首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The BBC programs are very popular in Britain. B、The viewers are critical only of women presenters of BBC weather forecast. C、W
A、The BBC programs are very popular in Britain. B、The viewers are critical only of women presenters of BBC weather forecast. C、W
admin
2013-01-20
54
问题
In Britain, just after the main television news programs, audience figures rise. It’ s weather forecast time. The BBC broadcasts 44 live forecasts a day, 443 hours of weather a year, using forecasters from the Meteorological Office. The Office makes predictions about the weather seven days in advance. These are based on observations from the ground, from satellites and from radar. The observations are stored in a computer that can do up to 4,000 million calculations a second.
In Britain the weather is news. The BBC forecasters are professional meteorologists, but they do not have an easy job. They are the only presenters on television who do not use a script, and they cannot see the map that they are describing. Viewers are often critical, especially of female presenters. One woman left her job after rude letters and press reports about her clothes.
The British talk about weather more than almost any other subjects, so it is a surprise to discover that 70 percent of television viewers cannot remember what they saw on the weather forecasts. "What happens is that people like watching and hearing the forecasts, but they probably only take real notice when they need to--when they’ re going on holiday or wondering what the weather will be like for the tennis at Wimbledon," says one forecaster. "Or, of course, when we make mistakes!"
选项
A、The BBC programs are very popular in Britain.
B、The viewers are critical only of women presenters of BBC weather forecast.
C、Weather is the most popular topic among the British.
D、In Britain most of the viewers can retell what they saw on the weather forecasts.
答案
C
解析
综合判断题。通过浏览选项可知,四个内容不相干的句子告诉我们,本题考的是事实判断或推理,听短文时一方面要对选项所示信息特别关注同时在选项旁做好相应的标记,另一方面要对短文有个全局的把握,并能根据文中事实做出正确的演绎推理。本文讲述BBC天气预报节目的广受关注,因为英国人最喜欢谈论天气,文章并未提到BBC其余节日,参考原文“In Britain,just after the main television news programmes,audience figures rise.It’s weather fore cast time.”,所以选项A以偏概全,犯了主观臆断的错误;BBC天气预报员都是气象专家,可是英国观众依然很挑剔,特别是对女性播报员,参考原文“Viewers are often critical,especially of female presenters.”,有位气象小姐就是因为观众讨厌她的着装而丢掉饭碗,但是这并不表明观众只挑女性播报员的毛病,所以选项B也同样犯了以偏概全的错误;文章后半部分提到“英国人淡论最多的话题就是天气”,参考原文“The British talk about weather more than almost many other subjects.”,这句比较级表达的是最高级的意思,所以选项C是对原文的重述,完全正确;尽管天气是谈论最多的话题,但是绝大多数观众对天气预报电视节目不上真心,很快就忘记了,参考原文“so it is a surprise to discover that 70 percent of television viewers cannot remember what they saw on the weather forecasts.”,由此可见选项D与原文意思正好相反。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nUu7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Researchsuggeststhatparentalinvolvementinschoolisvitaltoachild’sacademicsuccess.However,ifyou’reasingleparent
A、Decidewhichmovietosee.B、Orderhisfoodquickly.C、Gotoalatermovie.D、Gotoadifferentrestaurant.B女士的话justmakead
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】______traditionalwisdomhasbeenthatthisisinla
TipsforTravelingAloneWhenitcomestotraveling,sometimestakingajourneyalonecanbegreat.Travelingaloneallowsf
Fordecades,thedebateaboutbalancingworkandfamilylifehasbeenframedasanissueforwomen.Manystudieshaveshownthat
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesandtoblamethemformostofthemisunderstandingsbetw
Wanthappier,better-adjustedkids?Paylessattentiontothem,so【C1】______afamilycoachDavidCode.Hesaysfamiliescentered
Waffles?Frenchtoast?Bacon?Bigbreakfastsmaybeathingofthepast.AccordingtotheAssociatedPress,moreAmericansarec
Itwasnotlongbeforeahelicopterarrivedonthescene______(来搭救这几个幸存者).
An"applepolisher"isonewhogivesgiftstowinfriendshiporspecialtreatment.Itisnotexactlyabribe(贿赂),butisclose
随机试题
胰的描述,不正确的是
习惯性流产定义为
检查:双眼睑结膜高度充血,耳前淋巴结肿大,结膜分泌物涂片见白细胞内大量革兰染色阴性双球菌。患者最可能诊断为
A.延髓下部的薄束核B.丘脑外侧核C.延髓下部的楔束核D.脊髓后角细胞E.后根神经节
A.舌尖B.舌中C.舌边D.舌底E.舌根心在舌分属部位是
开放性气胸患者呼吸困难最主要的急救措施是
关于仲裁裁决的撤销,根据我国现行法律,下列哪一选项是正确的?()
背景资料:某公司承建一座市政桥梁工程,桥梁上部结构为9孔30m后张法预应力混凝土T梁,桥宽横断面布置T梁12片,T梁支座中心线距梁端600mm,T梁横截面(单位:mm)如下图所示。项目部进场后,拟在桥位线路上现有城市次干道旁租地建设T
某甲投保了家庭财产保险基本险,保险金额为20万元,其中房屋及室内装潢的保险金额为10万元。保险合同约定出险时将按照保险财产的实际损失及当时的保障比例进行赔偿。某甲的房屋在保险期限内发生火灾,造成房屋及其室内装潢部分损失19000元。其中出险时房屋及其室内装
每个人都有自己的乐趣。有一位大师生前曾说过:“在工作和基本生活之外,我唯一做的事情就是看书。”可见()。
最新回复
(
0
)