首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Musicians — from karaoke singers to professional cello players — are better able to hear targeted sounds in a noisy environment,
Musicians — from karaoke singers to professional cello players — are better able to hear targeted sounds in a noisy environment,
admin
2013-11-12
51
问题
Musicians — from karaoke singers to professional cello players — are better able to hear targeted sounds in a noisy environment, according to new research that adds to evidence that music makes the brain work better.
"In the past ten years there’s been an explosion of research on music and the brain," Aniruddh Patel, Senior Fellow at the Neurosciences Institute in San Diego, said today at a press briefing.
Most recently brain-imaging studies have shown that music activates many diverse parts of the brain, including an overlap in where the brain processes music and language.
Language is a natural aspect to consider in looking at how music affects the brain, Patel said. Like music, language is "universal, there’s a strong learning component, and it carries complex meanings".
For example, brains of people exposed to even casual musical training have an enhanced ability to generate the brain wave patterns associated with specific sounds, be they musical or spoken, said study leader Nina Kraus, director of the Auditory Neuroscience Laboratory at Northwestern University in Illinois.
But for people without a trained ear for music, the ability to make these patterns decreases as background noise increases, experiments show. Musicians, by contrast, have subconsciously trained their brains to better recognize selective sound patterns, even as background noise goes up.
At the same time, people with certain developmental disorders, such as dyslexia(诵读困难), have a harder time hearing sounds amid the continuing loud confused noise — a serious problem, for example, for students straining to hear the teacher in a noisy classroom.
Musical experience could therefore be a key therapy for children with dyslexia and similar language-related disorders, Kraus said.
In a similar vein, Harvard Medical School neuroscientist Gottfried Schlaug has found that stroke patients who have lost the ability to speak can be trained to say hundreds of phrases by singing them first.
In research also presented today at the AAAS meeting Schlaug demonstrated the results of intensive musical therapy on patients with lesions(损伤)on the left sides of their brains, those areas most associated with language.
Before the therapy, these stroke patients responded to questions with largely incoherent sounds and phrases. But after just a few minutes with therapists(治疗师), who asked them to sing phrases and tap their hands to the rhythm, the patients could sing "Happy Birthday", recite their addresses, and communicate if they were thirsty.
"The underdeveloped systems on the right side of the brain that respond to music became enhanced and changed structures," Schlaug said.
Overall, Schlaug said, the experiments show that "music might be an alternative medium for engaging parts of the brain that are otherwise not engaged".
According to Aniruddh Patel, language is usually under consideration when______.
选项
A、musicians explain the complex meaning behind the music
B、therapists try to treat patients who suffer from stroke
C、people research the connection between music and the brain
D、researchers study the functions of different parts of the brain
答案
C
解析
根据题干中的Aniruddh Patel,language和consideration将本题出处定位于第4段首句。该句提到,Patel说,人们在研究音乐如何影响大脑时,自然会考虑语言方面。也就是说,当人们在研究音乐和大脑之间的联系时,语言肯定会被考虑在内,故答案为C)。A)项是针对该段第2句设置的干扰项。Schlaug提到对中风病人的治疗,而非Patel,故排除B)。D)是针对第3段设置的干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rZ27777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Haveyoueverwantedtotravelbackthroughtimeandseewhatlifewaslikeatthe【B1】______ofman?Well,museumscanmakehis
Karaokemayneverbethesame,thankstoresearchbeingpresentedinNashvilledetailingthelatestfindingsineffortstocreat
Receivingvisitorsandguestsisanimportantpartofthesecretary’sdailyroutineintheoffice.Thereisacertain【B1】______f
A、It’sanotherwaytoloseweight.B、It’sverycheap.C、It’snotsocrowded.D、It’snearby.D女士说娱乐中心离她的住处很近,故选D。
A、Biologists.B、Geologists.C、Oceanographers.D、Astronomers.B细节题。对于这个新理论,对话中提到mostgeologistsdon’tacceptit,选项中disagree与原文中do
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimmunizedfrombirthagainstmanyofthemostdangerousd
Computerhackershave【B1】______thesystemofthecompanythatrunstheNasdaqstockexchangeinNewYorkbutdidnot【B2】______
Everyculturehasitsownbodylanguage,andchildrenabsorbitsnuancesalongwiththespokenlanguage.AFrenchmantalksandm
Researchershaverecentlyfoundaconnectionbetweendiseasesandstressfulsituations.Totestthistheory,psychologistsaret
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbeenthatAmericansaren’ttooslickwithmoney.Wetak
随机试题
胆囊的生理功能包括
A.阿糖胞苷B.5-氟尿嘧啶C.6-巯基嘌呤D.氮杂丝氨酸抑制CDF-dCDP的是
患者,男,65岁。有高血压、糖尿病多年。1天前发现左侧上、下肢活动受限,吐字不清,神志清楚,无明显头痛、呕吐。检查发现左侧上、下肢肌力3级,左半身痛觉减退,头颅CT未见异常。临床上考虑可能性最大的疾病是
肌松药的作用部位是
城镇土地使用税是按()为计税依据。
某办公楼建筑消防设备用电为一级负荷,所有消防用电设备总装机容量为1000KW。所有重要消防用电设备均采用双路电源供电并在末端设自动切换装置。消防控制室设置蓄电池作为备用电源。火灾自动报警系统接地利用大楼综合接地装置作为接地极,设专用接地干线,引线采用BV—
下列关于BOT会计处理的说法正确的是()。Ⅰ.合同规定项目公司在有关基础设施建成后,从事经营的一定期间内有权利向获取服务的对象收取费用,但收费金额不确定的.项目公司应当在确认收入的同时确认无形资产Ⅱ.与BOT业务相关的收入在建造
一家石油公司进行了一项关于石油泄漏对环境影响的调查,并作出结论说:石油泄漏区域水鸟的存活率为95%。这项对水鸟的调查委托给了最近一次石油泄漏地区附近的一家动物医院。据调查称,受污染的20只水鸟中只有1只死掉了。如果以下陈述为真,哪一项对该调查的结论提出最严
有一条无噪声的8KHz信道,每个信号包含8级,每秒采样24K次,那么可以获得的最大传输速率是()。
A、Hewillbeawayonbusiness.B、Hewillmeethislawyer.C、Hehasbeenbusywithhispaper.D、Hewillpayavisittohisparent
最新回复
(
0
)