首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Far from joining the labour force, women have been falling away at an alarming pace. The female employment rate in India, counti
Far from joining the labour force, women have been falling away at an alarming pace. The female employment rate in India, counti
admin
2021-02-21
37
问题
Far from joining the labour force, women have been falling away at an alarming pace. The female employment rate in India, counting both the formal and informal economy, has tumbled from an already-low 35% in 2005 to just 26% now. Yet nearly 10m fewer women are in jobs. A rise in female employment rates to the male level would provide India with an extra 235m workers, more than the EU has of either gender, and more than enough to fill all the factories in the rest of Asia.
Imagine the repercussions. Were India to rebalance its workforce in this way, the IMF estimates, the world’s biggest democracy would be 27% richer. Its people would be well on their way to middle-income status. Beyond the obvious economic benefits are the incalculable human ones. Women who work are likelier to invest more in their children’s upbringing, and to have more say over how they lead their lives.
Social
mores
are startlingly conservative. A girl’s first task is to persuade her own family that she should have a job. The in-laws she will typically move in with after marriage are even more likely to yank her out of the workforce and into social isolation. In a survey in 2012, 84% of Indians agreed that men have more right to work than women when jobs are scarce. Men have taken 90% of the 36m additional jobs in industry India has created since 2005. And those who say that women themselves prefer not to work must contend with plenty of counter-evidence. Census data suggest that a third of stay-at-home women would work if jobs were available; government make-work schemes attract more women than men.
What can be done? Many of the standard answers fall short. Promoting education, a time-tested development strategy, may not succeed. Figures show that the more schooling an Indian woman receives, the less likely she is to work, at least if she has anything less than a university degree. Likewise urbanization, another familiar way to alleviate poverty: city-dwelling women are half as likely as rural ones to have a job.
An optimist might argue that more women are not working because India is still paying for the sins of the past, when so many of them were illiterate and high fertility rates bound them to the home. Most measures of female welfare are improving. India has many more girls in classrooms and fewer child brides than it once did.
In fact, many fear that all that extra schooling was a parental ploy to improve a daughter’s prospects not in the labour market but in the arranged-marriage market, part of the all-important quest to snag a suitable boy. A further push is needed to get Indian women what they really need: a suitable job.
An optimist may hold that______lead to the phenomenon that more women are not working.
选项
A、crimes committed in the past
B、preferences for early marriage
C、illiteracy and parenting duty
D、pressures from the poor welfare
答案
C
解析
事实细节题。根据定位词定位到第五段。原文指出,乐观主义者可能会说,更多的女性没有工作,是因为印度仍在为过去的罪恶买单。当时很多女性都是文盲,高生育率让她们不得不待在家里,C项符合原文所述。故C项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rTY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
JohnDeweybelievedthateducationshouldbeapreparationforlife,thatapersonlearnsbydoing,andthatteachingmust_____
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenceofreasoningliesintheputtingtogetheroftwo
Inits14yearsof______,theEuropeanUnionhasearnedthescornofitscitizensandskepticismfromtheUnitedStates.
Icametofeminismthewaysomepeoplecometosocialmovementsintheirearlyyears:outofself-interest.Igotontheequalit
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicandtosociologiststhatmodernsocietyhaschangedpeop
WomenhavebeendrivingyellowcabsinNewYorksincethe1940s,but99%ofdriversaremale.Evenamongdriversofcarsbooked
BritishphysicistDr.JessWadehaswritten270Wikipediapagesfortrailblazingfemalescientistsinanefforttogeteverywom
Atfirstglancethepatriarchyappearstobethriving.Morethan90%ofpresidentsandprimeministersaremale,asarenearlya
Doctorsalreadyknowthatpeoplewhosmokecandamagetheirhearing.ThelateststudyinthejournalTobaccoControl,【C1】_______
随机试题
下列不属于非随机抽样的是()
主持评定工作和对焊接及试验结果进行综合评定的人员应是()。化工厂里的某些设备,如已组装好的换热器,可采用()的防腐蚀涂层方法施工。
某桥梁工地的简支板梁架设,由专业架梁分包队伍架设。该分包队伍用两台50t履带吊,以双机抬的吊装方式架设板梁。在架设某跨板梁时,突然一台履带吊倾斜,板梁砸向另一台履带吊驾驶室,将一名吊车驾驶员当场砸死,另有一人受重伤。事故发生后,项目经理立即组织人员抢救伤员
教育目的一经确立,就会成为人们行动的指南。这说明教育目的具有()。
立榜样、树标兵和杀一儆百、杀鸡儆猴利用的原理是观察学习中的()
TheTheoryofContinentalDrifthashadalongandturbulenthistorysinceitwasfirstproposedbyAlfredWegenerin1910.(46)
WhatareHenryCountyresidentsaskedtodo?
PASSAGETHREEWhatisthenameofanothercapsule?
A、Heagreeswiththewoman.B、Heisagoodlecturerhimself.C、HeisfondofProfessorSmith.D、Hepartlyagreeswiththewoman.
Individualsandbusinesseshavelegalprotectionforintellectualpropertytheycreateandown.Intellectualproperty【C1】______f
最新回复
(
0
)