首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Few writers are as revered as Jane Austen. According to a poll in March, Pride and Prejudice—a romance without a single kiss—is
Few writers are as revered as Jane Austen. According to a poll in March, Pride and Prejudice—a romance without a single kiss—is
admin
2016-07-10
49
问题
Few writers are as revered as Jane Austen. According to a poll in March, Pride and Prejudice—a romance without a single kiss—is the book Britons love most. Austen adaptations abound: the BBC is filming a new version of Sense and Sensibility written by Andrew Davies, whose 1995 Pride and Prejudice was a global success, and ITV has just shown three of her other five novels.
But Janeites, as the author’s most avid devotees style themselves, have few relics to worship. Most of her letters were burned on her death, and a single sketch by her sister, Cassandra, showing her purse-lipped and in her night-cap, is the only generally acknowledged image of her face. That picture, now hanging in the National Portrait Gallery in London, depicts a woman so plain that it is often reworked for book covers.
That is perhaps why there has been so much interest in a portrait by Ozias Humphrey, a minor society artist of the 18th century, which was auctioned in New York on April 19th by Christie’s. According to its owner, Henry Rice, a sixth-generation descendant of Miss Austen’s brother Edward, it shows Jane at about 14, and was commissioned by a great-uncle to help her marriage prospects.
Not everyone is convinced that the picture is in fact of Miss Austen. The National Portrait Gallery has repeatedly declined to purchase it, citing supposed anachronisms in the subject’s costume and a tax stamp on the canvas. Its pre-auction valuation reflected this uncertainty: although $400, 000-800, 000 is far more than any of Mr. Humphrey’s works has achieved before now, a buyer who believed he was looking at Miss Austen would surely be prepared to pay more.
The doubts expressed in London are one reason why the portrait was sold in New York. Another is that Americans are as keen on Miss Austen as Britons are. The BBC’s Pride and Prejudice was co-produced by A&E, an American cable channel, and another such channel, HBO, co-financed ITV’s adaptations. Versions of her books for the big screen have relied on American cash and not a few American actors.
At the heart of each of the novels is a heroine—and a marriage. But unlike her heroines, Miss Austen remained single, and some wonder whether that sour-faced sketch by her sister tells us why. Becoming Jane, a recent Hollywood production, presents a different, highly speculative, explanation: a beautiful girl has her heart broken by a flighty Irishman and turns to writing for solace.
Miss Austen herself rated her heroines’ other attributes more highly than their looks, on which she rarely spends more than a few unspecific words. The rest are devoted to what these women think and say, which is also what matters most about Jane Austen.
Which of the following statements is true?
选项
A、Britons do not enjoy stories with lots of romantic details.
B、Davies wrote a novel of the same title with one of Austen’s.
C、Austen has been highly respected in Britain.
D、Sense and Sensibility produced by BBC was an instant hit.
答案
C
解析
推断题。题目问的是“下面哪一句说法是正确的?”。由文章第一段第一、二句“Few writers are as revered as Jane Austen.According to a poll in March,Pride and Prejudice—a romancewithout a single kiss—is the book Britons love most.”可知:很少有作家能像简.奥斯汀那样受人尊敬。《傲慢与偏见》是英国人最喜爱的浪漫小说,这与A项内容不符,与C项内容相符。由第一段第三句“Austen adaptations abound:the BBC is filming a newversion of Sense and Sensibility written by Andrew Davies,whose1995 Pride and Prejudice was a global success,and ITV has justshown three of her other five novels.”可知:Andrew Davies只是改写了奥斯汀的小说:《理智与情感》和《傲慢与偏见》,这与B项内容不符。此外,通过该句还可知:Andrew Davies的1995年改编的《傲慢与偏见》很成功,这与D项内容不符。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/osWd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Supermarketshoppershaveneverbeenmorespoiltforchoice.Butjustwhenwethoughttraditionalsystemsofselectivefanningh
Multidisciplinaryscienceisalltheragethesedays.Even(31),theoverlapbetweenarchaeologyandpharmacologyisnot,atfir
Accordingtothepassage,"paintingyourhouse"inthefirstsentencerefersto______.Thewriterhastheopinionthatwhenyou
Managersspendagreatdealoftheirtimeinmeetings.AccordingtoHenryMintzberg,inhisbook,TheNatureofManagerialWork,
Thespeechtellsusthattosolvetheproblemofgettingsunburned,weshould
Answerquestionsbyreferringtothefollowingdescriptionofthreeschools.Whichschool...AEllesmereCollegeisone
Whatdoesthespeakersuggestthatthestudentsshoulddoduringtheterm?
Whatdoesthespeakersuggestthatthestudentsshoulddoduringtheterm?
Theauthorofthepassageisprimarilyconcernedwith______.Theauthorsuggeststhatimplementingconventionalcost-cuttinga
Somechoicesmayberequiredmorethanonce.SectionAChangecanbeablessingoracurse,dependingonyourperspecti
随机试题
为了保证铣床主轴的传动精度,支持轴承的径向和轴向间隙应调整得越小越好。()
诗集《飞鸟集》《园丁集》的作者是印度的________。
离子交换层析的常用介质是
A.半高峰宽B.保留时间C.峰高D.峰宽E.峰面积组分色谱峰与基线围成的区域的面积称为()。
某成年男性病人,因触电导致呼吸心搏停止,经现场急救,初期复苏成功,立即送往医院进行二期复苏及后期复苏。该病人用复苏药的目的不包括
关于期权内涵价值的说法,正确的是()。Ⅰ.在有效期内,期权的内涵价值总是大于等于零Ⅱ.在有效期内,期权的内涵价值总是大于零Ⅲ.当期权处于虚值状态时,执行价格与标的物价格的差越大,内涵价值总是大于等于零Ⅳ.当期
RaeArmantrout,whohasbeenapoetryprofessorattheUniversityofCaliforniaSanDiego(UCSD)fortwodecades,haswonthe2010
《白石道人歌曲》的作者是()。
从所给四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
目前有关认证的使用技术主要有3种:消息认证,身份认证和【 】。
最新回复
(
0
)