首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In 2010, a federal judge shook America’s biotech industry to its core. Companies had won patents for isolated DNA for decades—by
In 2010, a federal judge shook America’s biotech industry to its core. Companies had won patents for isolated DNA for decades—by
admin
2016-01-05
47
问题
In 2010, a federal judge shook America’s biotech industry to its core. Companies had won patents for isolated DNA for decades—by 2005 some 20% of human genes were patented. But in March 2010 a judge ruled that genes were unpatentable. Executives were violently agitated. The Biotechnology Industry Organi-zation(BIO), a trade group, assured members that this was just a "preliminary step" in a longer battle.
On July 29th they were relieved, at least temporarily. A federal appeals court overturned the prior decision, ruling that Muriad Genetics could indeed hold patents to two genes that help forecast a woman’s risk of breast cancer. The chief executive of Mytiad, a company in Utah, said the ruling was a blessing to firms and patients alike.
But as companies continue their attempts at personalised medicine, the courts will remain rather busy. The Myriad case itself is probably not over. Critics make three main arguments against gene patents: a gene is a product of nature, so it may not be patented; gene patents suppress innovation rather than reward it; and patents’ monopolies restrict access to genetic tests such as Myriad’s. A growing number seem to agree.
Last year a federal task-force urged reform for patents related to genetic tests. In October the Department of Justice filed a brief in the Myriad case, arguing that an isolated DNA molecule "is no less a product of nature ... than are cotton fibres that have been separated from cotton seeds."
Despite the appeals court’s decision, big questions remain unanswered. For example, it is unclear whether the sequencing of a whole genome violates the patents of individual genes within it. The case may yet reach the Supreme Court.
As the industry advances, however, other suits may have an even greater impact. Companies are unlikely to file many more patents for human DNA molecules—most are already patented or in the public domain. Firms are now studying how genes interact, looking for correlations that might be used to determine the causes of disease or predict a drug’ s efficacy. Companies are eager to win patents for "connecting the dots," explains Hans Sauer, a lawyer for the BIO.
Their success may be determined by a suit related to this issue, brought by the Mayo Clinic, which the Supreme Court will hear in its next term. The BIO recently held a convention which included sessions to coach lawyer on the shifting landscape for patents.
Each meeting was packed
.
According to Hans Sauer, companies are eager to win patents for
选项
A、establishing disease correlations.
B、discovering gene interactions.
C、drawing pictures of genes.
D、identifying human DNA.
答案
B
解析
细节题。由关键词定位到原文第五段“companies are eager to win patents for‘connectingthe dots’”,并且前文提到“Firms are now studying how genes interact,looking for correlations that mightbe used to determine the causes of disease or predict a drug’s efficacy”,即各大公司目前正在研究基因之间的相互作用,寻找它们之间的相关性,从而通过这些相关性推断疾病产生的原因或预测药物的有效性。可见各大公司的研究对象是基因之间的相互作用,dots代表了单个基因,connecting的行为才是各大公司的目标。A项迷惑性极强,但A项描述的是“疾病之间的联系”,与基因没有关系,公司研究基因的目的是探明疾病的原因cause,A项偷换了概念。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nRsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AsPhiladelphiagrewfromasmalltownintoacityinthefirsthalfoftheeighteenthcentury,itbecameanincreasinglyimport
AsPhiladelphiagrewfromasmalltownintoacityinthefirsthalfoftheeighteenthcentury,itbecameanincreasinglyimport
AsPhiladelphiagrewfromasmalltownintoacityinthefirsthalfoftheeighteenthcentury,itbecameanincreasinglyimport
Writeanessayof160-200wordsbasedonthefollowingdrawing.Inyouressay,youshould1)describethedrawingbriefly,2)exp
CompaniesarelobbyinghardtoremovetheEU’straceabilityandlabelingpoliciesforproductscontainingGMingredients.Br
TransatlanticfrictionbetweencompaniesandregulatorshasgrownasEurope’sdataguardianshavebecomemoreassertive.Frances
A.InrecentyearsPurduehaslaunchedabatteryofexploratorycoursesacrossdisciplinestohelpstudentsgetabetterideaof
Verysoon,unimaginablypowerfultechnologieswillremakeourlives.Thiscouldhavedangerousconsequences,especiallybecause
Duringthepast34years,wagesforeveryoneatorbelowthe30thpercentileoftheincomedistributionhaveessentiallybeenfl
Whatyoucanrememberfromage3mayhelpimproveaspectsofyourlifefarintoadulthood.Childrenwhohavetheabilitytoreca
随机试题
贯重整程序的核心内容是______。
犬,6岁,发情后7周,未配种,近期喝水增多,体温升高,腹围大,血液白细胞升高,阴户流出恶臭分泌物。该病最可能的发病诱因是
(2007年)某公司准备建立一项为期10年的奖励基金,用于奖励有突出贡献的员工,每年计划颁发100000元奖金,从第1年开始至第10年正好用完账户中的所有款项,若利率为6%,则第1年初存入的奖励基金应为()元。
为了正确分析项目的盈利能力、偿债能力和财务生存能力,必须遵循()。
工程预付款支付时间的说法,正确的是()。
关于对施工分包单位进行管理的说法,正确的有()。
甲与乙两人在磋商签订合同的过程中,乙因需求,让甲了解到了自己的商业秘密,下面的说法中正确的是()。
在其他条件不变的情况下,期权期间越长,期权价格越高;反之,期权价格越低。()
小学生学习英语字母的发音时经常会受到之前所学汉语拼音的影响和干扰。心理学上将这种干扰称之为________。
A、Wewillnothaveenoughfoodtoeat.B、Alltheoilthatdrivesourcarswillbeusedup.C、Theearthwillbecometoocrowded.
最新回复
(
0
)