首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For some time past it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to "
For some time past it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to "
admin
2012-07-17
103
问题
For some time past it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to "rewards"; and there is no reason to doubt that this is true. But it used also to be widely believed that effective rewards, at least in the early stages, had to be directly related to such basic physiological (生理的) "drives" as thirst or hunger. In other words, a baby would learn if he got food or drink or some sort of physical comfort, not otherwise.
It is now clear that this is not so. Babies will learn to behave in ways that produce results in the world with no reward except the successful outcome.
Papousek began his studies by using milk in the normal way to "reward" the babies and so teach them to carry out some simple movements, such as turning the head to one side or the other. Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on making the learned response with clear signs of pleasure. So he began to study the children’s responses in situations where no milk was provided. He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement "switched on" a display of lights—and indeed that they were capable of learning quite complex turns to bring about this result, for instance, two left or two right, or ever to make as many as three turns to one side.
Papousek’s light display was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the lights closely although they would "smile and bubble" when the display came on. Papousek concluded that it was not primarily the sight of the lights which pleased them, it was the success they were achieving in solving the problem, in mastering the skill, and that there exists a fundamental human urge to make sense of the world and bring it under intentional control.
According to Papousek, the pleasure babies get in achieving something is a reflection of
选项
A、a basic human desire to understand and control the world
B、the satisfaction of certain physiological needs
C、their strong desire to solve complex problems
D、a fundamental human urge to display their learned skills
答案
A
解析
本题是一道结论类问题。问按照帕剖赛克的观点,婴儿从成功地解决某个问题、学会某种本领中获得的快感反映了什么?根据文章最后一句话,帕剖赛克认为,人类自身存在着一种内在的了解世界并力图有意识地加以控制的欲望。由此我们可以看出,本题的正确答案应是A“反映了人类的一种基本的试图了解并控制世界的欲望”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pIXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C1】______difficulty:someplannersbelievein【C2】____
I’venever______thetheorythatpeoplearemoreimportantthananimals.
Theteacherwroteabriefcommentinthe______toshowthestudentwhyitwaswrong.
I’d______hisreputationwithotherfarmersandbusinesspeopleinthecommunity,andthenmakeadecisionaboutwhetherornott
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
Sincethedawnofcivilization,mankindhasbeenobsessedbythepossibilitythatitwillonedaybeextinguished.Theimpactof
Allcountrieshaveobviousincentivestolearnfrompastmistakes,butthosethathavesuccessfullyrisentothestatusofgreat
Acontroversyeruptedinthescientificcommunityinearly1998overtheuseofDNA(deoxyribonucleicacid)fingerprintingincr
Writea200~250wordscompositionaboutyourpointofviewonmovies’ortelevision’sinfluenceonpeople’sbehavior.Movi
随机试题
卵巢功能不全和闭经宜选用:
预防慢性阻塞性肺疾病(COPD)应首先强调
患者,男性,34岁,右下颌下区无痛性质软肿物发现3个月,表面皮肤正常,口内检查亦未见异常。行下颌下手术时见肿物呈囊性,术中囊壁破裂,流出黏稠而略带黄色蛋清样液体,遂将囊壁及下颌下腺一并摘除,但术后不久囊肿复发。该病最可能的诊断是
喜好网球和游泳的赵某从宏大公司购买某小区商品房一套,交房时发现购房时宏大公司售楼部所展示的该小区模型中的网球场和游泳池并不存在。经查.该小区设计中并无网球场和游泳池。“下列哪些选项是正确的?(2008年试卷三第54题)
根据企业所得税法的规定,下列固定资产可以计提折旧在税前扣除的是()。
关于疫苗,下列说法错误的是:
水果:苹果()
唐朝夫妻双方自愿离婚的,称为()
下列叙述中,正确的是()。
PrimeMinisterRecepTayyipErdoganexpressedTurkey’sgratitudetotheFrenchlegislatorswhoappealedforthecourt,sayingth
最新回复
(
0
)