首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The development of jazz music. B、The musician named Charlie Parker. C、The new style of jazz called bebop. D、The death of Charl
A、The development of jazz music. B、The musician named Charlie Parker. C、The new style of jazz called bebop. D、The death of Charl
admin
2017-10-31
36
问题
[22] Charlie Parker is one of America’s greatest jazz musicians. He influenced the direction of jazz music during his short lifetime.
He developed a new style of jazz called bebop. [23]Performers of bebop left the traditional musical melody and played a song freely, with the music and rhythm that was felt at the time. So, the same song could be played in a different way each time it was performed.
Charlie Parker was born in 1920 and had his first saxophone in 1933. Charlie developed as a musician by playing with different groups in public eating and drinking places called nightclubs. Meanwhile, Charlie developed serious problems that were to affect him the rest of his life. He became dependent on alcohol and the illegal drug, heroin. In 1939, Charlie went to New York City, where he began to develop his own style of jazz. Charlie Parker’s name first appeared in the press reports about music in 1940. During the next five years, he joined different bands. He apparently did not feel at ease playing with a big band, [24]so he returned to New York City in 1947. The following four years are considered his most successful. He formed his own small bands and played with other groups. [25]He visited Europe three times, where he recorded about half of the albums he ever made. His last public appearance was on March 5th, 1955, at Birdland. It was not a success. He died seven days later of a heart attack.
22. What is the passage mainly about?
23. Which of the following is true about Charlie’s music style?
24. Which of the following is considered one of Charlie’s most successful years?
25. Where did he record about half of the albums he ever made?
选项
A、The development of jazz music.
B、The musician named Charlie Parker.
C、The new style of jazz called bebop.
D、The death of Charlie Parker.
答案
B
解析
开头两句是主题句,点明文章的中心人物是美国音乐家Charlie Parker。通篇都在讲他的生平和对美国爵士乐的影响,故主题概括为B。短文第1句往往揭示主旨,帮助解题,要格外注意。万一漏听第1句,则全文多次重复的主题词也可以帮助揭示主题。文中不断地提到Charlie,句子的主语多是he,his…,也可推知本文是人物传记。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ona7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Don’tletvacationsorbusinesstravelsideline(使退出)yourexerciseroutine.Physicalactivityisagreatwayto【C1】_____stressan
A、Astudentandateacher.B、Thesecretaryandtheboss.C、Asalesgirlandacustomer.D、Thewifeandthehusband.B根据对话中用的Mr.和M
AreBadEconomicTimesGoodforHealth?A)Mostpeopleareworriedaboutthehealthoftheeconomy.Butdoestheeconomyalsoaff
A、Itiscomfortable.B、Itisbestmade.C、Itcausesnopollution.D、Itmakeslessnoise.C短文提到,电动汽车最大的优点在于它不会污染环境,因此可视为目前最好的替代品,
WhatIfYouCouldLearnEverything?A)Imagineeverystudenthasatirelesspersonaltutor,anartificiallyintelligentandinexh
A、Inalibrary.B、Inabookstore.C、Inacardstore.D、Ina17thcenturybuilding.A男士问女士能否告诉他在哪里可以找到关于17世纪建筑学的书。女士说,你可以从A开头的卡片
A、Operamusic.B、Drama.C、Countrymusic.D、Politics.C短文开头提到,ElvisPresley在乡村音乐、流行歌谣和蓝调方面都取得显著成功,C属于其中之一,故选C。
A、Bringenoughcash.B、Gowithhermother.C、Resorttotheman.D、Reservearoom.D细节题。只要抓听到fullybooked“订满”及you’dbettercallt
A、Histelephonewentoutoforder.B、Thebuyershadtoleavesoon.C、Hebegantoworkat8a,m.D、Hehadmadeanappointmentwit
A、Threeordersofbreadsticksforfree.B、Athree-dollardeductiononthenextpizzayouorder.C、Athree-dollarcouponforuse
随机试题
TheWhiteHouseisanimportanthistoricalbuildingintheUSA.Itliesinthecountry’scapital.Manypeopleexpecttoseethep
直肠肛管周围脓肿最常见的病因是
男性,50岁。因大面积烧伤,行中心静脉插管输注营养液,护理中错误的是
下列哪项症状表示发生地方性砷中毒
患者,男,45岁。大便秘结不通,排便艰难,伴腹胀痛,身热,口干口臭,喜冷饮,舌红,苔黄,脉滑数。治疗除取主穴外,还应选用的穴位是()
一个声音的听觉阈值因另一个声音的出现而提高的现象称为听觉掩蔽,其特点有()
唐代被称为“振兴儒学的卫道者”的思想家是()
已知其中a<b<c<d,则下列说法错误的是()
设离散型二维随机变量(X,Y)的取值为(xi,yj)(i,j=1,2),且P{X=x2}=,P{Y=y1|X=x2}=,P{X=x1|Y=y1}=,试求:[img][/img]二维随机变量(X,Y)的联合概率分布;
LawyerhaveaterriblehabitofusingLatinandindustry_____tomystifypeopleandthemselvesmorevaluable.
最新回复
(
0
)