首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The atmosphere and oceans are not the only parts of the environment being damaged. Rain forests are being quickly destroyed as w
The atmosphere and oceans are not the only parts of the environment being damaged. Rain forests are being quickly destroyed as w
admin
2012-06-02
69
问题
The atmosphere and oceans are not the only parts of the environment being damaged. Rain forests are being quickly destroyed as well, and their survival is questionable. E. O. Wilson, a biologist at Harvard, calls the depletion(枯竭、耗尽)of rain forest areas "the greatest extinction since the end of the age of dinosaurs(恐龙)".
Unlike some environmental issues, rain forest depletion has fortunately received significant public and media attention. Despite the opposition to the cutting down of rain forests, the problem continues. Every year, Brazil
chops down
one area of forest the size of the state of Nebraska. In addition to the Amazon’s rain forests, many other forests are being cut down as well. In Indonesia, Zaire, Papua New Guinea, Malaysia, Burma, the Philippines, Peru, Colombia, Bolivia, and Venezuela, rain forests that were once great have been lost.
According to some estimates, 50 million acres of rain forest are cut down every year. The United Nations says the figure is closer to 17 million acres. The World Wildlife Fund says that every minute, 25 to 50 acres are cut or burned to the ground.
The world’s growing population has been a primary reason of rain forest destruction. More people need land to live on and wood products to consume. Limiting population growth may be the first in a series of steps that would limit the destruction of the rain forests.
The word "chops down" in the second paragraph means______.
选项
A、clears
B、makes rooms for
C、destroys
D、cuts down
答案
D
解析
本题问:第二节里的“chops down”的意思是——。这是一道语义题。根据上句提到:Despite the opposition to the cutting down of rain forests,the problem continues.Everyyear,Brazil chops down one area of forest…,我们可以推知这是“同义再现”——即:同一篇文章围绕一个主题,作者难免会反复使用同一个词语或同义词语,因此选D。砍例,砍伐一般不会有错。其它选项:A.清除B.为……腾出地方C.毁坏。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qlGC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Whichoffollowingbestdescribesthemainideaofthepassage?______.Since1870,Americanshavewitnessed______.
TwooldgentlemenlivedinaquietstreetinParis.Theywerefriendsandneighbors,andtheyoftenwentforawalktogetherin
BernieVoytas,46,hadbeenworking28hardandlongdays.That’sthewayofitfora【36】duringharvesttimeinRandolphCounty,
Whenheexplaineditagainandagain,thestudents’patience______.
Thefirst-yearstudentswerelearningfromthearmyinMiyun,asuburbofBeijingnear______Ilived.
考虑到文化对语言的巨大影响,我们应该重视母语与目标语之间的文化差异。
Thisisthedictionary______IdependalotwheneverIhaveproblemswithnewwords.
Notpayingattentiontoanythinghiscolleaguessay,he______(frequency)doesn’tknowwhat’shappeninginthecompany.
A、assureB、cureC、pureD、matureA
(2010)Whatmattersmost____notwinningbutparticipating.
随机试题
制冷压缩机气缸处于卸载工作状态,只需向卸载机构输入一定压力的润滑油。
导致肾盂肾炎常见的致病菌为
《工程建设监理单位资质管理试行办法》所规定的能够用来区分监理单位不同资质等级的标准包括( )。
根据《会计法》的规定,()对本单位会计资料的真实性、完整性负责。
社会的资本、人才、管理经验甚至政策都会倾向于名牌企业或产品,体现的品牌效应是()。
唐朝实行的均田制和租庸调制从根本上有利于()。
资源的有序分配策略破坏了(),是一种死锁预防策略。
设函数f(x)闭区间[a,b]上连续,在开区间(a,b)内可导,且f’(x)>0,若极限存在,证明:在(a,b)内,f(x)>0.
在下列解决死锁的方法中,属于死锁预防策略的是
A、ShewasthefirstwomantoleadabigU.S.publishingcompany.B、ShegotherfirstjobasateacherattheUniversityofChica
最新回复
(
0
)