首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
At the beginning of the twentieth century, North American society held, as an ideal, the Nuclear Family. This presumably perfect
At the beginning of the twentieth century, North American society held, as an ideal, the Nuclear Family. This presumably perfect
admin
2015-02-17
18
问题
At the beginning of the twentieth century, North American society held, as an ideal, the Nuclear Family. This presumably perfect residential, social, and economic unit consisted of an adult male, an adult female and their minor children. This structure was thought to be stable and long lasting.
However, a few decades later, the structure of that ideal family was being altered radically even while it was being touted as the structure to be aimed for. Popular magazines bemoaned the loss of the Nuclear Family and its replacement with inferior forms.
There are a number of factors that are acting in concert to apply pressure on the Nuclear Family and generate a variety of new structures. Some of these are:
The definition of marriage has changed somewhat in that few people now consider it to last " until death do us part". The concept of monogamy(the marriage of one man and one woman)has been modified to a form now referred to as serial monogamy(the marriage of one man and one woman at a time). This reflects the increasing equality of women and men in terms of economic advantage and the recognition that many women no longer depend on men for their survival. Women are acquiring independence and have become empowered to make their own choices. With this independence , the need to form a relationship with a man becomes less important. This change embodies the concept that the marriage is temporary and can be terminated by either partner at any time. Associated with this, of course, is the relaxation of the divorce laws and the significant reduction of the shame that had one time been attached to divorce
The economy of North America has resulted in a two-tier system of a few rich who control most of the resources and a large portion of the population who control almost none of the resources. Because of this, many couples are forced to have both partners with full-time jobs outside the home. There are unintended byproducts of the need for a double income. The most important of these is the replacement of a mother-oriented socialization of children to a "stranger-oriented" socialization system reflected in the growth of the childcare industry. Also, either partner is financially able to end the marriage without significant hardship.
The combination of these changes will in the coming decades have a profound effect on the structure of the family of North America. As a result, the family will be a fluid, constantly changing structure with variable household arrangements as the norm.
The author’s purpose is to______.
选项
A、give the basic facts of marriage in North America
B、explain the reasons why the divorce rate is high in North America
C、introduce why both husband and wife have to work outside their home
D、give a picture of family structural change in North America
答案
D
解析
本题考查文章主旨。通读全文可知,文章主要是讲述北美家庭结构的变化,所以,答案是D。而A、B、C三项内容在文中都有介绍,故不选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sSgO777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Inourschool,EnglishandmatharecompulsorywhileWesternliteratureandthesecondlanguageare_____.
LordChathamwhohadthesamefeelingnaturallysecondedtheproposal,buthewonderedwhytheyhadtomakeachoice.
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancientstorytellerspassedtalesandlegendsfromgenera
Fewcreaturesonearthareascuteastheblackliontamarin,andfewhaveasdramaticastoryline.Pug-nosedanddiminutive,w
Alandethicofcoursecannotpreventtheconversion,management,anduseoftheresourcesofsoil,waters,plantsandanimals.
Listentothefollowingdialogueandinterpretitasrequired.AfteryouhearasentenceorashortpassageinChinese,interpre
Mosttaxpayershavehadenoughincometaxcollectedbytheiremployersduringtheyear.Sotheydonot(36)anymoney.Infact,
A、comfortablebutexpensiveB、hardbutcheapC、comfortableandcheapD、hardandexpensiveD事实细节的找寻和判断;根据题干专有名词可定位到原文相关信息Peoplew
Wemayhavesuspecteditalready,butnowthescience【C1】______:unmarriedandchildlesswomenarethehappiestsubgroupinthe
Coastalenvironmentalprotectionisan【C1】______partoftheTexasGeneralLandOfficemission.Theagency【C2】_______coastal
随机试题
_________是人力资源管理程序中的第一步。
老人用()杀死了第一只鲨鱼。
患儿,女,1岁,生后3个月起青紫渐加重,活动后气急,查体:生长发育明显落后,口唇、鼻尖、耳垂、指趾青紫明显,伴杵状指(趾),胸骨左缘闻及Ⅲ级收缩期杂音,肺动脉第二音减弱。患儿第二天晨起吃奶出现阵发性呼吸困难、烦躁和青紫加重,出现昏厥,其原因是(
男,30岁。四肢、躯干烧伤,面积70%,其中Ⅲ度占20%,深Ⅱ度占50%。由于初期抗休克治疗及创面治疗不当,6天后高热、谵妄,周身皮疹,创面有较多黄稠脓性分泌物。该患者经积极治疗,支持疗法,联合应用大量广谱抗生素,病情好转,但仍有低热。抗生素一直持
除监事会公告外,上市公司披露的信息应当以()的形式发布。
下列关于内部筹资的说法中,不正确的是()。
某算法流程图如下图所示,若判断框中的判断条件分别为k=3和k>4时,两个输出结果分别为()。
在2009年出生的1000个孩子中,至少将会有多少个孩子生日相同?()
关于可靠性,以下叙述中正确的是(13)。
Fromtheverybeginning,theauthorputsitclearlythatactingisaprofession______.Forsomeone,whofeelshemustact,it
最新回复
(
0
)