首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The initial impact of computers was in the area of entertainment. If you walked by a video arcade in the early 1980s, you could
The initial impact of computers was in the area of entertainment. If you walked by a video arcade in the early 1980s, you could
admin
2012-11-10
51
问题
The initial impact of computers was in the area of entertainment. If you walked by a video arcade in the early 1980s, you could not have failed to notice that the use of video games was growing at what some considered an alarming rate. In 1981 the movie industry grossed $3 billion, video games took in an estimated $6 billion. That gives you some idea of just how big the computer industry had become. Video games employ the same technology as personal computers, and indeed many who bought personal computers did so primarily for playing games at home, thus saving their quarters. Though video games are not as popular as they were a few years ago, they did provide consumer with their first real reason to buy PCs.
A more recent computer innovation, desktop publishing, supplies one good reason for those who write for a living to buy a PC. Desktop publishing is eceptively simple description for an extremely complex group of hardware and software tools. You can now write text, edit text, draw illustrations, incorporate photographs, design page layouts, and print a finished document with a relatively inexpensive computer and laser printer. Although the new technology offers new freedom, there is a price to be paid for this freedom. With total control comes total responsibility. In fact, the issue of social responsibility in our new computer age has long been a topic of debate among computer enthusiasts. Some people are concerned with the long-term social effects of the so-called computer revolution. Ironically, many PC pioneers who built and marketed the first machines were 60s-style advocates of social change. They claim that while personal computer technology has the potential to make society more equal, it’s having the opposite effect since upper-middle-class people can afford them and lower-class people cannot.
In addition, the ways that computers are used to monitor the activities of their users have evoked anxiety about the machine. Over 7 million Americans now have their work paced, controlled, and monitored by computers. A computer is more restrictive and powerful in the way it controls people than the old-fashioned assembly line. This can lead to what some have called "tech-stress". Irritated eyes, back problems, and other physical symptoms have also been associated with the extensive use of computers. Although the personal computer may not have had the impact some predicted a decade age, the combination of computer technology with satellites and cable does promise innovations in the mass media that would have seemed astonishing just a few short years ago.
According to the passage, which of the following is true?
选项
A、Computer may cause health problems for its users.
B、Computer has led to a revolution in every aspect of people’s life.
C、Computer is financially within the reach for most consumers.
D、The influence of computer has on people’s life is not as great as people have predicted.
答案
A
解析
根据文章最后一段倒数第二句话,作者说由于电脑的使用,它给人们带来了诸如背疼等身体疾病。四个选项中只有[A]符合原文,其他几项在原文中均找不到相应的信息,所以,正确答案应当为[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sgxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Iwasafraid.Thetruthis,IwasafraidthedayIwalkedintoStanford.AndIwasafraidthedayIwalkedout.【61】Iwas
Theinitialimpactofcomputerswasintheareaofentertainment.Ifyouwalkedbyavideoarcadeintheearly1980s,youcould
Computersarenowbeingpushedintoschools.Weknowthatmultimediawillmake【21】______easyandfun.Childrenwillhappi
Computersarenowbeingpushedintoschools.Weknowthatmultimediawillmake【21】______easyandfun.Childrenwillhappi
Howlongisitsincethefirstnewspaperwasprinted?
Menhavedistinguishedthemselvesfromotheranimals,andindoingsosecuredtheirsurvivalbytheabilitytoobserveand
Whyare"HowTo"booksingreatdemandintheUnitedStates?
Inourpopulation,whichisnowabout167million,itisestimatedtherearemorethan33millionpeoplewithI.Q.’sbelow90;
Inrecentyears,railroadshavebeencombiningwitheachother,mergingintosupersystems,causingheightenedconcernsaboutmo
Whatisthepossiblerelationshipbetweenthespeakers?
随机试题
下列关于企业资质变更的说法中,正确的有()。
按照国务院有关规定批准开工报告的建筑工程,因故不能按期开工超过6个月的,建设单位应当()手续。
人的生命周期可以划分为四个阶段:少年成长期、青年成长期、中年稳健期、退休养老期,其中青年成长期的理财特征是()。
对营业税纳税人销售某项不动产价格明显偏低而又没有正当理由的,税务机关应当按纳税人当月销售的同类不动产的平均价格核定其营业额。()
近期某地发生了3人落水死亡事件,遇难者家属在网上发帖指责海事局不作为,其他网友纷纷转载跟帖。你是海事局宣传部的工作人员,领导让你来处理这件事,你怎么办?
对犯罪分子适用刑罚,其根本目的是()。
各类市场主体
前期新文化运动与资产阶级改良派、革命派思想相比,就其作用而言,主要“新”在
A、Askthewomaninadvance.B、WriteamessagetoDr.Tedder.C、AskDr.Tedderforallowance.D、GotoDr.Tedder’slisteningclas
AfricanEconomicGrowthA)GoodnewsforAfrica,saytheexperts.Growthishealthyandbroad-based,fuelledinpartbyinfrastru
最新回复
(
0
)