首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The near-trebling of university tuition fees has deterred working-class boys from studying for degrees, but had the opposite eff
The near-trebling of university tuition fees has deterred working-class boys from studying for degrees, but had the opposite eff
admin
2015-08-26
70
问题
The near-trebling of university tuition fees has deterred working-class boys from studying for degrees, but had the opposite effect on working-class girls, an analysis has found.
The Independent Commission on Fees—a panel of high-profile figures from business, academia, journalism and the charity sector—looked at the socio-economic backgrounds of hundreds of thousands of 18—and 19-year-olds who took up university places last September, then compared them with those who began in September 2010.
They found the proportion of men from deprived backgrounds who accepted places on degree courses fell by 1.4% between 2010 and 2012. Meanwhile, the proportion of women from the same backgrounds who accepted places rose by 0.9% in the same period.
They conclude that the rise in tuition fees last September—from £ 3,290 to up to £ 9,000 a year—is putting off significantly more men than women and creating a "worrying gender gap".
The Commission defined applicants as coming from a deprived background if they came from an area that was among the 40% most under-privileged in England.
The most recent statistics show the majority—55% —of the undergraduate population at UK universities is female, a trend that has been growing over the past few years. Women are now a third more likely to enter higher education than men.
Will Hutton, chair of the Independent Commission on Fees and the principal of Hertford College, Oxford University, said the "danger was that higher fees may be having a disproportionate impact on men, who are already under-represented at university". He urged the government, universities and schools to consider how to address the problem.
The Commission is concerned that the gender gap could grow and said it would be monitoring this.
In January this year, David Willetts, the universities minister, said campuses should be doing more to encourage applications from white working-class boys and they should be treated in a similar way to other under-represented groups.
The Commission’s analysis also found students from the richest fifth of neighbourhoods in England were ten times more likely to go to top universities than those from the poorest fifth of neighbourhoods.
Meanwhile, as a sign of things to come, two universities are merging this month to become one of the biggest higher education institutions in the country.
The University of Glamorgan and the University of Wales, Newport will join to form the University of South Wales. The new university will have 33,584 students.
Professor Julie Lydon, vice-chancellor of Glamorgan, said the merger was partly the result of an unpredictable environment for higher education. "There is no doubt that how you survive(as a university)is either by becoming a boutique institution or a large and general one and we have chosen the latter," she said.
Julie Lydon’s attitude toward Glamorgan’s merging with another university is______.
选项
A、critical
B、earnest
C、content
D、cynical
答案
B
解析
态度题。根据最后一段,朱莉·林顿认为格拉摩根大学和威尔士大学纽波特分校的合并是现代大学生存的必然趋势之一,[B]“积极肯定的”最切合文意,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qAXK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
One’suniversitydaysoftenappearhappierin______thantheyactuallywereatthetime.
Thosewerethegraduateassistants______todotheresearchworkinthelab.
ResearcherssaidMondaythathavingmorechildrenwillrunmorerisksofdeveloping______.
Informationhasbeenputforward______moremiddleschoolgraduateswillbeadmittedintouniversities.
______inafameduniversityabroadwaswhathisparentswishedfor.
HowdidthemanspendhislastdayinLondon?
HowdidthemanspendhislastdayinLondon?
WhatistheforcebehindrecentattacksonLondon?
Peopleattendcollegeoruniversityformanydifferentreasonssuchasnewexperiences,careerpreparation,increasedknowledge.
随机试题
TCP/IP协议具有什么特点?
小便涩痛可出现于下列哪些证候
为保证样本分布的()以及便于分配工作量和不同调查人员之间的工作衔接,在资料收集前必须划分调查区。
下列各项工作所需费用包含在设计合同价格中的有()。
在讲授七年级上册《秋天的怀念》之前,某教师为导入新课,向学生介绍本文作者史铁生的其他作品及作品集,以下介绍不正确的一项是()。
请认真阅读下列材料,并按要求作答。这些折痕相交于圆中心的一点,这一点叫作圆心,一般用字母O表示。连接圆心和圆上任意一点的线段叫作半径,一般用字母r表示。通过圆心并且两端都在圆上的线段叫作直径,一般用字母d表示。在同一个圆内,有多少条半径、多少条直径
2012年1—11月份,全国房地产开发投资64772亿元,同比名义增长16.7%,增速比1—10月份提高1.3个百分点。其中,东部地区房地产开发投资36719亿元,同比增长14.8%,增速比1—10月份提高0.5个百分点;中部地区房地产开发投资14035亿
地球以外的生命最大可能是存在于太阳系以外的某个行星。银河系本身包括1000亿个其他类似太阳的恒星,其中很多都可能有行星相随,这些行星与地球的相似程度足以使其成为生命的所在地。上面的陈述是以下面哪句为假设的?
Whichofthefollowingisthecorrectwaytotranscribeaphrasestructurerule?
A、He’stooexhaustedtocompete.B、He’sexcitedtheyareonthetop.C、He’safraidhewilllosetherace.D、Heprefersdoingexe
最新回复
(
0
)