首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less about philosophy anti pure mathematics than did the Gree
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less about philosophy anti pure mathematics than did the Gree
admin
2013-02-05
86
问题
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less about philosophy anti pure mathematics than did the Greeks. The Romans were the best of the ancient engineers anti architects. They were brilliant students of Greek geometry and trigonometry, and they applied their knowledge to the constructions of fine bridges, roads, aqueducts, and public buildings.
They knew about the smelting of iron ore, but they used the iron they produced mainly for spears, swords, and shields, rather than for building construction.
While the Romans accomplished practical wonders, they did very little theoretical scientific thinking. Because of their frequent wars, many of their inventions were no more than improvements in the design of Greek weapons with which they were familiar.
There are two reasons for the Romans neglect of philosophy and pure mathematics. First, they were apparently too busy conquering nearby nations and forming them into a rapidly growing empire to waste much time on abstract thinking. Secondly, they were handicapped by the rigidity of their numerical system. The Romans did all of their arithmetic on an abacus, the ancient counterpart of the modem computing machine. Their number system discouraged the study of pure mathematics.
The Romans neglected pure theories because______.
选项
A、they were fond of constructions
B、they were busy invading other countries
C、they spend their time inventing computing machines
D、they accomplished practical wonders
答案
B
解析
参阅第四段第二句。第四段谈到罗马人忽视纯理论的原因,第一个原因就是他们花了太多时间征服周边国家,二是无暇顾及抽象理论的研究。B正符合此意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/r4lK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Increasinglyoverthepasttenyears,thegeneralpopulation(andespeciallyyoungpeople)hasbecomeawareoftheneedtochange
Increasinglyoverthepasttenyears,thegeneralpopulation(andespeciallyyoungpeople)hasbecomeawareoftheneedtochang
Juliewas(thank)______forhischancetovisittheancientcityinthesummerholiday.
Inbusiness,manyplacesadoptacreditsystem,whichdatesbacktoancienttimes.Atpresent,purchasescanbemadebyusingcr
Manycompaniesadvertiseinthemainnewspapers,trying(attract)______youngpeople.
WhatisE-mail?Itisanewwayof____________formanypeople.
Whydoteenagegirlsavoidmathematicscourses?Whichofthefollowingisthebestconclusionofthepassage?
随机试题
左图为等大的3个灰色正方体和15个白色正方体组合成的多面体,其可以切割为①、②和③三个小多面体,则③代表的多面体可能是:
差动接收机串接于两个力矩式发送机之间,接收其电信号,并使自身转子转角为两发送机转角的()。
为了测量故障的分布,以便更好地了解和消除这些原因的试验方式是()
平胃散的适应证是八正散的适应证是
下述关于所有权的理解,错误的有:()
所谓(),是指特定立体控制的、不具有独立实体、对生产经营持续发挥作用并带来经济利益的一切经济资源。
在破产程序中,债务人与债权人会议达成的和解协议发生效力后,应受和解协议约束的债权人是()。
甲、乙、丙三队进行足球循环赛。已知有下列情况:根据上表情况,可以得出甲队对丙队的进球数之比是()。
如果一台CiscoPIX525防火墙有如下配置:pix525(con6g)}#nameifethemet0p1security100pix525(config)#nameifethernet1p2security0pix525
Whatisthenewsitemmainlyabout?
最新回复
(
0
)