首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The Nobels are the originals, of course. However, not all rewards are as noble as the Nobels. There are now hundreds of awards a
The Nobels are the originals, of course. However, not all rewards are as noble as the Nobels. There are now hundreds of awards a
admin
2022-07-29
62
问题
The Nobels are the originals, of course. However, not all rewards are as noble as the Nobels. There are now hundreds of awards and award ceremonies for all kinds of things.
The Oscars are probably the most famous, a time for the (mostly American) film industry to tell itself how good it is and an annual opportunity for lots of big stars to give each other awards and make tearful speeches. As well as that there are also the Golden Globes, evidently for the same thing.
But it’s not only films—there are also Grammies, Brits, the Mercury Prize and the MTV for music. In Britain, a writer who wins the Booker Prize can expect to see their difficult, literary novel hit the bestseller lists and compete with The Da Vinci Code for popularity. The Turner Prize is an award for British contemporary artists—each year it causes controversy by apparently giving lots of money to artists who do things like displaying their beds, putting animals in glass cases or—this year—building a garden shed.
Many small towns and communities all over the world also have their own award ceremonies, for local writers or artists, or just for people who have graduated from high school or, got a university degree. Even the British Council has its own awards for "Innovation in English Language Teaching".
Why have all these awards and ceremonies appeared recently? It would be possible to say, however, that in the past, scientists and artists could win "patronage" from rich people—a king or a lord would give the artists or scientists money to have them paint their palaces or help them develop new ways of making money. With the change in social systems across the world, this no longer happens. A lot of scientific research is now either funded by the state or by private companies.
Perhaps award ceremonies are just the most recent phase of this process. However, there is more to it than that. When a film wins an Oscar, many more people will go and see it, or buy the DVD. When a writer wins the Nobel Prize, many more people buy their books.
Most award ceremonies are now sponsored by big organizations or companies. This means that it is not only the person who wins the award who benefits—but also the sponsors. The MTV awards, for example, are great for publicizing not only music, but also MTV itself! On the surface, it seems to be a "win-win" situation, with everyone being happy, but let me ask you a question—how far do you think that publicity and marketing are winning here, and how much genuine recognition of achievement is taking place?
It can be concluded from Para. 7 that the author thinks awards________.
选项
A、do good to both market and popularity
B、promote market rather than achievements
C、help those who are really talented
D、are effective in making people popular
答案
B
解析
本题的关键词是awards,问的是作者认为奖项有什么作用,答案线索定位在第七段。根据第七段第二句话,作者认为除了获奖者,赞助商(sponsors)也会受益。再根据第四句话。作者以反问语气阐述主题:你认为宣传和营销(publicity and marketing)在这里取得了多大的成功,而对于成就的真正认可(genuine recognition of achievement)又有多少呢?所以总的看来,作者的意思就是说奖项的主要目的其实是为了宣传和营销,而非认可成就,因此选项B与原文作者观点一致,为正确选项。选项A属于偷换概念,因为根据第三句话,作者认为奖项对于宣传 (publicizing)音乐和录音带都有好处,但第四句话中作者认为奖项偏离了本应奖励成就的本质,却将目的放在了宣传和营销身上。选项C属于正反混淆,在第四句话中,作者认为奖项并未真正认可成就(genuine recognition of achievement),因此无法帮助真正有才华的人(talented)。选项D属于无中生有,文中未专门提及奖项能有效帮助人们提升受欢迎程度(making people popular)。第七段:颁奖典礼主要是为了宣传和营销,而非真正认可成就。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oCi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thingswentwellforhimduringhisearlylifebutinmiddleagehis______seemedtochange.
JohnDeweybelievedthateducationshouldbeapreparationforlife,thatapersonlearnsbydoing,andthatteachingmust_____
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Pricesarcsky-high,withprofitstomatch.Butlookingfurtherahead,theindustryfaceswrenchingchange,saysanexpertofen
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
In2010,afederaljudgeshookAmerica’sbiotechindustrytoitscore.CompanieshadwonpatentsforisolatedDNAfordecades--b
Likeatiredmarriage,therelationshipbetweenlibrariesandpublishershaslongbeenreassuringlydull.E-books,however,are
随机试题
肉芽肿性炎
硝普钠作用是吗啡作用是
以重量法检查盐酸吗啡中“其他生物碱”的限度依据是
所谓“寒从中生”病机,主要是指
电梯的设计单位应当将设计总图等报送所在地区的省级政府()部门审查。
某工程项目,系一钢筋混凝土框架结构多层办公楼,施工图纸已齐备,现场已完成三通一平工作,满足开工条件。该工程由业主自筹建设资金,实行邀请招标发包。业主要求工程于2000年5月1日开工,至2001年4月30日完工,总工期为1年,共计365个日历天。按国家工期
所有错账更正法,均应由记账人员及相关人员在账簿记录更正处盖章以示负责。()
设A为m×n矩阵,以下命题正确的是()。
下列关于软件工程的描述中正确的是
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
最新回复
(
0
)