首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Nine months after the collapse of Lehman Brothers, the world’s economic crisis is still usually discussed as though it consisted
Nine months after the collapse of Lehman Brothers, the world’s economic crisis is still usually discussed as though it consisted
admin
2012-06-02
59
问题
Nine months after the collapse of Lehman Brothers, the world’s economic crisis is still usually discussed as though it consisted of dire bank balance-sheets, falling exports and bankruptcies or job losses in the West. But at the other end of the trail that starts with financial woes in rich countries are underweight children and anaemic expectant mothers in poor ones. New research by the United Nations’ standing committee on nutrition gives a first estimate of how the crisis has hurt the group of people most affected by the crash: the very poorest.
In 1990—2007, the number of hungry people rose by about 80m, though this was, by and large, a period of rising incomes in developing countries. In 2008 alone, the number rose a further 40m, to 963m — half as much in one year as during the previous 17. In other words, lots more children and pregnant women are not getting the food they need. The report reckons that the number of underweight children will rise from 121m to 125m by 2010, assuming no change in the size of the world economy (in fact, it is expected to shrink 2% this year). The World Bank has already estimated that until 2015 the crisis will lead to between 200, 000 and 400,000 more children dying every year.
The poorest face two crises: the world recession and the resumption of food price rises. Food prices had been falling but even then, the global price fall did not translate into a comparable decline on local markets in most poor countries, so the poor did not benefit much. World prices bottomed out in December 2008 and have since risen 26%. In the poorest countries, a rise of 50% in the price of staples pushes up the family food budget from 50% to 60% of household income.
Initially, people skimp on non-staple foods, cutting the quality and diversity of their intake; in the next stage, the quantity and safety of diets suffer. That in turn damages their health. Currently, around 50m, or 40%, of pregnant women in developing countries are anaemic. Anaemia in expectant mothers, which causes low birth weight and unhealthier babies, is likely to rise by a further 1. 2m in Asia and 700,000 in Africa.
To make matters worse, this is happening at a time when the global slump is causing job losses or wage squeezes everywhere — worldwide unemployment rose to 6% in 2008 — so in some poor countries, it now takes an extra ten hours a week or more to feed a family of five.
The resulting burden falls heavily on women. As the report says starkly: "Women are usually the last to benefit from increasing income but they are usually the first to make sacrifices when the financial situation deteriorates. "
According to the first two paragraphs,
选项
A、the rich countries are the main victims of the economic crisis.
B、people are less likely to associate world’s economic downturn with the poorest.
C、the income in the developing countries has been increasing in recent years.
D、the size of the world economy will be unchanged by 2010.
答案
B
解析
推理判断题。首段首句提到人们谈论世界经济危机时通常会谈到破产、失业等,第二句话But一词引出很少被人考虑到的世界经济危机的另一面(other end),即遭受重刨的最贫穷的人群,所以[B]表述正确,为答案。[A]错误,由首段末句可看出,经济危机的主要受害者是the very poorest;[C]in recent years错误,第二段只是提到1990—2007年间发展中国家收入一直在上涨;[D]是对第二段第四句话中的assuming…world economy的错误理解,括号内容“事实上,预计今年的世界经济总量会萎缩2%”也可证明[D]项表述有误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/p5p4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Doanimalshavefights?Thisishowthequestionisusuallyput.Itsoundslikeauseful,ground-clearingwaytostart.Actually
Whatwouldpeopleusuallydowiththeirgrocerylistaftershopping?Thelastsentenceofthepassageimpliesthat
Teachersaredifferentintheiropinionsabout______.Asusedinthesecondparagraph,theexpression"playsafe"mostprobabl
Humanbeingsinalltimesandplacesthinkabouttheirworldandwonderattheirplaceinit.Humansarethoughtfulandcrea
What’sthepublic’sopinionaboutnuclearindustry?Accordingtothepassage,whichofthefollowingmeasuresistheleasthelp
What’sthepublic’sopinionaboutnuclearindustry?ThemostimportantreasonwilytheBushadministrationsupportmorenewnuc
Accordingtothepassage,whichofthefollowingeighteenth-centurydevelopmentshadastrongimpactonsilversmiths?Basedon
YouaresupposedtoinviteDr.Kingtomakeaspeechaboutthefuturedevelopmentofcomputerscienceattheannualconferenceo
Whatdoesthepassagemainlydiscuss?WhydidittakesolongtodeveloptheX-raymicroscope?
随机试题
当今人们在茶饮中强调精神方面,特别是联系道德、修养层面,多引用()一词。
正畸力仅加在牙上,却能影响整个牙周组织,外力去除后,牙又可以在新的位置上恢复正常的形态、结构与功能以及相互关系,这是由于
幻觉是指
外用善拔毒止痒,敛疮生肌的药物是()。
征收集体土地实行国务院和省级人民政府两级审批制度。在以下情形中,应由国务院批准的情形有()。A.征收基本农田5亩B.征收基本农田以外的耕地45hm2C.征收园地600亩D.征收集体建设用地45hm2E.征收未利用土地50hm2
下列变压器中,属于特种变压器的是()。
物品的预设用途为用户提供了该如何操作的线索,比如平板是用来推的,旋钮是用来转的。如果物品的预设用途在设计中得到__________体现,用户一看便知如何操作,无须借助任何的图解、标志和说明。如果简单物品也需要用图解、标志和说明书来_____________
药物:胶囊
Directions:Usingtheinformationinthetext,completeeachsentence6-10,withawordorphrasefromthelistbelow.Foreach
Motorcyclistsshouldwearhelmetstoshieldthemfrominjury.
最新回复
(
0
)