首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)The social organization of Egypt was distinguished by a surprising degree of fluidity. No inflexible caste system ever develo
(1)The social organization of Egypt was distinguished by a surprising degree of fluidity. No inflexible caste system ever develo
admin
2016-11-03
56
问题
(1)The social organization of Egypt was distinguished by a surprising degree of fluidity. No inflexible caste system ever developed. All men were equal in the sight of the law. Although degrees of economic inequality naturally existed, no man’s status was unalterably fixed, unless he was a member of the royal family. Even serfs appear to have been capable of rising above their humble condition. Freemen quite regularly made the transition from one social order to another.
(2)During the greater part of the history of Egypt the population was divided into five classes: the royal family; the priests; the nobles; the middle class of scribes, merchants, artisans, and farmers; and the serfs. During the Empire a sixth class, the professional soldiers, was added, ranking immediately below the nobles. Thousands of slaves were captured in this period also, and these formed for a time a seventh class. The position of the various ranks of the society shifted from time to time. In the old kingdom the nobles and priests among all of the Pharaoh’s subjects held the supremacy. During the Middle Kingdom the classes of commoners came into their own. Scribes, merchants, artisans, and serfs rebelled against the nobles and wrested concessions from the government. Particularly impressive is the dominant role played by the merchants and industrialists in this period. The establishment of the Empire accompanied, as it was by the extension of government functions, resulted in the ascendancy of new nobility, made up primarily of bureaucrats. The priests also waxed in power with the growth of magic and superstition.
(3)The gulf that separated the standards of living of the upper and lower classes of Egypt was perhaps even wider than it is today in Europe and America. The wealthy noble lived in splendid villas that opened into fragrant gardens and shady groves. Their food had all the richness and variety of sundry kinds of meat, poultry, cakes, fruit, wine, beer, and sweets. They are from vessels of alabaster, gold, and silver, and adorned their persons with expensive fabrics and costly jewels. By contrast, the life of the poor was wretched indeed. The labors in the towns inhabited congested slums composed of mud-brick hovels with roofs of thatch. Their only furnishings were stools and boxes and a few crude pottery jars. The peasants on the great estates enjoyed a less crowded but no more abundant life.
(4)The basic social unit among the Egyptians was the monogamous family. No man, not even the Pharaoh, could have more than one lawful wife. Concubinage, however, was a socially reputable institution. Women occupied an unusually enviable status. Wives were not secluded, and there is no record of any divorce. Women could own and inherit property and engage in business. Almost along among Oriental peoples the Egyptians permitted women to succeed to the throne. Another extraordinary social practice was close inbreeding. The ruler as son of the great sun god was required to marry his sister or some other female of his immediate family lest the divine blood be contaminated. There is evidence that many of his subjects followed the identical custom. As yet, historians have been unable to discover any positive traces of racial degeneration produces by this practice, probably for the reason that the Egyptian stock was genetically sound to begin with.
(5)The educational system of this ancient people was about what one would expect in a highly integrated society. Attached to the treasury were a number of public schools equipped for the training of the thousands of scribes whose service were necessary in the keeping of records and accounts and in the administration of government functions. Many of them were also employed in a private capacity by the owners of the landed estates and by the leaders of the business world. Admission to these schools was open to any promising youth regardless of class. Apparently instruction was provided free of charge by the government because of the vital need for trained men. None but thoroughly utilitarian subjects had any place in the curriculum; the purpose was not education in the broader sense, but practical training. In spite of their limitations, these schools did provide for the poor but talented youth an avenue of escape from a life of hopeless drudgery.
What is the best title of this article?
选项
A、Ancient Egypt’s Educational System.
B、Social Life in Ancient Egypt.
C、Social System in Ancient Egypt.
D、Ancient Egypt’s Classes System.
答案
B
解析
文章从古埃及的社会阶层、各社会等级间的财富差距、社会基本组成结构、教育制度等方面介绍了古埃及的社会生活的方方面面,很容易得出“古埃及的社会生活”这一答案,即B。A“古埃及的教育制度”是第5段的段意,C“古埃及社会制度”是第1段的段意,D“古埃及的等级制度”是第2段的段意,都是片面的理解。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qy7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Itisnotuntiltheearly1970sthattheVietnamWarwasbroughttoaclosebyPresident
Whichofthefollowingphrasesisanexocentricconstruction?
TheSystemicFunctionalGrammarwasfirstputforwardby______.
ToaWaterfowlwaswrittenby______,whowastheleadingpoetoftheRomanticPeriodofAmericanliterature.
GlobalizationisanewinternationalsystemthathasreplacedtheColdWarsystem.However,unlesstheworldweremadeofjust【M
Australiahasalwaysbeenacontinentwithfewpeoplemainlybecause______
Globalisationisthemoreorlesssimultaneousmarketingandsaleofidenticalgoodsandservicesaroundtheworld.Sowidesprea
Therearearound6,000languagesintheworldtoday.AtleasttherewereuntilJanuaryof2001.ThenCarlosWestezdied.Westez
AttheHemingwayMemorial,justpasttheSunValleyResort,itisquiet.Inthebackground,mountainsriseup.Thereisacurved
PASSAGETHREEAccordingtoFransdeWaal,whatdoes"one-on-onemorality"govern?
随机试题
逮捕犯罪嫌疑人、被告人,只能由()执行。
患者张某,在加压输液过程中突然感到胸部异常不适,随后出现呼吸困难,严重发绀,下列可能出现的问题及首要处理正确的是
独立学校
患者男,35岁,大面积银汞合金充填,远中出现食物嵌塞,要求修复,问诊的时候要了解的问题,除了
男女儿童和中老年男性易发下列哪种乳房疾病
按照随机模型,确定现金存量的下限时应考虑的因素是()。
某写字楼有一些大龄未婚青年,社会工作者小满打算为他们举办交友联谊活动,在进行活动总体策划之前,小满应该()
以往城市的规模取决于周围地区所能生产的粮食数量,因而,人口最稠密的城市都分布于流域地区,如尼罗河流域、新月沃地等。随着工业革命的发展和工厂体系的建立,大批的人涌入新的工业中心。新城市大量人口因为能从世界各地获得粮食而得到供养。技术和医学上的进步能充分供应洁
科技史课程对理工科专业的学生有很大的好处。他们主修的课程极其专业化,这使他们失去____________的视野。科技史从本质上说是文科,它可以给予理工专业的学生一种历史感、一种哲学的视角;而这种哲学和历史学的____________不是从枯燥的传统哲学和史
TherearemanysuperstitionsinBritain,butoneofthemost【C1】______heldisthatitisunluckytowalkunderaladderevenif
最新回复
(
0
)