首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The study of literature allows us to glimpse universal truths as well as encounter the diversity of human experience in all its
The study of literature allows us to glimpse universal truths as well as encounter the diversity of human experience in all its
admin
2022-12-09
60
问题
The study of literature allows us to glimpse universal truths as well as encounter the diversity of human experience in all its fascinating particularity. With expert guidance, an immersion in great novels, plays and poems can deliver a sense of spiritual headroom and wellbeing which lasts a lifetime.
Such benefits—intangible but very real—were sadly not enough to persuade Sheffield Hallam University to continue to offer a standalone English literature degree to undergraduates. Amid falling demand generally for arts and humanities courses, a university spokesperson this week announced that the course was being suspended. The news prompted an outpouring of frustration from lecturers, and criticism from writers such as James Graham and Philip Pullman. It follows a similar move by the University of Cumbria last year and mounting cuts to humanities provision elsewhere. In May, recruitment for all performing arts courses at the University of Wolverhampton was suspended.
This depressing trend is part of a wider pattern. It is understandable that young people from lower-income backgrounds, contemplating a working career shadowed by debt and punitive interest rates, might think twice about taking a non-vocational course. Applications for English studies, including English literature, have fallen steadily since 2012, when the cap on tuition fees was lifted to £9,000. There have also been drop-offs in other humanities subjects.
Anxious that as many graduates as possible pay off their loans—for which the Treasury is ultimately on the hook—the government has focused on the virtues of Stem subjects (science, technology, engineering and mathematics). Meanwhile, supposedly "
dead end
" university courses—those which fail to deliver an instant graduate premium in the job market—are coming under increasingly aggressive scrutiny. This year, the Office for Students set out plans to remove funding for "low quality" courses, defined as those where less than 60% of participants go into good jobs or further study soon after graduating.
The overall approach is both wrong-headed and shortsighted. As Mr Graham points out, the arts and entertainment industry has become one of the few booming areas of the economy in which Britain can claim to be world-leading. Narrowing the humanities talent pool to a privileged subset of students will, in this sense, be self-defeating. More fundamentally, it will radically shrink the cultural horizons and options of those outside that elite group.
After a decade of marketisation, a grimly utilitarian worldview is beginning to exercise a suffocating chokehold over much of England’s higher education sector. But the intrinsic quality and worth of a course cannot be fairly judged by reference to employment statistics and labour market outcomes. Sheffield Hallam’s decision must be a wake-up call for those concerned to preserve the future of the arts and humanities in our universities.
According to Mr Graham, the approach can result in________.
选项
A、the diminishing global status of arts and entertainment
B、the widening gap between people with and without talent
C、the shrinking of cultural horizons of privileged students
D、the eventual weakening of the overall British economy
答案
A
解析
细节题。根据题干中的Mr Graham可定位至第五段。第二句和第三句说As Mr Graham points out, the arts and entertainment industry has become one of the few booming areas of the economy in which Britain can claim to be world-leading. Narrowing the humanities talent pool to a privileged subset of students will, in this sense, be self-defeating. (正如格雷厄姆先生所指出的那样,艺术和娱乐业已成为英国可以声称处于世界领先地位的少数蓬勃发展的经济领域之一。从这个意义上说,将人文学科的人才库缩小到一个享有特权的学生群体,会适得其反。)A项是对原文的正确概括,故正确。B项属于偷换概念,原文的意思是精英群体(学人文学科的人)和非精英群体(不学人文学科的人)的差距会变大,并不是有无天赋的人之间的差距变大,故排除该选项。C项属于张冠李戴,原文的意思是those outside that elite group(精英群体之外的人)的文化视野会缩小,而不是说privileged students(特权学生),故排除该选项。D项属于主观臆断,人文学科的人才库的缩小不一定导致经济衰退,故排除。故本题答案为A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oLMD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Americahaslongbeenresistanttoadequatepovertypoliciesbecauseofitsstrongstrainofthinkingthatthepoorareresponsi
Everyonewantstobeauthentic.Youwanttobetruetoyourself,notaslavishfollowerofsocialexpectations.Youwantto"liv
Everyonewantstobeauthentic.Youwanttobetruetoyourself,notaslavishfollowerofsocialexpectations.Youwantto"liv
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
EnrollmentinLosAngelespublicschoolsisexpectedtoplungebynearly30%overthenextdecade,leadingtotoughchoicesahea
Thestudyofliteratureallowsustoglimpseuniversaltruthsaswellasencounterthediversityofhumanexperienceinallits
Peoplehavebeenholdingheateddiscussionsrecentlyaboutwomen’sexperienceintheworkplace.LastmonthSherylSandberg,chie
Peoplehavebeenholdingheateddiscussionsrecentlyaboutwomen’sexperienceintheworkplace.LastmonthSherylSandberg,chie
随机试题
Iunderstandthetwofactorsthatcontributedtomydownfall:______(缺乏职业目标和缺乏自信).
在财产保险合同有效期内,保险标的的危险程度显著增加的,被保险人应当按照合同约定及时通知()。
根据《碾压式土石坝施工技术规范》DL/T5129--2001,筑坝材料施工试验项目包括()。
背景A公司参与远离所在地炼钢厂的机电安装工程总承包的投标,投标前做了如下工作:(1)分析了招标文件工程范围,本工程含机械设备安装、电气及自动化系统安装、钢结构及非标准件制作安装、工业给水排水施工、防腐及保温工程、筑炉工程。并分析了本公司
某公司上年年末支付每股股息2元,预期回报率为15%,未来3年中超常态增长率为20%,随后的增长率为8%,则股票的价值为()。
下列组织结构类型中,由专门从事某项工作的项目小组发展而来的是()。
下列关于股份支付的会计处理中,正确的有()。
甲公司为增值税一般纳税人,于2015年12月5日以一批商品换入乙公司的一项非专利技术,该交换具有商业实质。甲公司换出商品的账面价值为80万元,不含增值税的公允价值为100万元,增值税额为17万元;另收到乙公司补价10万元。甲公司换入非专利技术的原账面价值为
阅读“青藏地区”教学片断,回答问题。教师提出一个问题:“青藏地区”是什么样的?【活动1】在青藏地区示意图上填注以下地理事物(1)填注主要经线、纬线的度数。(2)填注喜马拉雅山脉、昆仑山脉、祁连山脉、横断山脉、塔里木河、金沙江、塔里木盆地。【活动2
现在公务员面临的工作情况复杂多变,需要我们具备理性的判断及处理能力,请你结合自身经历,列举一件你遇到过的危急事情,并说明你是如何处理的。
最新回复
(
0
)