首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and
admin
2022-12-18
63
问题
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and accents of the west of Ireland, where she grew up. She calls herself "
an exile
", like her great literary forebears, Joyce and Beckett, whom she reveres, and points out that exiles "tend not to go back". "The place I grew up in is my imagery, my geography of mind and pen," she says. " But to live there again …" Uncharacteristically (非同寻常地), she leaves the thought uncompleted, preferring to direct me to the final scene of her new memoir, Country Girl, in which she meets an Irishwoman in the street who tells her about her aunt in Dublin before adding, "But we live here now. " O’Brien agrees-. " * We do,’ I said, and it was as if the two countries warred and jostled and made friends, inside me, like the two halves of my warring self. "
(2) For most of the latter half of her exile—some 25 years—O’Brien has lived in a "book-laden" house in the cosmopolitan district of Knightsbridge, a five-minute walk from Harrods, London’s most famous department store. Expensive sportscars and SUVs line the pavements, and the shops are exclusive
boutiques
, which are the favorite of fashionable elegant ladies. Most of the houses have steps leading up to glossy front doors, but O’Brien’s is reached by a dark alley that runs to a side entrance. Among the moneyed anonymity of the neighborhood, it feels set apart. There is a leather-bound edition of Shakespeare on the table in the first-floor sitting room, and a copy of Finnegan ’s Wake occupies a prominent position on the shelf. Despite the spring sunshine, there is a fire in the grate. Edna O’Brien has always been renowned as a great beauty, and at the age of 82, she remains good-looking.
(3) On the day we met, she had just returned from a series of literary festivals in Ireland, where she was well received—which has not always been the case. Country Girl not only revisits her childhood in County Clare, her convent (女修道院) education, and unhappy first marriage, but the scandal that ensued in Ireland when she fictionalized those episodes in her first novels. She has continued to explore her childhood memories in her fiction, but she says the memoir offers a different perspective; "Some of the material overlaps, but it’s differently rendered. The mother that exists in my fiction is the same mother as in my memoir, but it’s not the same aspects of her. " Besides, she does not apologize for returning again and again to her early years: "Childhood imagery, experiences, griefs, and joys—if they are there—are formative for a writer. Some people remember their childhoods in a generalized way, as rich or poor, happy or sad, but a writer’s early life is embedded in them. "
What does the word "boutiques" in Para. 2 mean?
选项
A、Shops that deal with book exchange.
B、Shops that sell local souvenirs.
C、Shops that sell delicious snacks.
D、Shops that sell fashionable clothes.
答案
D
解析
语义题。文章第二段第一句提到,哈洛德百货是伦敦最知名的百货商场。第二句又提到,这一带停满了跑车和SUV,商店无一例外都是boutiques,受到时尚优雅女性的青睐。比较四个选项,D“卖时尚衣物的商店”最贴切,故为答案。A“从事图书交易的商店”、B“卖当地纪念品的商店”和C“卖美味小吃的商店”均不符合文义,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rZcD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AsValentine’sDayapproaches,manysinglepeoplebegintofeelalittlesorryforthemselves.Onaday【C1】________bycouples,
Peekthroughtheinspectionwindowsofthenearly100three-dimensional(3D)printersquietlymakingthingsatRedEye,acompany
Theunhealthyingredientsandlownutritioncontentofthefoodcanmakeyoulessactiveandlazy,newresearchshows.Nosurpri
Theunhealthyingredientsandlownutritioncontentofthefoodcanmakeyoulessactiveandlazy,newresearchshows.Nosurpri
Ifyoucan’tresistthechancetoputonabet,blameyourinsula—aregionofyourbrain.Scientiststhinkthatwhenthisbrain
InApril,BritishresearchersatUniversityCollegeLondonfoundthat,ratherthantherecommendedfive,sevendailyportionsof
Consumerproductssuchasshampoosandsunscreens,evenonesboostedassafer,maycontainpotentiallyharmfulchemicalsnotlis
TheUnitedStatesiswidelyrecognizedtohaveaprivateeconomybecauseprivatelyownedbusinessesplay【C1】________roles.TheA
Somanypeoplesaytheystrugglewithnames,evenwhenthey’relookingdirectlyatthepersonwhosenamethey’retryingtorecal
Whichpassage(s)say(s)that….adultsputtoomuchemphasisonchildren’sintellectualdevelopment?
随机试题
Ⅱ型呼吸衰竭最常见于下列哪一种疾病
A.硫酸镁B.乳果糖C.番泻叶D.开塞露E.聚乙二醇4000可用于治疗高血氨症的药物是()。
防火阀和排烟阀必须符合有关消防产品标准的规定,检查时应核对产品的合格证明文件、性能检测报告,检查数量为()。
电路如图所示,已知R1=20kΩ,R2=10kΩ,RF=20kΩ,U1=0.2V,则输出电压U0为()。
固结灌浆压力一般控制在()MPa。
()属于技术创新决策的定量评估方法。
认知方式是指个人所偏爱使用的信息加工方式,认知方式有好坏之分。()
“古之天下,亦今之天下,今之天下,亦古之天下”是()。
以下属于非法定公文的有()。
Oneofthequestionscomingintofocusaswefacegrowingscarcityofresourcesintheworldishowtodividelimitedresources
最新回复
(
0
)