首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
"Family" is of course an elastic word. But when British people say that their society is based on family life, they are thinking
"Family" is of course an elastic word. But when British people say that their society is based on family life, they are thinking
admin
2016-03-05
55
问题
"Family" is of course an elastic word. But when British people say that their society is based on family life, they are thinking of "family" in its narrow, peculiarly European sense of mother, father and children living together alone in their own house as an economic and social unit. Thus, every British marriage indicates the beginning of a new and independent family— hence the tremendous importance of marriage in British life.
For both the man and the woman, marriage means leaving one’s parents and starting one’s own life. The man’s first duty will then be to his wife, and the wife’s to her husband. He will be entirely responsible for her financial support, and she for the running of the new home. Their children will be their common responsibility and theirs alone. Neither the wife’s parents nor the husband’s, nor their brothers or sisters, aunts or uncles, have any right to interfere with them—they are their own masters.
Readers of novels like Jane Austen’s Pride and Prejudice will know that in former times marriage among wealthy families was arranged by the girl’s parents, that is, it was the parents’ duty to find a suitable husband for their daughter, preferably a rich one, and by skillful encouragement to lead him eventually to ask their permission to marry her. Until that time, the girl was protected and maintained in the parents’ home, and the financial relief of getting rid of her could be seen in their giving the newly married pair a sum of money called a dowry(嫁妆). It is very different today. Most girls of today get a job when they leave school and become financially independent before their marriage. This has had two results: a girl chooses her own husband, and she gets no dowry.
With regard to marriage in Britain, present day girls differ from former time girls in______.
选项
A、the right to marry
B、more parental support
C、choosing husbands
D、social position
答案
D
解析
文章第三段谈到了过去和现在的女孩在决定婚姻中地位的不同,并指出现在的女孩结婚前经济就可以独立,婚姻自由,由此可知,她们的社会地位比以前有了很大提高,所以D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sJHC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
AsaforeignerdoingbusinessintheUnitedStates,Ifeelveryrushed.Iamusedtofriendlyopeningexchangeswhendoingbusin
Hisparentswouldn’tlethimmarryanyone______familywaspoor.
Trynottosayanythinghurtfultoher.Sheisavery_____person.
Wehadthegreatestdifficulty______gettinghereintime.
Therearetwofactorswhichdetermineanindividual’sintelligence.Thefirstisthesortofbrainheisbornwith.Humanbrain
What’smoreimportanttoyou,money,acomfortablelife,orself-respect?Manypeoplebelievethatwearelivinginanagewher
Thinkofsuccessaswater.Inthecourseofprogress,itflows.Waterbreaksrockandreshapesland.Successsimilarlychangest
Policehave______tothepublictocomeforwardwithanyinformationwhichmighthelpthemintheirinquiries.
A.草原上发生了许多事情,他一一她的父亲并不知道。B.他们正在为实现一个理想而努力,这个理想是每个中国人所珍爱的,在过去,许多中国人为了达到这个理想而牺牲了自己的生命。C.整天躲在云层里的太阳,现在光芒四射。D.但更为重要的是,这是科学家们所能观察到
A.草原上发生了许多事情,他一一她的父亲并不知道。B.他们正在为实现一个理想而努力,这个理想是每个中国人所珍爱的,在过去,许多中国人为了达到这个理想而牺牲了自己的生命。C.整天躲在云层里的太阳,现在光芒四射。D.但更为重要的是,这是科学家们所能观察到
随机试题
遇到异性宾客的非礼行为,按摩师应()。
单环学习
髂前上棘为髂骨前上方的骨性突起,大约平对
牙周翻瓣术中能彻底切除袋内壁上皮和感染组织的切口是
短期预算可采用定期预算法编制,该方法()。
甲股份有限公司从20×8年起按销售额的1%预提产品质量保证费用。该公司20×9年度前3个季度改按销售额的10%预提产品质量保证费用,并分别在20×9年度第1季度报告、半年度报告和第3季度报告中作了披露。该公司在编制20×9年年度财务报告时,董事会决定将第1
确定合理的工资总额需要考虑的因素有()
混合资本兼具权益资本和债务资本的特点,主要有()。
对于基类型相同的两个指针变量之间,不能进行的运算是______。
AprovenmethodforeffectivetextbookreadingistheSQ3RmethoddevelopedbyFrancisRobinson.Thefirststepistosurvey(th
最新回复
(
0
)