首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Whom can you trust these days? It is a question posed by David Halpern of Cambridge University, and the researchers at the D
(1) Whom can you trust these days? It is a question posed by David Halpern of Cambridge University, and the researchers at the D
admin
2018-06-29
33
问题
(1) Whom can you trust these days? It is a question posed by David Halpern of Cambridge University, and the researchers at the Downing Street Strategy Unit who take an interest in "social capital". At intervals they go around asking people in assorted nations the question: " Generally speaking, would you say that most people can be trusted?"
(2) The results are fascinating. The conclusion that leaps from the figures and into sensational headlines is that social dislocation, religious decline, public scandals, family fragmentation and the fear of crime have made us less trusting. Comparative surveys over 40 years suggest that British trustfulness has halved; in the 1950s 60 percent of us answered "yes, most people can be trusted" , in the 1980s 44 percent, today only 29 percent. Trust levels also continue to fall in Ireland and the U. S. —meanwhile, the Norwegians, Swedes, Danes and Dutch express tremendous confidence in one another’s probity: levels are actually rising. And the Palme d’Orr for paranoid mutual suspicion goes to the Brazilians—with less than 3 percent replying "yes"-—and the Turks with 6. 5 percent. The French, apparently, never trusted one another and still don’t. So we become less Scandinavian and more French (or Turkish) every year.
(3) Regarding Britain, the obvious conclusions are being drawn. Mr. Halpern and others cite reasons why we appear less trustful: the demise of the job-for-life culture, rising divorce, physical mobility, higher immigration, an aggressive commercial ethic and the new isolation of mass media. " You use your wealth to free yourself of the inconvenience of other people," says Halpern. "You ensure you have your own house, and you don’t even have to watch TV with your family because you have five TVs. "
(4) This is useful research, but there are a few caveats. The trouble is that you may not get a very thoughtful answer if you merely ask—as they did last year—whether " generally speaking, most people can be trusted". For the British like to think of themselves as canny, savvy, nobody’s fools. We have a powerful culture of satire and a hypercritical media which gleefully splash news of every private and public betrayal, however trivial. In our fantasy life we court paranoia, lapping up crime thrillers and spy novels. We are fascinated by rogues, from Chaucer’s Pardoner to Del Boy. We are bad at risk-assessment, and repeated surveys show that we fear crime far more than is justified.
(5) So we are conditioned to claim that we don’t trust people much. A Scandinavian or Dutchman is proud to express trust and affection for his fellow-man (I have just been sailing on a Dutch ship for a fortnight and the prevailing open-heartedness makes any Briton feel like Scrooge). Our national preference is to purse the lips, shake the head and affect an air of judicious canniness.
(6) But if you look at the actual daily workings of British society there is an astonishing degree of unquestioning trust of strangers, simply because we are a technological society. These respondents who tell the researchers that " generally speaking, people cannot be trusted" are in fact blithely trusting distant strangers all day long. Every time you get on a train or plane you put your life into the hands of unseen engineers and designers, drivers, pilots and traffic controllers. When you give a password to a bank call centre you are displaying trust; tapping your credit-card number on to an Internet site, you affirm the rectitude of a company you have never seen, and rely on the conscientiousness of distant software designers. The list of our trustful ways goes on and on. Twenty minutes’ contemplation of the simple scams uncovered by the BBC Watchdog should suggest that rather than living in a state of constant suspicion, in many areas of life we are relaxed to the point of gullibility.
(7) But ask the bald question, and we think immediately about those who publicly let us down: politicians who broke election promises, pension funds that jeopardized our future while their directors swanned off with bonuses, stars who turned sleazy. This is not entirely healthy. What we say will, in the end, become what we think. U. S. evidence is denser than ours, but broadly speaking it is clear that trust is linked to "social capital" — networks, alliances, local societies, anything that takes people out into common spaces. There is much discussion in the English-speaking nations about how to "rebuild" social capital, but I was glad to see that the 2002 report was extremely cautious about the ability of policy-makers to change things. The last thing we need is nagging. I also much enjoyed its worried little digression into the negative side of social capital—old-boy networks, micro-communities that exclude outsiders, ethnic ghettos, and so forth.
(8) Mr. Halpern’s book will come to more informed conclusions than I can; but my own instinct, from the research and from observation, is to draw only two. First, we’re not quite as cynical as we say we are, and nothing like as cynical as our media. Secondly, the worst crisis of trust is not actually between citizens, but between citizens and their government and institutions. The remedy for that is in the hands of politicians, who ought to police their own ambition and greed and that of their corporate friends. Interference from the top is a lousy idea. Example from the top would be much better.
Which of the following statements about Scandinavians or Britons is INCORRECT?
选项
A、Scandinavians are generally frank and open.
B、Britons are reluctant to show hospitality.
C、Britons pretend to be shrewd.
D、Britons prefer satirical art.
答案
B
解析
细节题。第五段第二句指出,斯堪的纳维亚人或荷兰人乐于对他人表示信任友爱,并引以为傲,故[A]正确;第四段第四句指出,我们有强大的讽刺文化,吹毛求疵的媒体,不放过涉及私人、公众的任何一次欺骗背叛,故[D]正确;第五段末句指出,而我们英国人更喜欢撅撅嘴、摇摇头,假装精明机智,故[C]正确;文章没有提及[B],故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oEEK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Thepaperproducts.B、Thecleaningproducts.C、Thecereals.D、Themeats.D本题设题点在信息列举处。根据句(6)可知,此句中除了最后的肉制品需要到农产品摊位去购买之外,其他都可以在
PassageThreeWhatdoesthefactthatdemonstratorshungthephotosoftheparksindicate?
PassageThreeWhyarethecontrolsofamoderncarcriticized?
Imaginetakingauniversityexaminyourownhome,underthewatchfuleyeofawebcamorwithsoftwareprofilingyourkeystrokes
Imaginetakingauniversityexaminyourownhome,underthewatchfuleyeofawebcamorwithsoftwareprofilingyourkeystrokes
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthatVictoriawasendowedwitheverycharmexceptthethr
PassageThreeWhatistheauthor’spurposeofmentioningaconflictbetweenpeoplewithearpiecethingiesandbystandersinthe
Theotherday,Iwalkedintoanairportmen’sroom,whichwasemptyexceptforoneman,whoappearedtobehavingaloud,animat
ItisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareasofmoralfeelingandstandardsinthepeoplesofJa
(1)AsIwrite,agentle,muchneededrainisfallingthismorning.IthasbeenadryspringhereinVermont.Sodryinfact,th
随机试题
人体发生花粉等过敏反应时,由于毛细血管壁的通透性增加,血浆蛋白渗出,会造成局部()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处。使之呈现一定的规律性:
患者,男性,22岁。右大腿下端肿胀、疼痛伴消瘦、乏力2个月。查体:右膝上端肿胀,皮肤静脉怒张。X线片见右股骨下端骨质破坏,可见Codman三角。最佳治疗方案应选择
公司出资存在哪些问题?丙可否以诉讼方式追究甲的责任?若可以,应按何种方式进行?
下列经济效果评价指标中,反映投资项目盈利能力的指标的是()。
某大学以其所有的一栋商场大楼设定抵押,作为某公司贷款的担保。该商场大楼不属于教育设施。此项抵押符合我国法律的规定。()
水体旅游是人们前往水体及周边区域以寻求愉悦为主要目的的一种具有社会、休闲和消费属性的短期经历。目前已逐渐成为人们休闲时尚与区域旅游开发的重要载体。水体旅游资源是指水域(水体)及相关联的岸地、岛屿、林草、建筑等能对人产生吸引力的自然景观和人文景观。根据上述定
公共政策的强制性经常与()措施相联系,若缺乏这种措施就将失去权威性。
道尔顿制
Michaellookspaleandtiredbecausehehasbeenillfornearlyaweek.
最新回复
(
0
)