首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Because there were not enough students enrolled in more than one university. B、Because Oxford and Cambridge were the most impo
A、Because there were not enough students enrolled in more than one university. B、Because Oxford and Cambridge were the most impo
admin
2010-10-28
51
问题
Right up to the 19th century. (32)Oxford and Cambridge were the only two universities in England. Royal patronage and aristocratic money confirmed them in their position, and attempts to found new universities elsewhere all met with failure. A large number of provincial universities were established following their lead, these are the so-called "Redbrick universities". Many of them were dependent on older universities at first, especially the University of London, but soon they became independent and began giving their own degrees. (33)Many also became well-known for their excellence in a particular subject and could offer a better course to students taking that subject than was available anywhere else in the country. After this first rapid increase m numbers and distribution the number of English universities remained the same for nearly 40 years. But by the 1960s a new postwar generation had grown up. (34)Due to an increase in the birth rate following the Second World War, the school going population was bigger than ever before. Secondary education was better and the school leaving age her. Naturally the demand for university places became greater, and the government responded with an ambitious university building plan. Seven new universities were planned built and opened their doors to a new generation of students between 196t and 1965. (35) It was the greatest single expansion of higher education that England has ever known.
选项
A、Because there were not enough students enrolled in more than one university.
B、Because Oxford and Cambridge were the most important cities.
C、Because only Oxford and Cambridge were supported by royal patronage.
D、Because Parliament only supported Oxford and Cambridge.
答案
C
解析
目的原因题 。文章的开头就提出了在19世纪,Oxford and Cambridge是英国仅有的两所大学,因为他们是由英国皇室赞助的(Royal patronage and aristocratic money confirmed them in their position),因此本题选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rrz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Directions:Forthispart,youareallowedthirtyminutestowriteashortessayentitledMyIdenofPopmusic.Youshouldwrite
Lastweek,speakersataprograminWashingtondiscussedusingnanotechnology(纳米技术)toimprovehealthcareindevelopingcountr
Themostimportanttechnologicaleventofourtimeistheriseofthecomputer.Computersalready【B1】______manyaspectsofour
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimportantforustobeawareofthestandardnegotiation
Tobetterunderstandthenegotiationpracticesofothercultures,itisimportantforustobeawareofthestandardnegotiation
A、Forscientificstudy.B、Forfieldguides.C、Forentertainment.D、Forsomefilmbackgroundsounds.C事实细节题本题目的关键点在于注意题目中的not。原文
A、Sixteenbelowzero.B、Sixbelowzero.C、Sixteenabovezero.D、Sixabovezero.B数字判断题对话中提到当天早上最高气温为零下6度,下午温度会稍高一点。
Teachersbelievethatstudents’responsibilitywithlearningisnecessary.【S1】______.Ifalongreadingassignmentisgiv
LibraryThelibraryisaplacewherebooks,journals,microfilms,audioandvisualmaterialsarekeptandorganizedtosuppo
A、Novels.B、Collectionsofmaps.C、Magazines.D、Fictionstories.B综合推断题。由文章中的theReferenceLibrary可知,这是一间参考书阅览室,所以不可能借阅小说、杂志或科幻故
随机试题
为什么要将调整国际经济关系的国际法规范和国内法规范归为一类?
公文处理工作应当迅速、及时,反对拖拉、积压和迂缓就是
货币的本质是
A、1/4B、1/3C、1/2D、2倍E、4倍药品标签使用注册商标含文字的,其字体以单字面积计不得大于通用名称所用字体的
CR使用的IP中的核心物质是
患者女性,62岁,有糖尿病5年,心绞痛病史2年。因突发胸闷、出汗、胸部紧缩感紧急住院。血压110/70mmHg,做心电图显示:胸前导联的ST段压低0.2mV,T波倒置,无病理性Q波。查心肌损伤标记物升高。应诊断为
会计法律制度由()来保障实施。
货币制度最基本的内容是()。
2008年以来,面对国内遭遇历史罕见的低温雨雪冰冻灾害、国际次贷危机不断蔓延和加深的严峻复杂形势,通过采取措施,有效应对,国民经济保持了平稳较快发展。初步核算,一季度国内生产总值61491亿元,按可比价格计算,同比增长10.6%,比上年同期回落1
Howsoonyourperformancewillberatedmayinfluencehowwellyoudo,accordingtoanewstudypublishedinthejournalPsychol
最新回复
(
0
)