首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
Just because you’ re better educated doesn’ t mean that you’ re any more rational than everyone else, no matter how hard you may
Just because you’ re better educated doesn’ t mean that you’ re any more rational than everyone else, no matter how hard you may
admin
2013-10-31
58
问题
Just because you’ re better educated doesn’ t mean that you’ re any more rational than everyone else, no matter how hard you may try to give that impression.
Take the selection of lottery numbers. A survey in Florida described at this year’ s annual meeting of the American Association for the Advancement of Science shows that better educated people try to use random number systems to pick their lottery numbers.
Despite the apparent logic of choosing random numbers, however, their chances of winning are no better than those of ordinary folk who use birthdays, anniversaries and other "lucky" dates. Nor are they better off than those who draw on omens and intuitions, picking numbers seen on car number-plates and in dreams. But no doubt they feel a lot more rational.
That appearance of "rationality" may be a dangerous thing. Scientists are not immune to subtle and subjective influences on their judgements. Take the data from a survey of the public and member of the British Society of Toxicology discussed at the same meeting.
The survey showed that most people agree with the view that animals can be used to help predict how human will react to chemicals, and that if a chemical causes cancer in an animal, we can be "reasonably sure" it will cause cancer in humans. The toxicologists, however, are more circumspect. They accept the fast statement but less likely to agree that if a chemical causes cancer in an animal, it will do so in a human.
Can this difference be attributed to their expertise? Perhaps. But consider the considerable variation among toxicologists: those who were young, female, working in academia rather than industry or who felt that technology is not always used for the good of all, were more likely to agree that what causes cancer in an animal will cause cancer in a human.
Maybe we need to think more about how who we are affects our "rational" decisions.
What the author is trying to say in the passage______.
选项
A、can be further illustrated by the opinion among toxicologists
B、is acceptable to those young and female toxicologists
C、is rational enough to accept in the world of science
D、has much to do with his own experience
答案
C
解析
在这篇文章中,作者列举了两个例子来表明受过教育程度越高,他们的决定不一定越合理,这已经被毒理专家们所证明,由于两个例子都是科学界的例子,故在科学界中,文章的观点可以被接受。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rGU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
A、Thebuyingoflifeinsuranceisnotthebusinessofguessing.B、Theremustbeastandardamountoflifeinsuranceforpeople.
A、Notalkingisallowed.B、Identificationcardsmustbedisplayed.C、Foodanddrinksarenotallowed.D、Computersciencemajors
A、Sheconvincedthemantotakemedicineashismajor.B、Sheaskedthemantogiveatalkonmedicine.C、Shepersuadedthemann
Long-sufferingcouplestakeheart.Thereisagoodreasonforthoseendlessargumentsinthefrontofthecar:menandwomenuse
A、Itcandifferentiatebetweenfatbabiesandthin.B、Itcanidentifyachild’spossibilityofgrowingfatfrombabyhood.C、It
A、Annoyed.B、Scared.C、Puzzled.D、Anxious.A通过男士话中的Itbugs(使发疯,使发狂)me可以推断此时他非常生气。
A、ShewillapplytoDukeUniversity.B、ShewillprobablyattendtheUniversityofTexas.C、Shemadeuphermindtogiveupschoo
A、Abrokenfinger.B、Aterriblecough.C、Frontalheadaches.D、Eyeproblem.C此题考点为细节信息再现。男士六个月前来看病是因为手指断了,今天来看病是因为头痛,故答案为C。D项为干扰项
A、Argentina.B、Brazil.C、Paraguay.D、Uruguay.D前三项均是文中谈到的遭受过这种疾病的国家,D项(乌拉圭)没有被提及。
Theprevalenceofhighlyintelligentdeviceshaseliminatedthehandicapsassociatedwithmostdisabilities.
随机试题
事业单位现行的()对应管理岗位中六级职员岗位。
关于“神经纤维瘤病”最常见、最特征的脑肿瘤为
女性,65岁,冠心病心绞痛史8年,无高血压史,夜间突发心前区疼痛8小时入院,入院时血压为150/90mmHg(20/12kPa),经心电图检查,诊断急性前壁心肌梗死第2日患者出现胸闷、大汗、面色苍白,体检心率126次/分,律齐,血压80/50mmH
狭义上的投资银行业务只限于某些资本市场活动,着重指一级市场上的()业务。
企业在确定最佳估计数时,应当综合考虑与或有事项有关的风险、不确定性,但不需要考虑货币时间价值等因素。()
背景说明:你是宏远公司的行政秘书初萌,下面是行政经理需要你完成的几项工作任务。
安慰剂效应,又称“假药效应”,指的是病人虽然没有获得有效的治疗,但却“预料”或“相信”治疗有效,而让病患症状得到舒缓的现象。下列各项,属于安慰剂效应的一项是()。
2019年全球太空经济规模增至3660亿美元,较2018年增长1.7%,其中全球卫星产业收入为2707亿美元。在全球卫星产业收入中,卫星制造业的收入为125亿美元,较上年减少70亿美元;卫星发射服务业的收入为49亿美元,较上年下降21.0%;卫星通信服务业
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextractswiththemistakethateachpersonsaystheymad
录用信说明:假设你是公司的人事经理,写信通知一名应聘者John,公司决定录用他。内容:1.看过对方的简历和推荐信之后,发现他有很好的推销经验;2.9月20日的面试给你留下了深刻印象;3.决定录用对方:4
最新回复
(
0
)