首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Much of continental Europe is in poor shape. True, the aggregate wealth of people is little changed and the social capital in mu
Much of continental Europe is in poor shape. True, the aggregate wealth of people is little changed and the social capital in mu
admin
2016-01-02
54
问题
Much of continental Europe is in poor shape. True, the aggregate wealth of people is little changed and the social capital in museums, parks and other amenities is still intact. Yet, in the western part, the economy is failing society. Inclusion of ethnic minorities and youth in the economy is more lacking than ever. Among those who do participate, fewer are prospering. It is a measure of the decline that, in almost every country, the growth of wage rates has steadily slowed since 1995. What has gone wrong?
European economists speak of a loss of competitiveness in southern Europe. They suggest that output and employment are down, relative to the past trend, because wages leapt ahead of productivity, making labour too expensive and forcing employers to cut back. Taking this perspective, some German economists argue that wages need to fall in the affected economies. Others argue instead for monetary stimulus—for instance, asset purchases by central banks—to raise prices and make current wage rates affordable.
Economists of a classical bent lay a large part of the decline of employment, and thus lagging output, to a contraction of labour supply. And they lay that contraction largely to outbreaks of fiscal profligacy—as happened in Europe from the mid-1990s to the mid-2000s. Disciples of Keynes, who focus on aggregate demand, view any increase in household wealth as raising employment because they say it adds to consumer demand. They say Europe needs a lot more fiscal "profligacy" if it is to bring unemployment down. Some evidence favours the classics.
Yet both sides of this debate miss the critical force at work. The main cause of Europe’s deep fall—the losses of inclusion, job satisfaction and wage growth—is the devastating slowdown of productivity that began in the late 1990s and struck large swathes of the continent. It holds down the growth of wages rates and it depresses employment.
That slowdown resulted from narrowing innovation. Even in the postwar years, innovation in Europe was feeble by past standards. In the aftermath of the financial crisis, much of Europe is still suffering a slump on top of its post-1990s fall. The slump will pass but the fall will not be easily overcome. The continent is losing its best talent. It needs to fight for an economic life worth living.
What is the passage mainly about?
选项
A、Economists’ opinions on the decline of Europe.
B、Narrowing innovation: responsible for the decline of Europe.
C、The development trend of European countries.
D、The troubles of European countries.
答案
B
解析
根据题干关键词,可知本题是在考查文章的主旨大意。本文共有五段。第一段通过现象引出主题:欧洲经济衰落,究竟为何?第二、三段分别列举了欧洲经济学家和古典经济学家给出的原因。第四、五段指出论战双方忽略了一个主要原因,那就是生产力的剧烈放缓.而这又源于创新减弱。故本题的正确答案为B项“创新的放缓:为欧洲的衰落负责”。易混项A项“经济学家们对欧洲衰落的看法”只是对文章表面现象的陈述,文章列举经济学家们的观点,只是为了引出最后的观点,故排除。C项“欧洲国家的发展趋势”和D项“欧洲国家的麻烦”均可轻易排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tPsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Youprobablyhavealongmentallistofmomentsandfactsyouwishyoucouldremember—butactuallyyoucannot.Thegoodnews,【B1
Youprobablyhavealongmentallistofmomentsandfactsyouwishyoucouldremember—butactuallyyoucannot.Thegoodnews,【B1
Thepublisher’stechniquesforbookpromotionhavebecomeincreasinglysophisticatedinalladvancedcountries.Thetypicaltrav
Inthatmythicalera【B1】______childrenwereseenandnotheard,anddid【B2】______theyweretoldwithout【B3】______,everyoneknew
Inthatmythicalera【B1】______childrenwereseenandnotheard,anddid【B2】______theyweretoldwithout【B3】______,everyoneknew
Itissaidthatthepolicearetobeginticketingjaywalkers(乱穿马路的人).Writealettertotheeditor(s)ofyourlocalnewspaperto
TransatlanticfrictionbetweencompaniesandregulatorshasgrownasEurope’sdataguardianshavebecomemoreassertive.Frances
Twoofthemostcommonrumorsaboutimmigrantfamiliesarethattheydon’treallywanttobecomeAmericanandthatthey’readra
Thepastyearortwohastestedtheideathatallpublicityisgoodpublicity,atleastwhenitcomestobusiness.Undeservedbo
Humansarehavingahardenoughtimecopingwiththenaturalvariabilityinourenvironment,whichcausesdisasterssuchasheat
随机试题
喘咳胸满,但坐不得卧,喉中痰鸣,略痰黏腻难出,舌苔厚浊,脉滑实。其治法是
女性,35岁,右膝外上方肿胀伴酸痛半年,逐渐加重,膝关节屈伸活动好,X线片显示右股骨下端外侧有一破坏灶,膨胀性,皮质薄,无骨膜反应,中央有肥皂泡样改变。确立诊断最有力的证据来自以下哪一项检查
患者。女,38岁。某皮鞋厂仓库保管员,办公室设在仓库内,自从事该工作以来常感头痛、头昏、乏力、失眠、记忆力减退、易感冒,近来又出现月经过多、牙龈出血、皮下有紫癜等而入院。根据患者的临床表现,主要应询问
君平昌成律师事务所是一家采取特殊普通合伙形式设立的律师事务所,曾君、郭昌是其中的两名合伙人。在一次由曾君主办、郭昌辅办的诉讼代理业务中,因二人的重大过失而泄露客户商业秘密,导致该所对客户应承担巨额赔偿责任。关于该客户的求偿,下列哪些说法是正确的?(2015
以下哪种绝热材料不得用于冷库保温工程?
当事人对仲裁协议效力有异议的,应当在仲裁庭()前提出。
下列各项中,属于反映企业会计信息质量要求的有()。
桑代克的学习理论被称为()
社会主义核心价值观立足于社会层面提出的价值目标和现实要求是()。
RisingTuitionintheUSEveryspring,USuniversityadministratorsgathertodiscussthenextacademicyear’sbudget.They
最新回复
(
0
)