首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Ifs a brave man who claims "genius in science has become extinct". But that’s exactly what psychologist Dean Keith Simonton decl
Ifs a brave man who claims "genius in science has become extinct". But that’s exactly what psychologist Dean Keith Simonton decl
admin
2014-06-25
35
问题
Ifs a brave man who claims "genius in science has become extinct". But that’s exactly what psychologist Dean Keith Simonton declared in Nature magazine. By this, he meant that neither the creation of a totally new discipline nor a revolution in scientific thought was likely to be forthcoming as the result of the work of a future lone heroic genius. If such radical developments were to occur, they would emerge from the work of large teams, he argued. Thus the world was unlikely to produce a further Newton, Einstein or Darwin and he saw this as a tragic failing.
I tend to agree with his analysis of how future discoveries will be made, with the possible exception of purely theoretical challenges; think of Andrew Wiles and his proof of Fermafs last theorem as one exception that proves
the rule
. But for experimental sciences, a lone researcher transforming the world is harder to imagine. No individual can sit down at a bench and nail down the existence of the Higgs boson; the Large Hadron Collider is needed with its concomitant community of researchers. The heroic genius was always something of a myth, convenient shorthand to make it easier to make a narrative out of the act of discovery; an exciting tale, but not a very accurate depiction of how science and scientists operate. Newton wrote; "If I have seen a little further it is by standing on the shoulders of giants", recognising that his discoveries did not come about in isolation. Why should discovery need to be the work of a single mind to make it exciting? It will be just as important whether it is the product of one brain or one thousand.
Concentrating on the brilliance of an individual is to falsify the nature of most scientific research and mislead the aspiring scientist as to how discoveries are usually made. Why should it be attractive to the young to believe they need to be solitary workers—the white-coated, wild-haired researcher of too many films -if they are to succeed? Some scientists might fit that picture, but far fewer than you’d believe from their media portrayals and ifs an image likely to be off-putting to many.
Science progresses because people become expert in what is already known and then debate, argue, try something out and then something else when the first doesn’t fit. It progresses because people reject or refine hypotheses as they learn about colleagues’ and rivals’ work and because people both share ideas and compete. Out of such endeavours novel ideas emerge and new fields develop.
Perhaps there will be more geniuses in the future, perhaps not. Science will always attract people with astonishing minds. But these will never be as important as the broader social structures of science, let alone as important as they think they are. Fundamentally, what matters is that, as a society, we continue to push at the boundaries of scientific knowledge in whatever way is appropriate for the challenge in hand.
The author’s attitude to Simonlon’s regret at the extinction of scientific genius is one of______.
选项
A、appreciation
B、disapproval
C、tolerance
D、ambivalence
答案
B
解析
本文首段介绍了西蒙顿“科学天才业已绝迹,这是一个悲剧性的失败”这一观点,第二段随即展开反驳。作者认为,在纯理论科学领域,天才依然存在;而实验科学向来就需要合作才能完成.所谓英雄式的天才都是被刻意神化的结果;况且科学的目标是不断拓宽知识的边界,而非:创造天才。因此“科学天才业已绝迹的说法”不成立,更不存在“失败”一说。[B]选项符合作者态度。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qFK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Scientistsaroundtheworldareracingtolearnhowtorapidlydiagnose,treatandstopthespreadofanew,deadlydisease.SAR
Untilthelate1940swhentelevisionbeganfindingitswayintoAmericanhomes,companiesreliedmainlyonprintandradiotopr
HowdoyougettoCarnegieHall?Practice.Inagroundbreakingpaperpublishedin1993,cognitivepsychologistAndersEricssona
Innovationisawordlikedemocracy.Everyoneisinfavourofit,butdifferentpeopleattachdifferentmeaningstoit.IsEasyj
Thenumberofthecompaniesthatwereestablishedin2002isaboutThereasonwhyagoodbusinessplanisimportantisthatit
Entertheinformationage.Informationistherawmaterialformanyofthebusinessactivitiesshapingthisnewera,(1)_____ir
EuropeansandAmericansalikehavecertainromanticnotionsaboutSweden.Weimagineitasalandofliberal-mindedpeoplelivin
Arecenttelevisioncommercialbegins【C1】______theannouncement,"Johnnywasjustbeatenupbythebiggestkid【C2】______theblo
Immigrantsaren’tseekingU.S.citizenshipasoftenthesedays—notsincetheAmericandreambecamemoreexpensive.Followin
TheRomanticMovementemphasizedthecreativeartistratherthanthenaturalworldastheoriginofbeauty.【F1】Accordingtothe
随机试题
糖尿病人由于反复注射胰岛素,在注射局部出现红肿,出血,坏死等剧烈的炎症,应是
产后感染引起新生儿败血症最常见的病原菌是
造钢材冷加工强化和时效后其()。
企业预交下年度的报刊杂志费20000元。
某公司2013年年初资产总额5000000元,负债总额2000000元,当年接受投资者投资500000元,从银行借款1000000元。该公司2013年年末所有者权益应为()元。
公元前5世纪的罗马《十二铜表法》规定:“期满,债务人不还债的,债权人得拘捕之,押其到长官前,申请执行。此时如债务人仍然不清偿,又无人为其担保,则债权人得将其押至家中拘留,系以皮带或脚镣,但重量最多为十五磅,愿减轻者听便。”这一法规体现出罗马法的实质是(
三名学生都试图探讨学习动机和学习成绩之间的关系。 学生A随机抽取了90名大学生,用学习动机量表施测,然后计算动机分数与这些学生的某一学科成绩分数的相关。学生B随机抽取90名大学生,用学习动机量表施测,根据动机分数把学生分为高、中、低三组,然后
【B1】【B3】
Lastyear,theseshipstransportedatotalof83.34milliontonsofcargo,a4.4percentincrease______thepreviousyear.
HowsciencegoeswrongScientificresearchhaschangedtheworld.Nowitneedstochangeitself.A)Asimpleideaunderli
最新回复
(
0
)