首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Britain’s economy will lose momentum this year amid squeezed living standards and uncertainty over Brexit and the inconclusiv
(1)Britain’s economy will lose momentum this year amid squeezed living standards and uncertainty over Brexit and the inconclusiv
admin
2018-05-11
52
问题
(1)Britain’s economy will lose momentum this year amid squeezed living standards and uncertainty over Brexit and the inconclusive election result, leading ratings agencies have predicted.
(2)Moody’s said the qualms about talks in Brussels and the minority government have increased the U. K. ’s political and financial risks. Analysts at the ratings agency said the U. K. economy has started to slow and they expect it to weaken considerably throughout the rest of the year, adding that it was unclear if the government could deliver a "reasonably good" Brexit deal.
(3)Moody’s said the government appeared to be pursuing objectives pointing towards a hard exit and said growth prospects over the medium term could be "materially weaker" if the U. K. fails to sign a trade deal allowing access to the single market. Kathrin Muehlbronner, a senior vice president at Moody’s, said: "The likelihood of an abrupt—and damaging exit—with no agreement and reversion to World Trade Organization trading rules has increased compared to our expectation after the referendum, with the government so far pursuing objectives that imply a hard exit. "
(4)Weaker public finances could lead to a "further delay in reversing the rising tend of public debt", the agency warned in a report. However, it said the Bank of England’s credibility should ensure financial stability, with exchange rate flexibility giving support for exports.
(5)Another ratings agency, Standard & Poor’s, also predicted a fall in the U. K. ’s growth rate—from 1.8% in 2016 to 1.4% in 2017 and 0.8% in 2018—adding that the outlook might be even worse if the Brexit talks between Britain and the EU go badly.
(6)Despite speculation of an increase in interest rates from the Bank of England next month, S & P said the weakness of the economy would result in borrowing costs being left on hold at 0.25% for another two years. S & P’s senior economist, Boris Glass, said: "Given demand weakness, the temporary nature of imported inflation, moderate domestic wage pressures, and Brexit uncertainties, we expect the Bank of England’s current ultra-accommodative stance to continue over the medium term and expect a first rate hike to occur only in mid-2019. "
(7)S&P said the better-than-predicted performance of the economy in 2016 had been the result of "extraordinarily robust consumer spending" but added that the pressure on households from prices rising more rapidly than wages was likely to persist for the rest of 2017 and into 2018.
(8)Figures due out on Wednesday will show whether the lowest unemployment since the 1970s has started to have an upward effect on earnings, which are currently growing by just over 2% a year. Inflation as measured by the consumer prices index is running at 2.9% , while the retail prices index is 3. 7% .
(9)The depreciation of the pound would make U. K. exports more competitive but would only add between 0.2 and 0.3 percentage points to growth from 2017 to 2020. S&P said a study of the data showed that some U. K. exporters had taken advantage of the fall in sterling to raise their prices rather than to break into new markets. The agency said that while the price increases were to some extent a matter of choice, they were likely to have been necessary for firms that relied on imports which had become more expensive as a result of the falling exchange rate. With firms making Brexit contingency plans, investment was being shelved rather than given the go-ahead.
(10)"Our forecasts for slower growth are subject to considerable downside risks, stemming mainly from Brexit uncertainties," Glass said. " For example, the staging of the negotiations, with the ’ divorce’ settlement being negotiated before any future relationship with the EU is addressed, means that should the separation negotiations stall, there would be less time left for negotiating the future trade relationship, risking a cliff edge. " In general, should negotiations stall for an extended period, this could translate into a further significant depreciation of sterling and a consequent rise in inflation. "
(11)Ben Broadbent, one of the Bank of England’s deputy governors, said a sharp drop in U. K. trade with the EU after Brexit would be bad for the economy. In a speech in Aberdeen that focused on the benefits of international trade, Broadbent said: "Put simply, a significant curtailment of trade with Europe would force the U. K. to shift away from producing things it’s been relatively good at, and therefore export to the EU, and towards the things it currently imports and is relatively less good at. "
(12)A number of MPC members—including the governor, Mark Carney, and the Bank’s chief economist, Andy Haldane—have given their views on the outlook for borrowing costs in recent months. Broadbent voted for official interest rates to remain on hold at the MPC’s last meeting in June and his failure to mention monetary policy was seen by the City as a sign that he will vote the same way again in August. The pound fell slightly after Broadbent’s speech and closed in London at $ 1.2850.
The figures in Para. 8 are cited to______.
选项
A、explain the relation between price and wage
B、contrast economic prediction with performance
C、support S & P’s view on the U. K. ’s economic condition
D、educe a discussion about the pound depreciation
答案
C
解析
推断题。根据题干定位至第八段。第八段中引用了收入增长、通货膨胀率和英镑贬值的情况,这些数据之前是标准普尔对于2016年英国经济表现的解读和对未来经济情况的预期,数据之后仍是标准普尔关于英镑贬值对企业行为影响的分析和预测,可见这些数据都是用于支持该分析公司对英国经济情况的观点与看法,这与[C]表述一致,故[C]为正确答案。[A]“解释价格与工资的关系”在原文中没有明确涉及,故排除;相关段落并没有提到之前对经济的预期情况,因此排除[B]“比较经济预期与表现”;第八段所涉及的数据并不仅仅是关于英镑贬值的,因此[D]“引出关于英镑贬值的探讨”说法过于局限,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qHoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
PASSAGETHREEWhatwascrocusviewedasbytheauthor?
A、Roadrage.B、Roadaccidents.C、Modernmotorists.D、Growthofhighways.A主持人在访谈开始部分就提到参加节目的嘉宾Neil会谈及roadrage的概况,而随后的访谈内容也是紧紧围绕
StudyActivitiesinUniversityInordertohelpcollegeanduniversitystudentsintheprocessoflearning,fourkeystudya
A、ShemajoredinTeachingEnglishastheSecondLanguage.B、SheparticipatedinMusic,ScienceaswellasArtcourse.C、Shedid
Usually,therearetworeasonstopursuescientificknowledge:forthesakeoftheknowledgeitself,andforthepracticaluse
Humanityusesalittlelessthanhalfthewateravailableworldwide.Yetoccurrencesofshortagesanddroughtsarecausing
多极化趋势正在全球范围内继续发展。各种重要力量相互依存,相互制约,相互合作,有利于世界的和平与稳定。全球有近二百个国家。国家不论大小、贫富、强弱,都是国际大家庭的平等成员。世界和平要靠各国人民的共同努力。世界事务应由世界各国共同参与。我们生活在一个丰富多彩
Psychologistshavemanytheoriestoexplainhowwerememberinformation.Themostinfluentialtheoryisthatmemoryworksasak
A、Becausetheworkingenvironmentwaspoor.B、Becausethejobwasboring.C、Becausethepaywasratherlow.D、Becausehedislike
幸福似乎主要是一种内心快乐的状态。不过,它不是一般的快乐,而是非常强烈和深刻的快乐,以至于我们此时此刻会由衷地觉得活着是多么有意思,人生是多么美好。正是因为这样,幸福最直接的体验包含着我们对生命意义的肯定评价。感到幸福,也就是感到自己生命的意义得到了实现。
随机试题
患者,女,54岁。面色胱白,时自汗出,恶风,经常患感冒,脉浮无力。用黄芪配伍哪几味药物治疗为佳()
三消辨证的根据是
以下属于益智性状特征的是()。
某村水塘上游有一家集体造纸厂。该厂已经经营近10年。污水一直排入水塘上游的河流。赵立国与余庆华合伙承包村里的水塘养虾。2016年5月,赵立国、余庆华二人向水塘投放虾苗2万尾。投放后赵、余二人精心管理,日夜看护。10天后,二人发现塘内有少量的死虾出现,当即捞
某实施监理的工程,在招标与施工阶段发生如下事件:事件1:招标代理机构提出,评标委员会由7人组成,包括建设单位纪委书记、工会主席、当地招标投标管理办公室主任,以及从评标专家库中随机抽取的4位技术、经济专家。事件2:建设单位要求招标代理机构在招
报表的单元名称是由()组成。
商品流通业态主要是指()。
一、给定资料1.“诚信”是中华民族优良道德传统的重要内容,千百年来,它已成为人与人之间、人与社会之间正常交往的重要道德规范。党和国家十分重视建设社会信用体系。我国“十五”计划明确提出要“大力倡导诚实守信的职业道德,加快建立健全社会信用制度”。2001
常用的电子支付方式包括______、电子信用卡和电子支票。
LifeConnectedwithComputerAftertoolongontheNet,evenaphonecallcanbeashock.Myboyfriend’sLiverpudlianaccent
最新回复
(
0
)