首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
High in a smooth ocean of sky floated a dazzling, majestic sun. Fragments of powdery cloud, like spray flung from a wave crest,
High in a smooth ocean of sky floated a dazzling, majestic sun. Fragments of powdery cloud, like spray flung from a wave crest,
admin
2011-02-11
45
问题
High in a smooth ocean of sky floated a dazzling, majestic sun. Fragments of powdery cloud, like spray flung from a wave crest, sprinkled the radiant, lake-blue heaven.
Relaxed on a bundle of hay in a comer of a meadow bathed in sunlight, Paul lay dreaming. A gentle breeze was stirring the surrounding hedges; bees moved, humming thoughtfully, from scarlet poppy to purple thistle; a distant lark, invisible in blue light, was flooding the vast realm of the sky with glorious song, as the sun was flooding the earth with brilliance. Beyond the hedge a brook tinkled over softlyglowing pebbles. Butterflies hovered above nodding clover. An ant was busily exploring the uncharted territory of Paul’s suntanned wrist. A grasshopper skidded briskly over his ankle. And the blazing sun was steadily scorching his fair freckled face to bright lobster red. Neither sun, nor grasshopper, nor ant, however, was able to arouse him.
Not even when a fly started crawling over his face did he open his eyes. For Paul was a thousand miles away, in a world of eternal snow and ice. Across the towering mountain range, a bitter gale was screaming furiously as with one hand he gripped a projecting knob of rock while with his axe he hacked out the next narrow foothold in the rock. As their infallible guide, he was leading his gallant party of climbers up a treacherous, vertical wall of rock towards the lofty peak above, hitherto unconquered by man. A single slip, however trivial, would probably result in death for all of them. To his right he could glimpse the furrowed glacier sweeping towards the valley, but he was far too absorbed in his task to appreciate fully the scene around or even to be aware of a view of almost unearthly beauty. A sudden gust of wind nearly tore him from the ledge where he was perched. Gradually he raised his foot, tested the new foothold on the sheer rock wall, transferred his weight, and signaled to the climbers below.
Not until a tractor started working in the next field did he become conscious of his far from icy surroundings. He sat up, wiped his forehead with his handkerchief, glanced at his watch and sighed in resignation. He had a headache through sleeping in the hot sun, a pain in his shoulder from carrying his rucksack; his legs felt stiff and his feet ached. With no enthusiasm whatever he pulled the bulging rucksack over his shoulders and drew a large-scale map from his pocket. At the far end of the meadow two slates in the wall, which at this point replaced the hedge, indicated a stile, and beyond he could faintly see a thin thread of path which dwindled and finally disappeared as it climbed the steep slope of the down, quivering in the glare of the sun. The whole of Nature seemed to be luxuriating in warmth, sunshine and peace. Wherever he looked, leaves on twigs, grass blades, flower petals, all were sparkling in sunlight.
Fifteen miles off, over the ridge, across a broad valley and then over a higher, even steeper range of hills lay the youth hostel: supper, company, a cool dip in the river. With a momentary intense longing for ice-axe, blizzard, glacier and heroic exploit (none of which was at all familiar to him), Paul strode off unwillingly to less dramatic but equally heroic achievement in the tropical heat of an English sun.
What can be inferred about the mountain-climbing in Paul’s dream?
选项
A、It was not a great challenge.
B、Though difficult, it was not so dangerous.
C、ff successful, they would be the first to reach the summit.
D、Paul was shocked by the beauty of the mountain.
答案
C
解析
推断题。第三段第四句提到,保罗带领登山者朝山顶攀登,那山顶迄今从未被人类征服过,由此推断,他们如果登上山顶,就是第一批到达那里的人,故C正确。如此一来,登上此山自然是一个巨大的挑战,故排除A;第四句前半句提到,该山非常陡峭,可见攀登会很危险,第五句也提到一不小心就会掉下去,所以排除B;第六句提到了山间的美景,但也提到保罗专注于登山,根本无暇顾忌美景,故排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/npeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheFamilyThenandNowThingswerenevereasywithinthefamily.Butatatimewhenthefamilywasorientedtowardtheprod
Beowulf,thefirstcompleteliteralworkofBritain,waswritteninthe______century.
A、AccordingtothemovementandvibrationsofhotgassesB、ThetradewindsblowonEarthC、TheriversD、Thesoundtravelthrough
ThemoststrikingphoneticdifferencebetweenAmericanandBritishEnglishisthepronunciationof_______inwords.
Besides"American"characteristics—individualism,self-reliance,informality,punctualityanddirectness,therearealsosome"
FoodandFitness:theAmericanObsessionAmericansseemtobealwaysinahurry,whichhasbecomeone【1】【1】__________
WhichofthefollowingmoviesisbasedonaBritishsetting?
A、Listeningtoinformationandthendiscussingitwithothers.B、Beinginvolvedingrouporclassprojects.C、Readingbooksand
A、beatsB、havensC、holidaycampsD、horribleconditionsD
A、USofficials.B、USspokesmen.C、UScitizens.D、USrepresentatives.B
随机试题
男孩,8岁。因畏寒,发热8d,伴纳差,腹胀、腹痛,大便每天1~2次,略稀,当地医院用青霉素治疗热不退转来。体检:体温39.2℃,神志清,精神萎,表情淡漠,舌苔厚,心、肺无异常,腹略胀,肝肋下2cm,脾肋下3cm,质软。经血培养证实为伤寒。
一位室颤,心脏停止的患者,3次电击,肾上腺素1mg静脉注射及第4次电击后仍无反应,要继续复苏,每3分钟给予肾上腺素,推荐的剂量为
A.最小成本分析B.成本-效益分析C.成本-效果分析D.成本-效用分析E.最小损耗分析比较单个或多个药物治疗方案之间或其他干预所耗费的成本和由此产生的结果值的一种方法
A、无应答偏倚B、回忆偏倚C、选择性偏倚D、信息偏倚E、检查者偏倚在口腔健康调查中,受检者在回忆对疾病危险因素的暴露史时所造成的误差是
计量器具新产品或进口计量器具型式评价必须依据什么进行?
下列关于基金投资的风险,说法错误的是()。
国际货运法规一般具有哪些特点?
发展模式的实施原则包括()。
已知α1,α2,α3线性无关,证明2α1+3α2,α2一α3,α1+α2+α3线性无关.
TheArabgovernmentshavedecidedto______.
最新回复
(
0
)