首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
When he died in April of 1993, Dr. Jeol Hiderbrand was 101 years old, had been married for seventy years, and had taught freshme
When he died in April of 1993, Dr. Jeol Hiderbrand was 101 years old, had been married for seventy years, and had taught freshme
admin
2016-03-05
56
问题
When he died in April of 1993, Dr. Jeol Hiderbrand was 101 years old, had been married for seventy years, and had taught freshmen chemistry to over 40,000 students. In addition, he had published a popular textbook and dozens of articles, had managed the U. S. Olympic ski team, and had discovered a way to allow deep-sea divers to stay underwater longer. In his own way, Dr. Jeol Hiderbrand was certainly a genius.
Dr. Jeol Hiderbrand’s interest in chemistry began at an early age. In an interview, he once said that his interest formed because he was fortunate enough to be born before there was a television, so he had to make his own decisions about what to pay attention to. Even as a student in high school, Dr. Jeol Hiderbrand had the reputation as the one who learned more chemistry than his teacher knew. As a result he was given the keys to the high school chemistry lab, and there he discovered that the correct formula for a certain chemical compound was not the one given in his chemistry book but a totally different one. Dr. Jeol Hiderbrand went on to teach at theUniversity of California at Berkeley and remained there for almost forty years.
During that time, Dr. Jeol Hiderbrand discovered that the gas helium could be combined with oxygen for use as diving gas to allow divers to dive deeper and take the great pressure of the water without the physical discomforts that had been experienced when they used another gas, nitrogen. The use of helium for deep-sea diving is now standard practice.
Dr. Jeol Hiderbrand was also valuable to his country during both World Wars. In World War I he analyzed the poisonous gases used on the battlefield and helped develop a truck that could clean and treat soldiers’ clothes which had been contaminated by poisonous gases during fighting. In World War II, he helped develop a type of the snowmobile, a vehicle used to carry soldiers through the snow in northern countries.
Dr. Jeol Hiderbrand’s retirement from teaching at the age of seventy was required by state law in California. He objected to this, joking that he thought a teacher’s time of retirement ought to be determined not by age but by how many of that teacher’s students were still awake after the first fifteen minutes of class! Dr. Jeol Hiderbrand’s career continued, however, and was still going strong at the age of 100, when he published an article on the theory of chemical solutions. Dr. Jeol Hiderbrand’s love of life and his interest in it were an inspiration to all who knew him. When asked once how he could have such ageless energy and vigor, he said, " I chose my ancestors(祖先)carefully. "
Which of the followings is the main idea of the passage?
选项
A、Dr. Jeol Hiderbrand’s discoveries and inventions.
B、Dr. Jeol Hiderbrand’s contributions to education.
C、Dr. Jeol Hiderbrand’s contributions to the world.
D、Dr. Jeol Hiderbrand, a versatile(多才多艺的人)with ageless energy and vigor.
答案
D
解析
主旨题。这篇短文主要介绍了美国一位将毕生奉献给科学和教育的人JeolHiderbrand博士。答案可以从第一段看出:当Jeol Hiderbrand博士101岁去世时,他已经结婚七十五年了,In his own way,Dr.Jeol Hiderbrand was certainly a genius,最后一段也提供了这方面的线索:he could have such ageless energy and vigor。选项A,C太泛,太宽;B.“池对教育的贡献”太窄;均不是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tHHC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Seventypercentapproved______thewayshehandledthesituationwhilethirtypecentdisapproved.
Weallcan’t______whyshemarriedamanlikethis.
Whenthetwoyoungpeopleweremarried,theceremonywasanything______uptodate.
______heretires,Prof.Bakerwillhavetaughtintheuniversityforalmostfortyyears.
Weallcan’t______whyshemarriedamanlikethis.
WhenIwaslearningcalligraphy(书法),myteachertoldmeastory.Acalligraphertaughthandwriting.Oneofhisstudentswho
随机试题
A.阴凉、通风处B.密闭、阴凉处C.阴凉、干燥处D.通风、干燥处E.密封、凉暗处含挥发油多的药材和饮片,如薄荷、当归、川芎等,应贮于
毛泽东提出探索马克思主义同中国实际即社会主义建设实际的“第二次结合”,其中正确的理论成果没有坚持下去,其最根本的原因是()
合成脑磷脂需要的物质是()(2004年)
患者男性,55岁,左上腹部不适9个月,查:脾位于肋下4cm,血红蛋白:50g/L,白细胞1.2×109/L,血小板4000×109/L。下列说法不正确的
药品的每张处方不得超过()
C公司生产一批假狂犬疫苗流入市场,接种人数难以确定。信息披露后,接种过该批疫苗的消费者纷纷起诉C公司,要求赔偿损失。鉴于大家未能推选出诉讼代表人,法院直接指定甲、乙作为诉讼代表人。关于本案,下列哪一选项是正确的?()
某搭设高度45m的落地式钢管脚手架工程,下列说法正确的有()。[2012年真题]
组织部门接到举报,表示某国有企业单位负责人胡某在任职期间有违法行为,经过该地区财政、审计、统计方面组成的联合调查组的全面考察,发现:(1)该公司设置大小两套账,大账对外,小账对内。(2)两个月前,打击压制坚持原则的会计工作人员郑某,将其
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
在以下字符中,其ASCII码值最小的一个是( )。
最新回复
(
0
)