首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
Women do not avoid fighting because they are dainty or scared, but because they have a greater stake than men in staying alive t
Women do not avoid fighting because they are dainty or scared, but because they have a greater stake than men in staying alive t
admin
2013-10-31
45
问题
Women do not avoid fighting because they are dainty or scared, but because they have a greater stake than men in staying alive to rear their offspring. Women compete with each other just as tenaciously as men, but with a stealth and subtlety that reduces their chances of being killed or injured, says Anne Campbell of the department of psychology at the University of Durham.
Across almost all cultures and nationalities, men have a much smaller role than women in rearing children. "Males go for quantity of children rather than quality of care for offspring, which means that the parental investment of women is much greater," says Campbell. And unlike men, who can’ t be sure that their children have not been fathered on the sly by other men, women can always be certain that half an offspring’ s genes are theirs.
Women have therefore evolved a strong impulse than men to see their children grow up into adults. Men’ s psychological approach is geared to fathering as many children as possible.
To make this strategy work and to attract partners, men need to establish and advertise their dominance over rival males. Throughout evolution this has translated into displays of male aggression, ranging in scale from playground fights to world wars.
Men can afford to take more risks because as parents they are more expendable. Women, meanwhile, can only ensure reproductive success by overseeing the development of their children, which means avoiding death.
" The scale of parental investment drives everything," says Campbell. " It’ s not that women are too scared to fight," she says. "It’ s more to do with the positive value of staying alive, and women have an awfully big stake not just in offspring themselves but in offspring they might have in the future," she says.
This means that if women do need to compete—perhaps for a partner—they choose low-risk rules of engagement. They use indirect tactics, such as discrediting rivals by spreading malicious rumors. And unlike men who glory in feats of dominance, women do better by concealing their actions and their "victories".
But there is no doubt, says Campbell, that the universal domination of culture by males has exaggerated these differences in attitudes to physical aggression. "The story we’ ve always been told is that females are not aggressive," says Campbell. And when they are aggressive; women are told that their behavior is "odd or abnormal".
Which of the following would men most probably be concerned about according to the passage?
选项
A、Life.
B、Parenting.
C、Dominance.
D、Reproduction.
答案
D
解析
根据文章第三段第二句Men’s psychological approach is geared to fathering as many chil—dren as possible可知,男人的心态是生越多孩子越好,在接下来的第四段里提到,为了达到这一效果,男人采取的策略是占据统治地位。可知D项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sFU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
BythetimeIreachedmyresidency,I______treatingthepatientasawholehumanbeing.
A、Cough.B、Diarrhea.C、Headache.D、Stomachupset.A男士提到了自己gotanupsetstomach,abadheadache以及diarrhea,并没有提到Cough(咳嗽)。
A、Apharmacist.B、Avisitor.C、Aphysician.D、Adieter.B通过男士的话ThankGod,youspeakEnglish以及他之后提及自己不适应这里所有的洒和食物可以推断他是来到一个非英语国家观光
A、ShetoldaliesoasnottohurtJimmy.B、Sheleftbecauseshehadaheadache.C、ShehurtJimmybytellinghimalie.D、Shesl
Twoequallybrilliantscientistsapplyforaprestigiousresearchfellowshipawardedbyatopscientificorganization.Oneiswh
Whydopeoplealwayswanttogetupanddancewhentheyhearmusic?Theusualexplanationisthatthereissomethingembeddedin
A、Hehasgotcancerinhispancreas.B、Hefallswithastomachproblem.C、Hesuffersfromfatigue.D、Hehasalossofweight.A由
Geneticallymodifiedcropsandfoodshavingbeenlaunchedbybigcompaniesbentontakingoveragriculture,thisnewbreakthroug
Theprevalenceofhighlyintelligentdeviceshaseliminatedthehandicapsassociatedwithmostdisabilities.
Diabetesisoneofthemost______andpotentiallydangerousdiseasesintheworld.
随机试题
关于QDⅡ基金的申购赎回,投资者甲认为,由于境外交易所的开市时问不同,因此QDⅡ基金的申购赎回的开放时间与一般开放式基金不同;投资者乙认为,QDⅡ基金的申购赎回与一般开放式基金相同,在T+1日对申购和赎回申请进行确认。关于两位投资者的观点,下列判断正确的是
对流传热速率等于系数×推动力,其中推动力是()。
高纤维膳食不适用于
治疗水肿水湿浸渍证的首选方是( )。治疗水肿湿热壅盛证的首选方是( )。
女性骨盆的特点是()。
在讨论“法的起源、法的历史发展”这部分内容时,法学院同学甲、乙、丙各抒己见。甲认为:1.马克思主义法学认为法产生的根本原因是私有制的出现和阶级的形成;2.在古罗马学者西塞罗看来,人定法源于自然法。乙认为:1.法的移植对象只能是本国或本民族以外的法律,法的继
(A)条件(1)充分,但条件(2)不充分。(B)条件(2)充分,但条件(1)不充分。(C)条件(1)和条件(2)单独都不充分,但条件(1)和条件(2)联合起来充分。(D)条件(1)充分,条件(2)也充分。(E)条件(1)和条件(2)单独都不充分,条
设a>1,f(t)=at—at在(一∞,+∞)内的驻点为t(a)。问a为何值时,t(a)最小?并求出最小值。
计算机在接通电源后,系统首先由(41)程序对内部每个设备进行测试。
Theprocessby【C1】______ofwhichhumanbeingsarbitrarilymakecertainthingsstandforotherthingsmaybecalledthesymbolic
最新回复
(
0
)