首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A study of art history might be a good way to learn more about a culture than is possible to learn in general history classes. M
A study of art history might be a good way to learn more about a culture than is possible to learn in general history classes. M
admin
2012-12-13
52
问题
A study of art history might be a good way to learn more about a culture than is possible to learn in general history classes. Most typical history courses concentrate on politics, economics, and war. But art history focuses on much more than this because art reflects not only the political values of a people, but also religious beliefs, emotions, and psychology. In addition, information about the daily activities of our ancestors — or of people very different from our own — can be provided by art. In short, art expresses the essential qualities of a time and a place, and a study of it clearly offers us a deeper understanding than can be found in most history books.
In history books, objective information about the political life of a country is presented; that is, facts about politics are given, but opinions are not expressed. Art, on the other hand, is subjective: it reflects emotions and opinions. The great Spanish painter Francisco Goya was perhaps the first truly "political" artist. In his well-known painting The Third of May 1808, he criticized the Spanish government for its misuse of power over people. Over a hundred years later, symbolic images were used in Pablo Picasso’s Guernica to express the horror of war. Meanwhile, on another continent, the powerful paintings of Diego Rivera, Jose Clemente Orozco, and David Alfaro Siqueiros — as well as the works of Alfredo Ramos Martines — depicted these Mexican artists’ deep anger and sadness about social problems.
In the same way, art can reflect a culture’s religious beliefs. For hundreds of years in Europe, religious art was almost the only type of art that existed. Churches and other religious buildings were filled with paintings that depicted people and stories from the Bible. Although most people couldn’t read, they could still understand biblical stories in the pictures on church walls. By contrast, one of the main characteristics of art in the Middle East was (and still is) its absence of human and animal images. This reflects the Islamic belief that statues are unholy.
In may be concluded from this passage that______.
选项
A、Islamic artists have had to create architectural decorations with images of flowers or geometric forms
B、history teachers are more objective than general history
C、it is more difficult to study art history than general history
D、people and stories from the Bible were painted on churches and other buildings in order to popularize the Bible
答案
A
解析
可定位在文章最后两句:By contrast,one of the main characteristics of art in the Middle East was(and still is)its absence of human and animal images.This reflects the Islamic belief that statues are unholy.(相比之下,中东艺术作品的主要特征之一过去是、现在仍是人物肖像和动物形象的缺省,这反映出伊斯兰教的一种信仰:雕像是不神圣的。)由此可以推测出选项A的表述正确,即伊斯兰艺术家们不得不用花朵和几何图形来装饰建筑,而非人物或动物;选项D可能成为干扰项,因为第3段第3句提到Churches and other religious buildings were filled with paintings that depicted people and stories from the Bible,似乎与选项D内容相符,但仔细读选项D的表述,buildings前少了religious限定,意义范围相对扩大,故正确答案不是D,而是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rcw7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Thoughtheyare______foodanddrink,themenarecheerfulandconfidentthattheywillgetoutsoon.
Hewasn’taskedtotakeonthechairmanshipofthesociety,beingconsideredinsufficientlypopular______allmembers.
Oneofhis______istobecomethePresidentofGeneralMotor.
Theworldeconomicsystemispartialtothedevelopingcountries______thedevelopedones.
The______camefromthechairmanthattheregulationsbeadopted.
Internetuseappearstocauseadeclineinpsychologicalwell-being,accordingtoresearchatCarnegieMellonUniversity.Evenp
A、Itcontainsallourknowledge.B、ItisoneofNewYork’smostvaluablebuildings.C、Well-knownNewYorkwritersandartistsar
A、Oneissafeifheisverycareful.B、Hi-techsafetyequipmentensuresone’ssafety.C、Alotofpeopledorock-climbingandthe
Medicalresearchhasshownthatthewidespreaduseofcigarettes______(促进了癌症的增加)
A、Takeabreak.B、Refuelhiscar.C、Asktheway.D、Haveacupofcoffee.B女士说她看这个地方有点陌生,以为他们迷路了。男士对此表示同意,并说还是把车停下,在他给车加油的时候,女士可以
随机试题
Itwasacaseofemergency.Thefour-year-oldgirlawokeandsmelledsmoke.Shecouldn’twakehermother,soshedialed"zero".
关于无症状性心力衰竭,下列哪项正确?
关于胰腺假性囊肿的叙述,正确的是
患者男,58岁。肝硬化病史7年,近日因出现腹水、黄疸再次入院。查体:体温36.7℃,脉搏80次/分,呼吸20次/分,血压130/80mmHg。目前该患者最主要的护理问题是()
护患关系的基本模式有
基坑(槽)验槽时,应重点观察()等部位。
关于一般性货币政策工具的说法,正确的有()。
义务兵和初级士官入伍前是国家机关、社会团体、企事业单位职工(含合同制人员)的,退出现役后,允许其复工复职,并享受()待遇。
认知心理学中所谓的认知是指一个人对某一件事的认识和看法,包括()。
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【C1】______thatbusinesseswer
最新回复
(
0
)