首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — the division of the world into the info(information)ri
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — the division of the world into the info(information)ri
admin
2015-01-26
58
问题
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — the division of the world into the info(information)rich and the info poor. And that【C1】______does exist today. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less invisible then, however, were the new, positive【C2】______that work against the digital divide. Actually, there are reasons to be【C3】______.
There are technological reasons to hope the digital divide will narrow. As the Internet becomes more and more【C4】______, it is in the interest of business to universalize access — after all, the more people online, the more potential【C5】______there are. More and more enterprises, afraid their countries will be left【C6】______, want to spread internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for【C7】______world poverty that we’ve ever had.
Of course, the use of the Internet isn’t the only way to defeat poverty. And the Internet is not the only tool we have, But it has big potential.
To【C8】______advantage of this tool, some poor countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices【C9】______respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of【C10】______(the basic structural foundations of a society)in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn’t have the capital to do so. And that is why America’s Second Wave infrastructure — concerning roads, harbors, highways, ports and so on — were built with foreign investment.
【C3】
选项
A、negative
B、optimistic
C、pleasant
D、disappointed
答案
B
解析
上下文语义。前文提及有对抗数字化鸿沟的积极力量,第二段首句提及技术因素有望缩小数字化鸿沟。故可知答案应为选项B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oRLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Itwassuggestedthatallgovernmentministersshould______informationontheirfinancialinterests.
ForgetwhatVirginiaWoolfsaidaboutwhatawriterneeds——aroomofone’sown.Thewritershehasinmindwasn’tatworkonan
ThemilitaryaspectoftheUnitedStatesCivilWarhasalwaysattractedthemostattentionfromscholars.Theroarofgunfire,t
Warhasescapedthebattlefieldandnowcan,withmodernguidancesystemsonmissiles,touchvirtuallyeverysquareyardofthe
Ofthegreatvarietyofopinionsconcerning"marriageformoney",thefollowingthreeareimportantwithreferencetothedevelopm
Forsomeonewhoselifehasbeenshattered,HiroshiShimizuisremarkablycalm.InacrampedTokyolawoffice,thesubdued,bitte
Forgetfootball.Atmanyhighschools,thefiercestcompetitionisbetweenCokeandPepsioverexclusive"pouringrights"tosel
______theincreaseinthenumberofcomputersinouroffices,theamountofpaperhatweneedhasrisenaswell.(中国人民大学2007年试题)
Sometravelersbelievecarriersintentionallygroundhalf-filledflightstocutcost,onlytofilluplaterplanes.Mysteriousc
随机试题
明代民歌集《挂枝儿》和《山歌》的编辑整理者是()
下列可在玉米粉琼脂上产生厚壁孢子的真菌是
患儿,女性,12岁。生长发育迟滞,性发育迟缓,味觉异常。经医生检查后认为患者锌缺乏。下列含锌最丰富的食物是
与发行股票相比,发行债券融资的优点是()。
会计软件是专门用于会计核算、财务管理的计算机软件、软件系统或者其他功能模块。()
下列不应计入进口货物完税价格的是()。
下列有关房产税纳税义务发生时间的说法,正确的有()。(2015年)
Lastnight’sTVnewssaidthatbythenthedeathofthemissingpeople______(未证实)yet.(prove)
即使笔试成绩优秀的考生,对于面试也有心理压力,毕竟面试形式多样,考官提问出奇不意,所以,面试对考生是有挑战性的。虽然,绝对不可能有万无一失的应试方法,但是,下面的一些建议可以帮助你提高应试能力,增加成功可能性。由此可推知下面的内容是关于:
内存(主存储器)比外存(辅助存储器)
最新回复
(
0
)