首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Yes, that college tuition bill was bigger this year. Confirming what students and their parents already knew, an influential
Yes, that college tuition bill was bigger this year. Confirming what students and their parents already knew, an influential
admin
2011-04-26
52
问题
Yes, that college tuition bill was bigger this year.
Confirming what students and their parents already knew, an influential education think tank (智囊机构) says that states are passing along their budget woes (困难) to public university students and their families. Tuitions are rising by double digits in some states, while the amount of state-funded student aid is dropping.
The result, says the National Center for Public Policy and Higher Education in San Jose, Calif., is "the worst fiscal news for public higher education institutions and their students in at least a decade."
Although incomes are rising by only 1% to 2 % in most states, tuition at four-year public schools leapt by 24% in Massachusetts, 20% in Texas and 7% nationally since the 2001-2002 school year, the center says.
State budget deficits (预算赤字) are the cause. Nationally, states spend about 48% of their revenue on education, or about $235 billion in 2001 for kindergarten through college, says the National Governors Association. Elementary and secondary education budgets are protected in many state constitutions, which means they are generally the last expense that states will cut. But higher education is vulnerable to budget cuts-- and tuition increases: After all, no one has to go to college.
Colleges and universities "have clients they can charge," says the National Center’s president, Patrick M. Callan. Tuition "is the easiest money to get," he adds.
The pressure to raise tuition is particularly intense because states froze or even cut state university tuition during the 1990s. With its eye on the knowledge-driven economic boom, the University of Virginia cut tuition by 20% in 1999. This year, although per-capita income grew by less than 1% in Virginia, the state raised tuition at its four-year colleges by 9% and cut student aid by 8%, or about $10 million.
The rising cost of public education, and the fear that it is financially squeezing some students out of an education, has prompted some state universities to adopt a practice long used by private schools to attract students: tuition discounting. In tuition discounting, colleges turn around a share of the tuition paid by some students, and use it to pay for scholarships for others. Private colleges typically return $35 to $45 in scholarships for every $100 they collect in tuition revenue. But until recently, states have viewed discounting as politically unpopular.
There are a few steps students and their families can take to offset rising tuitions, but not many. Because colleges are always interested in raising academic quality, talented students can pit one college against another in hopes of raising their financial-aid offer. Some colleges now invite students to call and renegotiate their aid packages if they get a better offer from another institution.
College education becomes costlier because ______.
选项
A、the state-funded student aid is increased
B、the budgets for elementary and secondary education are increased
C、colleges can no longer depend on states for fund
D、higher education budget will get cut by states
答案
D
解析
本题为细节题。题目问的是大学学费增加的原因。根据第二段中的“states are passing along their budget woes to public university students and their families”和第五段第四句“higher education is vulnerable to budget cuts-and tuition increases”可知,应选D项“各州将要削减高等教育预算”。C项“各州决定不再拨款给高等教育”不正确;A项“由州拨款的助学金增加”的说法不正确,因为第一段最后一句明确表示“州财政拨款的助学金—卜降了”:B项“小学和中学财政预算增加了”的说法不对,因为在第五段第三句作者只说小学和中学的预算受各州宪法保护,不可能被削减。因此,正确答案是D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sfqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
RonaldMusokeisacollegestudentfromUganda.HeattendstheCollegeofMarininCalifornia.Recentlyhegotveryexcitedabou
Thedoctorexplainedtothepoliceofficerthatitwastoodangerousto______thebulletfromhisbackbone.
Bytheendofthismonthwesurely______asatisfactorysolutiontotheproblem.
Onetypeofpersonthatiscommonineverycountryistheonewho______.Themanwhomakesnoeffortisalwaystalkingabout_
Theguides______thetouriststogetheratthehotelgate.
(请务必)yougetintouchwiththefactorybeforeyougothereonbusiness.
It’sveryinformalhere,you______wearatieunlessyouwantto.
(FastasIran),Icouldn’tcatchupwithhim.
Dr.WilliamC.Stokoe,Jr.,wasthechairmanoftheEnglishDepartmentatGallaudetUniversity.Hesawthewaydeafpeoplecommu
随机试题
分公司属于非法人经济组织。与公司相比,其一般具有什么特征?
A、敛肺滋肾B、开窍醒神C、除热止汗D、收湿生肌E、劫痰平喘浮小麦的功效
根据《矿山安全法》的规定,矿山企业必须对作场场所中的有毒有害物质和井下空气的()进行检测,保证符合安全要求。
多层砌体房屋的抗震可以采取的构造措施有()。
我国消费税税率形式不包括()。
(2007年考试真题)甲建筑工程公司2006年1月份承建一项住宅工程,全部工程于2006年12月份竣工并通过验收,取得工程总价款7860万元。另外,由于工程保质保量提前完工,获得建设单位额外奖励10万元。在施工期间,甲公司将建筑工程的装饰装修部分转包给乙公
乙公司是一家食品制造企业,最初只生产方便面。该公司通过方便面这一产品赢得了消费者信赖,建立起良好商誉和较为完善的分销渠道。在此基础上,乙公司又推出了大米饼、膨化食品、饼干等食品,此外还有相关非碳酸饮料。为了确保食品原材料的安全及质量上的达标,乙公司与振华淀
小王和小赵分别从甲、乙两地同时出发相向而行。相遇后继续前行,小王又经过1小时到达乙地,小赵又经过小时到达甲地。那么,小王走完全程用了()个小时。
关于《务限法》说法正确的是()。
TheUnitedStates【C1】______alargepartoftheNorthAmericancontinent.ItsneighborsareCanada【C2】______thenorth,andMexico
最新回复
(
0
)