首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divide—the division of the world into the info(informatio
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divide—the division of the world into the info(informatio
admin
2010-07-06
23
问题
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divide—the division of the world into the info(information) rich and the info poor. And that divide does exist today. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less visible then, however, were the new, positive forces that work against the digital divide. There are reasons to be optimistic.
There are technological reasons to hope the digital divide will narrow. As the Internet becomes more and more commercialized, it is in the interest of business to universalize access—after all, the more people online, the more potential customers there are. More and more governments, afraid their countries will be left behind, want to spread Internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I. now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for combating world poverty that we’ve ever had.
Of course ,the use of the Internet isn’t the only way to defeat poverty. And the Internet is not the only tool we have. But it has enormous potential. To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure (the basic structural foundations of a society)in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn’t have the capital to do so. And that is why Americas Second Wave infrastructure- including roads, harbors, highways, ports and so on—were built with foreign investment. The English, the Germans, the Dutch and the French were investing in Britain’s former colony. They financed them. Immigrant Americans built them. Guess who owns them now? The Americans. I believe the same thing would be true in places like Brazil or anywhere else for that matter. The more foreign capital you have helping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure, the better off you’re going to be. That doesn’t mean lying down and becoming fooled, or letting foreign corporations run uncontrolled. But it does mean recognizing how important they can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take full advantage of the Internet.
Governments attach importance to the Internet because it______.
选项
A、offers economic potentials
B、can bring foreign funds
C、can soon wipe out world poverty
D、connects people all over the world
答案
A
解析
A “它可以提供经济潜力”;B “能够带来国外的资金”;C “能够迅速的消灭世界贫困”;D “可以联系到全世界的人”。文章中第二段指出“after all,the more people online,the more potential customers there are”说明在线人数越多,潜在的顾客就越多。另外,作者在下文中也提到了“But it has enormous potential”故应选A 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/q3Dd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Thethreatofdiseasessuchasinfluenzaortuberculosisre-emerginginvirulentformhasbeenacommonthemeinrecentyears.T
Ontheheelsofitsrecentdecisiontocriminalizeconsumerswhoripsongsfromalbumstheyhavepurchasedtotheircomputers(o
HowdoesAusubelfeelaboutthescientificprogressmadeeveryday?
Ontheheelsofitsrecentdecisiontocriminalizeconsumerswhoripsongsfromalbumstheyhavepurchasedtotheircomputers(o
EmployeesoftheTaffValeRailwayCompanyinSouthWalesgreasedthetracksandcuttelegraphwiresduringabitterstrikein1
TheissueofonlineprivacyintheInternetagefoundnewurgencyfollowingtheSept.11terroristattacks,sparkingdebateover
WhatdidweleamabouttheaesthesiometerusedbyProf.Allen?WhichofthefollowingrepresentsProf.Allen’sfindings?
TherecentsocialandeconomicchangesintheU.S.havegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.Inflationhasmadeth
WhatisCanonDigitalPowerShotS230camera’ssize?
Almostdaily,thegulfbetweeneducationandemploymentwidens.Careersofficerscomplainaboutasystemthatpresentsthemwith
随机试题
简述仿冒的概念和特征。
A氨酚曲马多B氯胺酮C氨酚羟考酮D地芬诺酯E去痛片根据《麻醉药品和精神药品品种目录(2007年版)》:按第一类精神药品管理的是
二尖瓣狭窄二尖瓣关闭不全
小儿易出现骨髓外造血的原因是
滑车神经始于()。
()不但考虑了风险因素在未来变动的幅度,还考虑了这种变动幅度在未来发生变动的可能性大小及对项目主要经济效益指标的影响。
除()外,游艺娱乐场所设置的电子游戏机不得向未成年人提供。
按照物流系统性质,物流可以分为()。
一般资料:求助者,女性,38岁,事业单位职工。案例介绍:求助者大专学历,工作能力强,人际关系好,深受领导和同事的好评。一年前,因为没有本科学历,在单位的干部竞聘中,未能如愿竞聘为副处级干部。这件事情让求助者认识到学历的重要性。此后,求助者对自己读
操作系统为用户提供了多种使用接口,它们是()。
最新回复
(
0
)