首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why should anyone buy the latest volume in the ever-expanding Dictionary of National Biography? I do not mean that it is bad, as
Why should anyone buy the latest volume in the ever-expanding Dictionary of National Biography? I do not mean that it is bad, as
admin
2010-04-28
47
问题
Why should anyone buy the latest volume in the ever-expanding Dictionary of National Biography? I do not mean that it is bad, as the reviewers will agree. But it will cost you 65 pounds. And have you got the rest of volumes? You need the basic 22 plus the largely decennial supplements to bring the total to 31. Of course, it will be answered, public and academic libraries want the new volume. After all, it adds 1,068 lives of people who escaped the net of the original compilers, Yet in 10 years’ time a revised version of the whole caboodle, called the New Dictionary of National Biography, will be published. Its editor, Professor Colin Matthew, tells me that he will have room for about 50,000 lives, some 13,000 more than in the current DNB. This rather puts the 1,068 in Missing Persons in the shade.
When Dr Nicholls wrote to The Spectator in 1989 asking for names of people whom readers had looked up in the DNB and had been disappointed not to find, she says that she received some 100,000 suggestions. (Well, she had written to" other quality newspapers" too.)As soon as her committee had whittled the numbers down, the professional problems of an editor began. Contributors didn’t file copy on time; some who did send too much: 50,000 words instead of 500 is a record, according to Dr Nieholls.
There remains the dinner-party game of who’ s in, who’ s out. That is a game that the reviewers have played and will continue to play. Criminals were my initial worry. After all, the original edition of the DNB boasted: Malefactors whose crimes excite a permanent interest have received hardly less attention than benefactors. Mr. John Gross clearly had similar anxieties, for he complains that, while the murderer Christie is in, Crippen is out. One might say in reply that the injustice of the hanging of Evans instead of Christie was a force in the repeal of capital punishment in Britain, as Ludovie Kennedy (the author of Christies entry in Missing Persons)notes. But then Crippen was reputed as the first murderer to be caught by telegraphy ( he had tried to escape by ship to America).
It is surprising to find Max Miller excluded when really not very memorable names get in. There has been a conscious effort to put in artists and architects from the Middle Ages. About their lives not much is always known.
Of Hugo of Bury St Edmunds, a 12th-century illuminator whose dates of birth and death are not recorded, his biographer comments:" Whether or not Hugo was a wall-painter, the records of his activities as carver and manuscript painter attest to his versatility." Then there had to be more women, too (12 per cent, against the original DBN’ s 3), such as Roy Strong’ s subject, the Tudor painter Levina Teerlinc, of whom he remarks:" Her most characteristic feature is a head attached to a too small, spindly body. Her technique remained awkward, thin and often cursory." Doesn’t seem to qualify her as a memorable artist. Yet it may be better than the record of the original DNB, which included lives of people who never existed (such as Merlin) and even managed to give thanks to J. W. Clerke as a contributor, though, as a later edition admits in a shamefaced footnote," except for the entry in the List of Contributors there is no trace of J. W. Clerke".
The writer suggests that there is no sense in buying the latest volume ______.
选项
A、because it is not worth the price
B、because it has fewer entries than before
C、unless one has all the volumes in his collection
D、unless an expanded DNB will come out shortly
答案
C
解析
细节题。A项不符合文章含义,But it will cost you 65 pounds.只是说买这本词典要花65英镑,比较贵。B项违背原文含义,After all,it adds 1,068 lives of people who escaped the net of the original compilers告诉我们实际上新出版传记词典比老版本多了若干词条。D项与原文有悖,文中说经过修订的NDNB将在十年内出版,没有必要购买这本扩版的DNB。只有C项与And have you got the rest of volumes? You need the basic 22 plus the largely decennial supplements to bring the total to 31.相关。你必须在原来诸卷的基础上,加上现在出版的10来本增订本才能凑全31册。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nkqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、HeisthePersonnelManager.B、Heisslowtorespondtonewideas.C、Hegetsalongwellwithhiscolleagues.D、Hemoveswitht
A、Single-sexschools.B、Co-educationalschools.C、Publicschools.D、Famousschools.A
PresidentBushonWednesdayissuedhissecondvetoofameasureliftinghisrestrictionsonhumanembryonicstemcellexperiment
A、Nuclearenergywasexpectedtosubstituteelectricitytotallybytheendof1999.B、Nuclearenergydidnotproduceasmuchpow
A、Theyhavespecializedknowledgeinmanythings.B、Theyrelyonothersforrecommendations.C、Theymakecertainimportantdecis
OnDecember5,1945,at2:00pm,agroupof【C1】______tookoffinperfectweatherforapracticeflightovertheAtlanticOcean.
SuicidebombersinIraqhavestagedadeadlysurgeoftheirown,strikingthreetargetsonMondays—includingthehighlyfortifi
TotheoneBritishcoupleinseventhathasproblemsconceiving,twinssoundlikeadreamcometrue.Sowhenwould-beparentstu
Intheauthor’sopinion,theprolongationoflifeisequaltoInthesecondparagraphacomparisonisdrawnbetween
在逝去如飞的日子里,在千门万户的世界里的我能做些什么呢?只有徘徊罢了,只有匆匆罢了;在八千多日的匆匆里,除徘徊外,又剩些什么呢?过去的日子如轻烟却被微风吹散了,如薄雾。被初阳蒸融了;我留着些什么痕迹呢?我何曾留着像游丝样的痕迹呢?我赤裸裸来到这世界,转眼间
随机试题
在二腹肌三角(下颌下三角)内,下颌舌骨肌和舌骨舌肌之间自下向上有()
技术上或经济上不宜继续使用的旧资产,用新资产更换或用先进的技术对原设备进行局部改造指的是__________。
平胃散的组成药味是异功散的组成药味是
烧结属于铁前生产工序,主要为高炉生产提供烧结矿和球团矿。C烧结厂共有生产、设备、安全、综合办4个职能科室,第一烧结车间、第二烧结车间、第三烧结车间、第四烧结车间、原料车问、环保车间、仪器车间、维修车间共8个车间;主要生产设备有烧结机5台,烧结点火炉5台,主
关于建设单位可以书面授权材料取样和送检见证人的单位是()。
伪造会计凭证,是指用涂改、挖补等手段来改变会计凭证的真实内容,歪曲事实真相的行为。()
下列不属于境外主要股票价格指数的是()。
《义务教育地理课程标准(2011年版)》规定:“义务教育地理课程的总目标是:掌握基础的地理知识,获得基本的地理技能和方法,了解环境与发展问题,增强爱国丰义情感,初步形成全球意识和可持续发展观念。”一般从知识与技能、过程与方法、情感态度与价值观三个方面来表述
(2011年第17题)1971年,迪斯尼乐园的路径设计获得了“世界最佳设计”奖,设计师格罗培斯却说,“其实那不是我的设计”。原因是在迪斯尼乐园主体工程完工后,格罗培斯暂停修筑乐园里的道路,并在空地上撒上草种。五个月后,乐园里绿草茵茵,草地上被游客踏出了不少
ThecitizensofFranceareonceagaintakingapastingontheopedpages.Theirfailingthistimeisnotthattheyarecheese-ea
最新回复
(
0
)