首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) American culture nurtures many myths about the moral value of hard work. The phrase " by the bootstraps," still widely used
(1) American culture nurtures many myths about the moral value of hard work. The phrase " by the bootstraps," still widely used
admin
2020-11-21
54
问题
(1) American culture nurtures many myths about the moral value of hard work. The phrase " by the bootstraps," still widely used to describe those Americans who have found success through a combination of dogged work and stubborn will, rose from a mis-remembering of The Surprising Adventures of Baron Munchausen: In it, the eponymous aristocrat pulls himself from a swamp—not by his bootstraps, but by his hair. And Horatio Alger’s stories, as well, while often remembered collectively as the prototypical tale of American rags to American riches, romanticized not just the social and economic power of hard work, but also the power of old-fashioned good luck.
(2) The myths live on, though, for the same reason myths often will: They ratify a deeply held value in American culture. They allow us denizens of the current moment to hold onto one of the most beloved ideas that has animated Americans’ conception of themselves—ourselves—as a culture, over the decades and centuries: that we live in a meritocracy (精英体制). That our widely imitated and yet idiosyncratic (另类的) take on democracy has been built, and continues to rest, on a system that ensures that talent and hard work will be rewarded.
(3) Current events, however—and Americans’ ability to share their experiences with each other, via new technological platforms—have helped to reveal the notion of meritocracy to be what it always was: yet another myth. During a discussion at the Aspen Ideas Festival, NPR’s Michele Norris talked with Darren Walker, the president of the Ford Foundation, and Jeff Raikes, the co-founder of the Raikes Foundation. The trio, in their discussion, emphasized the tensions between how we talk about the American dream and how people live it.
(4) "As Americans, we want to believe that you can get on that mobility escalator (自动扶梯) and ride it as far as you want," Walker said, "but that no one rides it faster than anyone else. " We want to believe that talent will triumph, and that hard work will be the tool of that success. Which is to say: We want to believe that opportunity is evenly distributed.
(5) But, of course, that great escalator is far faster for some than it is for others. It is harder for some to get to in the first place than it is for others. And it’s been that way from the beginning: This country, as Walker put it, "was constructed on a racialized hierarchy. " It’s a hierarchy that remains today—one that is evident, in ways both obvious and latent, across American culture, across the American education system, across the American housing system, across the American economy.
(6) And yet our stories, and our myths, tend to belie (证明......是虚假的) that reality. The logic of meritocracy, as a concept—"a system in which the talented are chosen and moved ahead on the basis of their achievement," per Merriam-Webster, but also, per Dictionary, com, "an elite group of people whose progress is based on ability and talent rather than on class privilege or wealth"—endorses a world in which economic success carries a moral valence, and in which, as a consequence, the lack of such success implies a kind of moral failing.
(7) It’s a tension playing out, at the moment, with the negotiations taking place in Congress, about the future of the American health-care system. Many of those debates, my colleague Vann Newkirk pointed out, have adopted the pernicious logic of the prosperity truth—the idea that success, and wealth, and indeed health itself, are signs of God’s favor. But it’s a tension, too, that has long inflected conversations about social assistance programs—a tension that has, in general, long defined how Americans think about what they owe to each other, as people and as fellow citizens.
(8) "Meritocracy" takes as its core assumption, essentially, an equality that does not exist in America. It is romantic rather than realistic. "To successful people," Walker said, "to interrogate their success requires that they acknowledge the injustice that is baked into our systems. And that’s really, really hard to do, because we’re patriots. We believe in our country. We believe that there is something that makes it possible for people like me, and Jeff, and Norris to be where we are today. "
(9) That something is the American dream. That something is " an elite group of people whose progress is based on ability and talent" as a myth and a cultural ideal. As concepts, they claim to speak to the best of who we are: in practice, however, they can serve as a justification of the worst. They can allow us to be complacent about the world rather than interrogate it. After all, as Norris summed things up: In America, " we are the land of the brave and the home of amnesia. "
It can be inferred from the passage that the author regards the notion of meritocracy as______.
选项
A、a faked myth
B、a backbone of the society
C、a spiritual shelter
D、a sound system
答案
C
解析
推断题。作者在最后一段总结了他对精英体制的看法。他指出,精英体制和美国梦等信念是美国的神话和文化典范,可以表现出人性中最佳的一面,可以让人们对这个世界感到满意,而不是质疑;而最后一句指出,美国人都是勇往直前,且十分健忘(忘掉自己的疑虑)。可见这个理念是一种精神寄托,因此答案为C。尽管剖析了精英体制中一些不真实的理念,但是作者还是在最后一段中肯定了它的积极意义,因此排除A;而从作者对这个观念的批判来看,作者不会将其视为B“社会中坚力量”,或者D“良好的体系”,故均排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sACK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
U.S.EarlyChildhoodEducationFiftyyearsago,【T1】______attendedearlyeducationprograms.Today,【T2】______thechildrenof
U.S.EarlyChildhoodEducationFiftyyearsago,【T1】______attendedearlyeducationprograms.Today,【T2】______thechildrenof
VariationsinBritishAccentsLanguage【T1】______aspeopletrytoexpressthemselvesindifferentwaystodifferentpeople.
On-campusHousingHousingpoliciesdifferfromschooltoschoolinAmericanuniversities./Someschoolshavelimitedhousin
A、BecauseShakespeareanEnglishisclosertomodernEnglish.B、BecauseShakespeareanEnglishhasbeenreadsincetheywereyoung
A、Livemusicwillbeplayed.B、Guestswillhelpthemselvestodrinks.C、Guestswillstandsocializing.D、Therewillbeabigban
MakingandWritingWordsI.AbriefintroductionA.Makingwordsisconceptuallyanengagingandeffectiveinstructionaltask.
LifeSpanAboutacenturyago,theaveragelifespanforAmericanswasabout50years./Today,thetypicalAmericanlivesfo
A.switchingB.criticalC.diminishD.buysE.peeledF.crucialG.alteringH.fryersI.cutJ.adequatelyK.tasteL.
Itisbecauseofariseinairfares______they’vesurchargedus10%onthepriceoftheholiday.
随机试题
下列选项中,属于既往史的有()
建设项目职业病危害预评价的主要方法有()。
可以用于财务分析的方法有()。I.趋势分析Ⅱ.差额分析Ⅲ.连环替代Ⅳ.指标分解
企业对各所属单位在所有重大问题的决策和处理上实行高度集权,各所属单位则对日常经营活动具有较大的自主权,该企业采用的财务管理体制类型是()。
中俄“合作-2007”联合()演习2007年9月4日在莫斯科正式开始。这次演习是根据上海合作组织宗旨和中俄两国内卫部队有关协议,针对国际恐怖组织而进行的。
一家公司2006年的月累计利润v(单位:万元)与月份x的变化关系如下表所示,则该公司2006年的月平均利润是( )万元。
人离开了文化,离开了文化的创造与积累,离开了文化世界的价值和意义,人也就自然丧失了现实文化价值的意义,也就不可能真正实现人的本质。反之,文化若离开了人,也就成了无源之水。这段话支持了一个论点,即()。
一位长寿老人生于19世纪90年代,有一年他发现自己年龄的平方刚好等于当年的年份。问这位老人出生于哪一年?()
[*]
A、Holdon.B、Themeetingroomisthere.C、Howtimeflies.D、Yes,let’shurry.D本题考查对一般疑问句的回答。对于这类问句,一般先用Yes或No作判断性回答,然后再具体解释说明。D
最新回复
(
0
)