首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the past, degrees were very unusual in my family. I remember the day my uncle graduated. We had a huge party, and for many ye
In the past, degrees were very unusual in my family. I remember the day my uncle graduated. We had a huge party, and for many ye
admin
2017-06-11
62
问题
In the past, degrees were very unusual in my family. I remember the day my uncle graduated. We had a huge party, and for many years my mother called him "the genius" and listened to his opinion. Today in comparison, five of my brothers and sisters have degrees, and two are studying for their masters’. However, some people think that this increased access to education is devaluing degrees.
People have several arguments against the need for degrees. They say that having so many graduates devalues a degree. People lose respect for the degree holder. It is also claimed that education has become a rat race. Graduates have to compete for jobs even after years of studying. Another point is that studying for such a long time leads to learners becoming inflexible. They know a lot about one narrow subject, but are unable to apply their skills. Employers prefer more flexible and adaptable workers.
However, I feel strongly that this move to having more qualifications is a positive development. In the past education was only for the rich and powerful. Now it is available to everyone, and this will have many advantages for the country and the individual. First of all, it is impossible to be overeducated. The more people are exchanging ideas. A further point is that people with degrees have many more opportunities. They can take a wider variety of jobs and do what they enjoy doing, instead of being forced to take a job they dislike. Finally, a highly educated workforce is good for the economy of the country. It attracts foreign investment.
In conclusion, although there are undoubtedly some problems with increased levels of education, I feel strongly that the country can only progress if all its people are educated to the maximum of their ability.
What can we learn about the author’s family?
选项
A、They used to disregard education.
B、They are overeducated now.
C、Few members were allowed to go to school in the past.
D、There are now more educated members than in the past.
答案
D
解析
推理题。根据命题顺序定位到第一段,该段是很明显的对比结构:过去家里只有哥哥有学位(degree),所以经常被叫做“天才”(genius),但现在(today,in contrast),家里有兄弟姐妹5个人都有了学位。由此可推理得知作者家里有更多有文化的成员,故本题答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sAFO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thepresident’s____remarksinhisspeechmetwithalotofattacksfromothercountries.
Aninvisibleborderdividesthosearguingforcomputersintheclassroomonthebehalfofstudents’careerprospectsandthosea
"Doesmoneybuyhappiness?It’ssometimessaidthatscientistshavefoundnorelationshipbetweenmoneyandhappiness,butthat’
Duringthepasttenorfifteenyears,agreatdealofattentionhasbeen【C1】______to"tellingitlikeitis,"or"lettingitallh
Thisisamarketinwhichenterprisingbusinesses_____forthedemandsofteenagersandolderyouthsinalltheirrockmaniaand
PeterSellerswouldn’tbeallowedhiscareertoday.Allthosefunnyradialstereotypes—thecaricaturedfrogs,wops,yidsandgoo
Inadditiontoredistributingincomes,inflationmayaffectthetotalrealincomeandproductionofthecommunity.Anincreasein
Thequestionofsalaryincreasewill____atthenextgeneralmeeting.
Althoughwedecoratedtheroomonlysixmonthsago,thepaintontheceilingisalready_____becauseofthedamp.
【T1】Determinedtomakeitonhisown,Bushdidnottellhisfatherthathewas’applyingtoHarvardBusinessSchool.【T2】The"Wes
随机试题
眼的神经有哪些?
治疗阵发性室上性心动过速的首选药:
下列除哪项外,均可引起中枢性呕吐()
某穿堤建筑物施工招标,甲、乙、丙、丁共4个投标人参加投标。招标投标及合同执行过程中发生了如下事件:事件一:经资格预审委员会审核,本工程监理单位下属的具有独立法人资格的丁投标人没能通过资格审查。甲、乙、丙3个投标人购买了招标文件,并在规定的投标截止时间前递
根据下列所提供的信用证条款的主要内容及有关信息,填写海运集装箱提单和海运货物保险单有关项目。IrrevocabledocumentarycreditNumber:LC666—12345678Date:March5,200
《证券公司为期货公司提供中间介绍业务试行办法》规定,证券公司保存有关介绍业务的凭证、单据、账簿、报表、合同、数据信息等资料的期限为()。
对高收入者必须进行严格的征收管理,以下属于税法重点监控的高收入领域或个人的有( )。
领事裁判权
填入下面句子的横线处,上下文衔接最恰当的一项是:浑身雅艳,遍体娇香,______。①一对眼明秋水润。②脸如莲萼,③两弯眉画远山青,④分明卓氏文君,⑤何减白家樊素,⑥唇似樱桃。
IP地址211.81.12.129/28的子网掩码可写为()。
最新回复
(
0
)