首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When I was home in Britain on holiday last summer, I spent an evening looking at photos my father had taken when he stayed with
When I was home in Britain on holiday last summer, I spent an evening looking at photos my father had taken when he stayed with
admin
2014-03-15
86
问题
When I was home in Britain on holiday last summer, I spent an evening looking at photos my father had taken when he stayed with us in Beijing in the spring of 1966. Of all these interesting scenes of the past, the one I exclaimed at was a photo of Chang An Jie at Tiananmen. The photo showed one car and two bicycles!
This made me reflect on the changes that have transformed Beijing since I came to the city 37 years ago. In those days, the bicycle was king. What sheer joy it was to cycle along with the hundreds (not thousands) of fellow pedallers (骑车人), never in fear of life and limb as one is now. I bought my first bike in 1963. It cost me 150 yuan-in those days three or four months’ salary for the average city dweller.
Such changes! Good or bad? Today, cycling is hazardous but bikes are easily affordable. Gone are the old wooden houses I remember in south Beijing and fast disappearing are the small, overcrowded courtyard houses lacking running water, central heating and bathroom. Very many Beijingers now live in more convenient, better-equipped flats in high-rises. But these very high-rises are swallowing up the unique character of the old city of narrow hutongs, age-old siheyuan and close-knit communities.
I loved years ago to cycle to Beihai to visit my friends (I then taught at China Foreign Affairs University). In spring I rode through the blue-green wheat fields, in summer through fields of tall maize (玉米). Further west; beyond Beijing Foreign Studies University there were the vegetable fields of the Evergreen Commune (四季青公社) and the rice paddies glistening in the summer sun. But now, as Beijing stretches out further and further, west, east, north, south, there’s decent housing for families, busy offices for employment and large department stores and supermarkets where, if you have the money, there’s little you cannot buy.
What can be inferred about the 1960s according to the passage?
选项
A、The bikes were more expensive than it is today.
B、People’s salary was very low.
C、Most people could afford a bike.
D、People lived in courtyard houses with very good equipment.
答案
B
解析
文章第二段指出,作者在1963年买了第一辆自行车,价格是150元,在那个年代是普通市民三、四个月的工资。由此可知,当时人们的工资很低。C项不对,因为从文中得知当时她是与成百人一起骑车而不是与成千人一同骑车,所以可知当时拥有自行车的人是很有限的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qVhi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Learningdisabilitiesareverycommon.Theyaffectperhaps10percentofallchildren.Fourtimesasmanyboysasgirlshavelea
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andevenlifeitselfcanbesummedupinoneword:radiation.Nuclearradiationha
Shouldeitherofthesesituationsoccur,wrongcontrolactionsmightbetakenandapotentialaccidentsequenceinitiated.
Inthelawcourt,thesuspectcouldn’t______histimethatnight.
FederalReserveSystem,centralbankingsystemoftheUnitedStates,popularlycalledtheFed.Acentralbankservesasthebank
Ifincomeistransferredfromrichpersonstopoorpersons,theproportioninwhichdifferentsortsofgoodsandservicesarepr
Readersarerequiredtocomplywiththerulesofthelibraryandmindtheirmanners.
Difficultiesandhardshipshave______thebestqualitiesoftheyounggeologist.
A.briefB.entriesC.intoA.beclassified【T1】______fourtypesB.【T2】______formofweblogC.【T3】______onablogareorgan
A.beliefB.entriesC.intoA.beclassified【T1】______fourtypesB.【T2】______formofweblogC.【T3】______onablogar
随机试题
既能清热燥湿,又能治疗胎热不安的药物是()
下列何者为卡介苗的初种年龄
儿童早期与父母的情感关系是()。
Thedoctoradvisedthatshe______physicalexaminationregularly.
根据以下资料,回答下列问题。根据中国通信信息研究院(原工信部电信研究院)数据,2014年,中国智能手机出货量3.89亿部,相比2013年的4.23亿部下降了8.2%。而在2012年、2013年,智能手机市场还保持着166.8%、64.1%的高增速。与中国
我国教育目的的基本内容结构是什么?
习近平在2016新年贺词中衷心希望,国际社会共同努力,多一份平和,多一份合作,变对抗为合作,化干戈为玉帛,共同构建各国人民共有共享的人类命运共同体。共享的人类命运共同体,必须要推动建立以合作共赢为核心的新型国际关系。中国倡导建立合作共赢的新型国际关系,核心
[*]
Allmammalsfeedtheiryoung.Belugawhalemothers,forexample,nursetheircalvesforsometwentymonths,untiltheyareabout
Canexercisebeabadthing?Suddendeathduringorsoonafterstrenuousexertiononthesquashcourtoronthearmytraininggr
最新回复
(
0
)