首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
School authorities often refuse to face the problem; government drug abuse agencies have done all too little to inform the publi
School authorities often refuse to face the problem; government drug abuse agencies have done all too little to inform the publi
admin
2010-04-30
62
问题
School authorities often refuse to face the problem; government drug abuse agencies have done all too little to inform the public about it; many physicians still seem unaware of it when they examine teenagers. As a result, parents may still be the last to know that their children have fallen victim to the drug epidemic that has been raging for more than a decade among American’s youth. In a 1980 survey of a middle income Cincinnati suburb, 38 per cent of the sixth grade and 89 per cent of the senior class said they used drugs and/or alcohol; 48 per cent of the parents thought their children used alcohol, but only 8 per cent thought their children used drugs.
Fortunately, there is a new force at work against this epidemic — a nationwide movement of more than 400 parent groups formed to expose and battle drug use among teenagers and preteens. The groups, ranging in size from 15 members to more than 800, have different approaches and widely varying rates of success. Yet this parental crusade is the only major force in the country to have taken active, organized and effective steps aimed at stopping marijuana use.
Why the concentration on marijuana? Because it is the illegal drug most used by kids. According to the 1982 National High School Senior Survey, 44 per cent of U.S. high school seniors had smoked pot during the year, and one out of seven of these were daily or near daily smokers.
Moreover, in 1982, sociologists, Richard Clayton and Harwin Voss, reported a close related connection between pot smoking and subsequent use of cocaine and heroin by young men. Of those who had smoked pot fewer than 100 times, seven per cent had graduated to cocaine, four per cent to heroin. But of those who had smoked pot at least 1,000 times, the equivalent of once a day for those years, 73 per cent had gone on to cocaine, and one out of three had graduated to heroin. (Although heroin use among high school seniors is minimal— 0.6 per cent in the past year — multi drug use is "in.")
Parent groups have found that by stopping their kids from smoking pot, they almost automatically stop all other illegal drugs and cut down on alcohol use as well. The High School Senior Survey’s statistics show that heavy pot smokers tend to be heavy drinkers, while those who do not use pot tend not to drink heavily.
Since virtually all over the country teenager "partying" has come to mean "getting smashed and getting stoned" — on anything from pot to pills, hashish, ISD, angel dust and alcohol — some parent groups home in on the partying aspect. Parents Who Care (PWC) was started in November 1979 by 15 Palo Alto, Calif. parents who were upset by stories of drugs senior proms. They held talk sessions with their children and learned, as founder Joann Lundgren observed, that most of them had never been to a party where the main activity was not getting high.
The parents’ solution: workshops showing kids how to give successful drug and alcohol free parties. Says Margery Ranch, PWC director: "We’ve seen a change in attitude. Young people are feeling more comfortable saying no."
What does "the problem" in the first line refer to?
选项
A、The fact that government drug abuse organizations are reluctant to inform the public of the drug taking phenomenon among teenagers.
B、The fact that many doctors are ignorant of the drug taking phenomenon among teenagers.
C、The fact that many parents are ignorant of the drug taking phenomenon among their children.
D、The fact that many young people have yielded to the wide use of drugs.
答案
D
解析
逻辑推断题。A:政府里遏止毒品泛滥的组织不愿将十几岁孩子吸食毒品的现象公布于众的事实;B:许多医生忽视青少年吸食毒品现象的事实;C:家长对孩子吸食毒品问题一无所知的事实;D:许多年轻人泥足深陷,吸食毒品的事实。尽管本文从第1段第1句就用代词反复提到了“这个问题”,但“这个问题”究竟指的是什么则要从第1段第2句中去找答案:As a result, parents may still be the last to know that their children have fallen victim to the drug epidemic.意思是:结果,许多父母或许仍是最后才知道他们的子女已成为毒品泛滥的受害者。由此可见,“这个问题”正是指许多青少年吸食毒品的问题。所以,D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qxOK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Howthesurvivalskillsoftheearlypeopleinfluencedtheirdiets.B、Thisneedtolearnhowtosavemoney.C、Theincreasingly
TheauthorofthisarticlethinksthatthelateEmeryTobinisthemostoutstandingamongthenotablecitizensinKetchikan.Mu
A、Hewashidingfromthestormunderatree.B、Heawokewithhisfaceinapuddleofwater.C、Hewashappywhenhesawhiswife
Withtheprospectofcoalandpetroleumsuppliesrunningoutandwithairpollutionbecominganincreasingconcern,themajorco
ManynowhavebeenbreathinghotflamesatourindustryandsoIthoughtitwouldbetimetosaymypiecethisweek,afterall,
A、Howtosaveyourmoney.B、Wheretomakeaphonecall.C、Howmuchphonecallscost.D、Howtomakecheaperphonecalls.DWhatis
WhyispulpandpaperproductionimportanttoCanada?Whywashempbanned?
WomenareaforcechangeinAustraliansociety.TheprideofplacesirentomenasalmostthesoleshapersofAustralianhistory
A、1930--1965.B、1945--present.C、1930--present.D、1965--present.BWhendidtheauthorlive?四个选项为年份时间;因此判断出本题考查的是时间方面。文章开头的第一句
随机试题
患者,男,36岁。平素嗜酒,今晨脘腹痞闷,口苦纳少,口干不欲饮,舌红苔黄腻,脉滑数。治疗最佳方为
女性,35岁。诉水肿就诊。尿液检查蛋白(+),红细胞5~10个/HP,白细胞2~3个/HP,颗粒管型0~2个/HP,拟诊慢性肾炎。体检时最可能发现水肿的部位是
关于刑事诉讼法定代理人与诉讼代理人的区别,下列哪些选项是正确的?
()是中华民族的优良传统,是一个人立足于社会的基本准则,也是对从业者的道德要求。
在借贷记账法下,将账户划分为借、贷两方,哪一方登记增加,哪一方登记减少的依据是()。
下列各项中,不属于社会审计实施阶段工作的是()。
张先生提前为3岁的儿子未来的小学教育进行投资规划,下列投资中比较适合的是()。
单利和复利的区别在于()。
LRU页面调度算法是选择()的页面先调出。
A、JasondamagedMike’scarinanoccident.B、Jasonjustboughtanewcar.C、JasonboughtanewcarforMike.D、Jasoncouldn’tfi
最新回复
(
0
)