首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Read the texts from a magazine article in which five business leaders talked about their predictions for high-tech developments
Read the texts from a magazine article in which five business leaders talked about their predictions for high-tech developments
admin
2009-03-13
63
问题
Read the texts from a magazine article in which five business leaders talked about their predictions for high-tech developments in the 21st century. For questions 61 to 65, match the name of each person (61 to 65) to one of the statements (A to G) given below. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
★Maguet de Icaza:
Free software benefits people, countries and companies by giving them complete control of the software on which they depend. This is helping close the digital divide between developed and underdeveloped countries. People who previously might never have had access to this sort of technology are already leading the efforts to bring it to the developing world. Free software is the foundation on which a fairer future and a more efficient economy is being built.
★Austin Hill:
Welcome to the future. Your mobile phone tracks your location, your interactive TV records your viewing habits. Privacy is to the information age what environmentalism was to the industrial age. Businesses will protect themselves, and their customers, by introducing privacy-promoting technologies and building better data controls into every aspect of their operation. A leading class of privacy protectors will emerge in every industry, and both they and their customers will reap the rewards of the ethical privacy brand.
★Ng Ede Phang:
This will be the year that plain old text e-mail sits up and starts talking--and talking a lot. The human voice is a powerful weapon. An e-mail doesn’t tell me whether you’re happy, sad or excited, whereas Internet voice services provide all these key emotional characteristics. The human voice adds a very powerful element to business relationships that e-mail just cannot match.
★Murray Goldman:
For those of us who live on airplanes, a key decision is which electronic devices to carry on a trip. The future is in the appropriate combination of communications and computing devices. Many business travelers will require the full computing power of a personal computer, with a screen large enough to do intensive work. As a result, lightweight notebooks have been introduced to the market with innovative options such as built-in DVDs, cameras and wireless capabilities.
★Christine Karman:
We’ll see agents on portals and community websites helping people trade goods and information. Venture capitalists are shifting from dotcoms to software and hardware companies. In Europe, that shift is hard to make because we don’t have a Silicon Valley from which lots of companies are conquering the world. As a consequence, the slowly emerging Internet and software industry in Europe may not survive. If I were starting a new software company now, I’d go to California or Boston.
Now match each of the people (61 to 65) to the appropriate statement.
Note: there are two extra statements.
Statements
[A] Business travelers will set the trend of future computer market.
[B] Europe will catch up with America in the high-tech industry.
[C] Free software helps bring about digital equality.
[D] Voice e-mail adds a human touch to online communication.
[E] Compactness and multi-function will be a trend in the future market.
[F] Privacy needs special protection in the information age.
[G] The digital divide between Europe and the U.S. may widen.
选项
答案
C
解析
本题考查考生对细节的把握能力。第一段文章第二句话中曾提到“免费软件的使用将有助于缩小发达国家与发展中国家之间在数字化方面的差异”,与C项所说的的“免费软件可以让数字信息平等化”之义相吻合。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nrCd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
sixty-three细节题。根据“sixty-threepercentdon’thaveenoughtimefortheirspousesorpartners.”可知正确答案。
ManyAmericanshaveagrosslydistortedandexaggeratedviewofmostoftheriskssurroundingfood.FergusClydesdale,headoft
Travelingcanbefunandeasy.Avacationtriptoanothercountryisespecially【21】______whenthetravelingconditionsareg
A、Shelikesfolkmusicthemost.B、Shefeelsworriedwhilelisteningtofolkmusic.C、Sheoftenlistenstoinstrumentswhenshe
Therearemanymedicalproblemsinthemodernsociety.Oneofthemostalarmingmedicalproblemsintheworldisa【21】______dise
Therearemanymedicalproblemsinthemodernsociety.Oneofthemostalarmingmedicalproblemsintheworldisa【21】______dise
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
Recently,theWorldHealthOrganizationcarriesoutastudyover70,000teensin34nations.Thestudyisamongschoolchildren
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
Thesocialsciencesareflourishing.Asof2005,therewerealmosthalfamillionprofessionalsocialscientistsfromallfields
随机试题
从100人中调查对A、B两种2008年北京奥运会吉祥物的设计方案的意见,结果选A方案的人数是全体接受调查人数的3/5;选B方案的比选A方案的多6人,对两个方案都不喜欢的人数比对两个方案都喜欢的人数的1/3多2人,则两个方案都不喜欢的人数是()。
下列病变中,斜位吞钡检查,不形成食管压迹的是
A.多饮、多食、多尿、消瘦B.乏力、纳差、血压低、皮肤色素黑C.蛋白尿、水肿、高脂、低蛋白血症D.怕热多汗、疲乏无力、急躁易怒E.蛋白尿、血尿、高血压
知图5-9所示等直杆的轴力图(图中集中荷载单位为kN,分布荷载单位为kN/m),则该杆相应的荷载为()。
隐框玻璃幕墙玻璃板块制作前对基材进行的清洁工作,符合“两次擦”工艺要求的是()。
会计核算上,企业将融资租入的设备计入固定资产,体现了()原则。
观察法是学校教育中常用的研究方法。以观察者是否参与被观察对象的活动为标准,可以将观察法分为()。
要搞好接待工作,沟通好党群、政群的关系,信访接待人员一定要()。
中央电视台举办的“年度感动中国十大人物评选活动”的颁奖辞中有这样一句话:“这个风一样的年轻人,他不断超越,永不言败,代表着一个正在加速的民族。他身披国旗,一跃站在世界面前。”这段文字中“风一样的年轻人”是一个极致的比喻,它主要用于说明()。
司法工作人员帮助在押犯脱逃的,一律成立私放在押人员罪,请对这一说法进行辨析。
最新回复
(
0
)