首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In 1957 a doctor in Singapore noticed that hospitals were treating an unusual number of influenza-like cases. Influenza is somet
In 1957 a doctor in Singapore noticed that hospitals were treating an unusual number of influenza-like cases. Influenza is somet
admin
2011-02-25
52
问题
In 1957 a doctor in Singapore noticed that hospitals were treating an unusual number of influenza-like cases. Influenza is sometimes called “flu” or a “bad cold”. He took samples from the throats of patients in his hospital and was able to find the virus of this influenza.
There are three main types of the influenza virus. The most important of these are types A and B, each of them having several sub-groups. With the instruments at the hospital the doctor recognized that the outbreak was due to a virus group A, but he did not know the sub-group. He reported the outbreak to the World Health Organization in Geneva. W. H.O. published the important news alongside reports of a similar outbreak in Hong Kong, where about 15%—20% of the population had become ill.
As soon as the London doctors received the package of throat samples, they began the standard tests. They found that by reproducing itself at very high speed, the virus had multiplied more than a million times within two days. Continuing their careful tests, the doctors checked the effect of drugs used against all the known sub-groups of virus type A. None of them gave any protection. This then, was something new: a new influenza virus against which the people of the world had no ready help whatsoever. Having isolated the virus they were working with, the two doctors now dropped it into the noses of some specially selected animals, which contact influenza in the same way as human beings do. In a short time the usual signs of the disease appeared. These experiments revealed that the new virus spread easily, but that it was not a killer. Scientists, like the general public, called it simply “Asian” flu.
The first discovery of the virus, however, was made in China before the disease had appeared in other countries. Various reports showed that the influenza outbreak started in China, probably in February of 1957. By the middle of March it had spread all over China. The virus was found by Chinese doctors early in March. But China was not a member of the World Health Organization and therefore did not report outbreaks of disease to it. Not until two months later, when travelers carried the virus into Hong Kong, from where it spread to Singapore, did the news of the outbreak reach the rest of the world. By this time it was started on its way around the world.
Thereafter, WHO’s Weekly Reports described the steady spread of this virus outbreak, which within four months swept through every continent.
The “Asian” flu virus
选项
A、was very weak.
B、was a killer.
C、reproduced very quickly.
D、spread very slowly.
答案
C
解析
事实细节题。正确的选项所表达的信息必须在文中能找到确切的“依据”。本题中,[C]为答案,其依据是第三段第二句话…by reproducing itself at very high speed, the virus had multiplied more than a million times within two days。根据第三段第三句话至第五句话排除[A];根据第四段第三句话排除[B];第五段第三句话、第七句话和文末最后一句话都能证明[D]错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oeZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thispassageismainly______.Thewritermentionsthepoliticalelementsin19thcenturyoperatoillustrate______.
Accordingtothetext,whichofthefollowingstatementsistrue?Themostappropriatetitleforthistextis_____.
Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyandartcenteredonwhetherphotographer’sfidelitytoapp
Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyandartcenteredonwhetherphotographer’sfidelitytoapp
Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyandartcenteredonwhetherphotographer’sfidelitytoapp
Agaragethesedaysisahighlyprizedasset,likelytoaddasmuchas10%~15%tothevalueofahouse,especiallyifit’sina
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneofthemostcriticalyetcontentioussocialpolicyques
BeforeDr.LutherL.Terry,thentheSurgeonGeneraloftheUnitedStates,issuedhisoffice’sfirst"ReportonSmokingandHeal
Thepersonwhocanseeashipwithoutsomefeelingofexcitementmusthaveverylittleimagination.Eventheideaofleavingthe
InthemonthofSeptember,inBritain,youmayseelargenumbersofbirds(1)_____onroofsandtelegraphwires.Thesebirdsare
随机试题
本能说
早期发现大肠癌的初步筛查手段是
工程实践证明,当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的拌和;而当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的碾压成型。
在工程咨询服务投标文件中“技术建议书”的“咨询人员工作安排”部分不应包括的内容是()
货币均衡的自发实现主要依靠()的调节。这段话反映的是我国的()问题。
减小抽样方案的AQL值意味着()。
下列文学常识描述错误的一项是()。
医学上认为,不论在哪个年龄段,超重者患高血压、心血管疾病以及Ⅱ型糖尿病的风险都会升高,这些疾病同时也是导致肾病的危险因素。研究人员曾对1830名6岁至14岁的日本儿童进行尿检,结果显示,27名儿童出现持续性蛋白尿、尿中红血球增多等肾病症状。经对比后发现,这
Whydidthemangotoseehisdoctor?
看到古代的生活完整地保存下来,我们是多么高兴啊!(preserve)
最新回复
(
0
)