首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
1. The American baby boom after the war made unconvincing advice to the poor countries that they restrain their birth. However,
1. The American baby boom after the war made unconvincing advice to the poor countries that they restrain their birth. However,
admin
2017-04-21
118
问题
1. The American baby boom after the war made unconvincing advice to the poor countries that they restrain their birth. However, there has hardly been a year since 1957 in which birth rates have not fallen in the United States and other rich countries, and in 1976 the fall was especially sharp. Both East Germany and West Germany have fewer births than they have death, and the United States is only temporarily able to avoid this condition because the children of the baby boom are now an exceptionally large group of married couples.
2. It is true the American don’t typically plan their birth to set an example for developing nations. We are more affected by women’s liberation: once women see interesting and well-paid job and careers available, they are less willing to provide free labor for child raising. From costing nothing, children suddenly come to seem impossibly expensive. And to the high cost of children are added the uncertainties introduced by divorce; couples are increasingly unwilling to subject children to the terrible experience of marital breakdown and themselves to the difficulty of raising a child alone.
3. These circumstances — women working outside the home and the instability of marriage — tend to spread with industrial society and they will affect more and more countries during the remainder of this century. Along with them goes social mobility, ambition to rise in the urban world, a main factor in bringing down the births in Europe in the 19th century.
4. Food shortage will happen again when the reserves resulting from the food harvest of 1976 and 1977 have been consumed. Urbanization is likely to continue, with the cities of developing nations struggling under the weight of twice present population by the year 2000.
5. The presently rich countries are approaching a stable population largely because of the changed place of women, and they incidentally are setting an example of restraint to the rest of the world. Industrial society will spread to the poor countries, and aspirations will exceed resources. All this will lead to population in the 21st century smaller than was feared years ago. For those anxious to see the population brought under control, the news is encouraging.
Questions 1-5
Directions: For questions 1-5, choose the best title for each paragraph from below. For each numbered paragraph(1-5), mark one letter(A-G)on your Answer Sheet, bo not mark any letter twice.
A. The factors bringing down the birthrate in Europe
B. Women’s liberation affects the birthrate
C. Birthrate in US raised after the war
D. Bringing population under control is possible
E. The birthrate in United States is low
F. Food shortage and urbanization brought population under control
G The reasons that low-birthrate involved
Paragraph 5 ______
选项
答案
D
解析
原文中心句为最后一句,即以上提到的所有的因素都使人口下降,这对希望控制人口的人来说无疑是一个福音。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pP9d777K
本试题收录于:
BFT阅读题库国际化人才外语考试(BFT)分类
0
BFT阅读
国际化人才外语考试(BFT)
相关试题推荐
Sportingactivitiesareessentiallymodifiedformsofhuntingbehavior.Viewedbiologically,themodernfootballerisrevealeda
1.WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAmericanSocietyofNewspaperEditorsistryingto
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthenationsandthatifcountriesplaygamestogetherthey
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthenationsandthatifcountriesplaygamestogetherthey
Theinfluenceofclimateonbehaviorappearsall-pervasive.Indeed,whocanclaimthatweatherfactorshavenoinfluenceonthei
Facialexpressionscarrymeaning,determinedbycontextsandrelationships.【R1】______Awoman’ssmileatapolicemanwhoisabou
Facialexpressionscarrymeaning,determinedbycontextsandrelationships.【R1】______Awoman’ssmileatapolicemanwhoisabou
Facialexpressionscarrymeaning,determinedbycontextsandrelationships.【R1】______Awoman’ssmileatapolicemanwhoisabou
随机试题
男性患者,72岁,饮酒20年,每日饮酒约半斤。近8年来记忆力逐渐下降,近1年不能写字。查体:血压150/90mmHg,四肢末梢发凉,皮肤发黑,双侧手指失认,左右失定向,不能书写,不能计算。余未见异常。本病病变部位在
关于慢性肺心病急性加重期使用强心剂的指征,以下不正确的是
A.左室舒张期过短B.左室排血量急剧下降C.左室舒张期负荷突然明显加重D.左室充盈障碍E.左室后负荷突然明显加重输液过多或过快引起急性肺水肿的发病机制是
A.酮替芬B.色甘酸钠C.沙丁胺醇D.异丙托溴铵E.氟替卡松治疗慢阻肺时,不能突然停药的是
消毒:手术
为防止碾压混凝土浇筑层顶面出现裂缝,通常采用的方法是()。
关于下列各组人物说法错误的是()。
Itwasafoolishquestiontoask.It(1)_____moresenseformetohavelearnedifshehad(2)_____orapointofview,butitw
Thefrustrationofmisfitscanvaryinintensity.Therearefirstthetemporarymisfits:peoplewhohavenotfoundtheirplacei
Wewereexcitedtolearnthatthelastmonth’ssales______by30%.
最新回复
(
0
)