首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Read the following passage, eight sentences have been removed from the article. Choose from the sentences A-H the one which
Read the following passage, eight sentences have been removed from the article. Choose from the sentences A-H the one which
admin
2017-04-19
48
问题
Read the following passage, eight sentences have been removed from the article.
Choose from the sentences A-H the one which fits each gap.
For each gap(1-8)mark one letter(A-H)on the Answer Sheet.
Do not mark any letter twice.
The single, decisive factor that made it possible for mankind to settle in permanent communities was agriculture.【R1】______Once people could control the production of food and be assured of a reliable annual supple of it, their lives changed completely.
Farming was a revolutionary discovery.【R2】______With more food available, more people could be fed. Populations therefore increased. The growing number of people available for more kinds of work led to the development of more complex social structures. 【R3】______
Farming the world over has always relied upon a dependable water supply. For the earliest societies this meant rivers and streams or regular rainfall.【R4】______Later communities were able to develop by taking advantage of the rainy seasons.
All of the ancient civilizations probably developed in much the same way, in spite of regional and climatic differences.【R5】______Heavier pottery replaced animal-skin gourds as containers for food and liquids. Cloth could be woven from wool and flax. Permanent structures made of wood, brick, and stone could be erected.
The science of mathematics was an early outgrowth of agriculture. People studied the movements of the moon, the sun, and planets to calculate seasons.【R6】______With a calendar it was possible to calculate the arrival of each growing season. Measurement of land areas was necessary if property was to be a factor in farming and housekeeping.【R7】______All of the major ancient civilizations in Mesopotamia, Egypt, the Indus Valley, and China emerged in the 4th millennium BC. Historians still debate over which one emerged first. It may well have been the Middle East, in an area called the Fertile Crescent. This region stretches from the Nile River in Egypt northward along the coast of former Palestine, then eastward into Asia to include Mesopotamia.【R8】______This kind of farming depended on the reproduction of seed, normally from grain crops.
A. It not only made settlements possible and ultimately the building of cities but it also made available a reliable food supply.
B. Later came measures of value as commodity and money exchange became common.
C. In this area people settled along the riverbanks and practiced field agriculture.
D. After farming was developed in the Middle East in about 6500 BC, people living in tribes or family units did not have to be on the move continually searching for food or herding their animals.
E. As villages grew, the accumulation of more numerous and substantial goods became possible.
F. With a food surplus, a community could support a variety of workers who were not farmers.
G. The first great civilizations grow up along rivers.
H. In doing so they created the first calendars.
【R2】
选项
答案
A
解析
第2段首句提到了耕种是一次革命性的发现。句A说,“它不仅使定居成为可能,最终形成城市,并且可以提供稳定的食物来源。”很显然,“它”指的是农业,这句话讲述了农业的重大作用,是对第1句中革命性的解释说明——为何耕种被称为革命性的发现,因此A为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oT9d777K
本试题收录于:
BFT阅读题库国际化人才外语考试(BFT)分类
0
BFT阅读
国际化人才外语考试(BFT)
相关试题推荐
Writeanessayabout120wordsonthefollowingtopic:DoesEveryoneNeedtoGotoCollege?
Youareaskedtowriteacompositioninwhichyougiveyourownopinionsonthefollowingstatement:Trafficandhousingpro
HereisaletterwhichcomplainsaboutthequalityoftheTVsetboughtinastore.Readtheletterandcompletethegiveninfor
HereisaletterwhichcomplainsaboutthequalityoftheTVsetboughtinastore.Readtheletterandcompletethegiveninfor
HereisanadvertisementaboutaBusinessBookClub.Readtheadvertisementandcompletethegiveninformationform.Wri
Lookatthefollowingstatement:Beingcreativeisthekeytocareersuccess.Doyouagreeordisagreew
HereisanadvertisementaboutforacertainpositioninthenewspaperofDec.7,2005.Readtheadvertisementandcompletethe
HereisanadvertisementaboutforacertainpositioninthenewspaperofDec.7,2005.Readtheadvertisementandcompletethe
Youareaskedtowriteacompositioninwhichyougiveyourownopinionsonthefollowingstatement:Trafficandhousingpro
Readthefollowingletterandcompletethegiveninformationform.Writeaword,phraseornumberinthespaces1-5.De
随机试题
《医方集解》所载清胃散较《脾胃论》所载清胃散多的一味药物是()。
下列消毒处理方式属于终末消毒的是
下列药物中毒可用氟马西尼解救的是
下列关于风机盘管性能的表述,错误的是_______。
监理工程师在施工招标阶段造价控制的主要工作内容不包括下列哪一项( )。
民事诉讼中的证据包括( )。
以下不属于商业信用筹资方式特点的说法是()。
在一次自强小组活动中,组员小敏和小林在讨论的过程中发生了冲突,工作者进行了协调,可是,小敏和小林的争吵仍在继续。在这种情况下,工作者可以考虑()。
3岁前儿童的言语主要是()。
A、Hesentsurgeonstoserveinthearmy.B、Heprovidedsoldierswithmedicalsupplies.C、Herecruitedvolunteerstocareforthe
最新回复
(
0
)