首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. Once the baby h
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. Once the baby h
admin
2012-10-23
41
问题
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. Once the baby has mastered the idea that space is three-dimensional, it reaches out and begins grasping various kinds of objects. It is then, from perhaps nine to fifteen months, that the concepts of sets and numbers are formed. So far, so good. But now an ominous development takes place. The nerve fibers in the brain insulate themselves in such a way that the baby begins to hear sounds very precisely. Soon it picks up language, and it is then brought into direct communication with adults. From this point on, it is usually downhill all the way for mathematics, because the child now becomes exposed to all the nonsense words and beliefs of the community into which it has been so unfortunate as to have been born. Nature, having done very well by the child to this point, having permitted it the luxury of thinking for itself for eighteen months, now abandons it to the arbitrary conventions and beliefs of society. But at least the child knows something of geometry and numbers, and it will always retain some memory of the early halcyon days, no matter what vicissitudes it may suffer later on. The main reservoir of mathematical talent in any society is thus possessed by children who are about two years old, children who have just learned to speak fluently.
Which of the following conclusions does the passage support?
选项
A、The language concepts used in early education interfere with mathematical reasoning.
B、It is hopeless to try to teach children mathematics after the age of two.
C、Language teaching should incorporate some mathematical formulas.
D、Preschool education should stress society’s beliefs and conventions.
答案
A
解析
在早期教育中所用的语言概念妨碍数学推理。答案的依据是文章的最后一句话。该句中的possess有“影响”、“支配”的意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/o29O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thenewspaperreportedontheinitiativeoftheorganizationtoestablishaprivatecompanytoprofessionally______.prisoners
AMonitor/TIPPpolllastmonthfoundthatyoungpeopleandseniorsheldsimilarviewswhenaskedto______theimportanceofUS
ThehistoryhelpsexplainthevexingdisputebetweentheEuropeanUnionandtheUnitedStatesoverthegreatestthreattoprivac
Thepressmockedhisattemptstoappealtoyoungvoters.
Calvinhadlongbeenknownforhismendacity,buteventhosewhoknewhimwellweresurprisedatthe______explanationhegave
Becauseofitsexcellenceinquality,forthelasttwoyears,AudicarhasGermany’sTouringCarChampionship.
Oneofthemainwaystostayoutoftroublewithgovernmentagentsistokeepalow______,i.e.stayawayfromthosesituations
Someworksofliteratureholdone’sinteresttotheverylastpage,butothersserveonlyasa______,tobekepthandilyatab
Thesourcesofanti-Christianfeelingweremanyandcomplex.Onthemoreintangibleside,therewasageneralpiqueagainstthe
Hisconstantattemptsto______hiscolleagues’achievementeventuallycausedhisdismissal.
随机试题
A.肾上腺素B.阿托品C.异丙肾上腺素D.多巴胺E.去甲肾上腺素能松弛支气管及减轻支气管黏膜水肿的药物是
对建筑工程而言,()泛指与工程项目有关的单位,组织和个人。
甲公司为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为17%,2015年12月发生如下经济事项:(1)为宣传新产品发生广告费15万元,为拓展产品销售市场发生的业务招待费8万元,均用银行存款支付。(2)确认销售部门12月份发生的职工薪酬10万元,销售部门专
评估中可能存在的障碍有()。
教师职业道德的特点有哪些?
一个人的思维活动能根据客观情况的变化而变化,这体现了思维品质的()。
简述绝对感受性和绝对感受阈限的关系。(2015.浙江)
个别教育工作指的是对后进生的转化教育。()
①那偶然闪烁着的光芒,就是梦的眼睛了②秦淮河的水是碧阴阴的;看起来厚而不腻,或者是六朝金粉所凝么?③我们初上船的时候,天色还未断黑,那漾漾的柔波是这样恬静,委婉,使我们一面有水阔天空之想,一面又憧憬着纸醉金迷之境了④于是飘飘然如御风而行的我们,看着那
在C++语言中每个类都有一个【】指针,该指针指向正在调用成员函数的对象。
最新回复
(
0
)