. Many people will find the very idea of individuals selling their organs repulsive. Yet an organ market, in body parts of deceased people, already exists. Companies make millions out of it. It seems perverse, then, to exclude individuals.
With proper regulation, a kidney market would be a big improvement on the current, sorry state of affairs. Sellers could be checked for disease and drug use, and cared for after operations. They could, for instance, receive health insurance as part of their payment—which would be cheap because properly screened donors appear to live longer than the average Joe with two kidneys. Buyers would get better kidneys, faster. Both sellers and buyers would do better than in the illegal market, where much of the money goes to the middleman. Instinct often trumps logic. Sometimes that’s right. But in this case, the instinct that selling bits of oneself is wrong leads to many premature deaths and much suffering. The logical answer, in this case, is the humane one.
According to the author, policies adopted by most countries are bad in that
选项
A、they actually force citizens to donate organs.
B、the presumed consent is not morally right.
C、they fail to increase supply to an expected level.
D、people donate organs because it is voluntary.
答案
C
解析
事实细节题。考查因果细节。根据policies定位到第三段。该段首句为本段主题句,接下来以少数欧洲国家为例(如西班牙)说明为什么是最坏的政策选择,指出了这是因为这些政策没能解决肾脏供给问题,故C项正确。A项force错误;B项morally right跟原文的“且不管从道德上讲这种‘假定同意’是否正确”相悖:D项和题干问题不相关。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/n574777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thechallengesfacingbusinessschoolsandcompaniesarccloselylinked.Bothneedtobeagile,adaptquicklyandavoidbeingva
Thechallengesfacingbusinessschoolsandcompaniesarccloselylinked.Bothneedtobeagile,adaptquicklyandavoidbeingva
Comparedwithothermodesoftransport,traintechnologymightseemtobeprogressingasslowlyasasuburbancommuterservicer
Comparedwithothermodesoftransport,traintechnologymightseemtobeprogressingasslowlyasasuburbancommuterservicer
Thoughitisfedupwithdifferentarguments,thecurtainhasbeenliftedonthe2006"SuperGirls"contesthostedbyHunanSat
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenceofreasoningliesintheputtingtogetheroftwo
Theageatwhichyoungchildrenbegintomakemoraldiscriminationsaboutharmfulactionscommittedagainstthemselvesorothers
Thenumberofnamesontheno-flylistincreasesrapidlyfrom16to20,000mostprobablybecauseTheairlinesmaybesatisfied
Forthreedecadeswe’veheardendlesslyaboutthevirtuesofaerobic(increasingoxygenconsumption)exercise,Medicalauthoriti
Whatwouldhappenifconsumersdecidedtosimplifytheirlivesandspendlessonmaterialgoodsandservices?This(1)_____ist
随机试题
(2009年第13题)循环系统实现体温调节的主要途径是
碳素钢丝具有很好的(),是生产刻痕钢丝和钢绞线的母材。
在(),新产品和大量替代品出现,原行业的市场需求开始逐渐减少,产品的销售量开始下降,厂商资金开始转移,厂商数目减少、利润下降。
某企业材料采用计划成本法核算。月初结存材料计划成本为30万元,材料成本差异为节约2万元。当月购入材料一批,实际成本110万元,计划成本120万元,领用材料的计划成本为100万元。该企业当月月末结存材料的实际成本为()万元。
2007年10月,甲、乙、丙、丁四位自然人按照《中华人民共和国合伙企业法》的规定,共同投资设立一从事餐饮的有限合伙企业。合伙协议约定了以下事项:(1)甲以现金5万元出资,乙以房屋作价8万元出资,丙以劳务作价4万元出资,另外以商标权作价5万元出资,丁以现金
根据下列材料回答问题。2011年,民航行业完成运输总周转量577.44亿吨公里,比上年增长7.2%。其中旅客周转量403.53亿吨公里,增长12.2%;货邮周转量173.91亿吨公里。2011年,国内航线完成运输周转量380.61亿吨公里,
在中国共产党的“西部大开发”战略中,以下不属于“西部”的省是()。
Thetermauthorityreferstotherightsinherentinamanagerialpositiontogiveordersandexpecttheorderstobefollowed.A
用DIMENSION命令定义数组后,数组各元素的值是
Patriciastaredattheothergirlswithresentment.
最新回复
(
0
)