首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some people may choose to live on water for the pleasure and enjoyment of having a home that is different from the homes of most
Some people may choose to live on water for the pleasure and enjoyment of having a home that is different from the homes of most
admin
2019-03-27
52
问题
Some people may choose to live on water for the pleasure and enjoyment of having a home that is different from the homes of most others. Others live on water because they have nowhere else to live. Some people work on or close to the water, so they make their homes nearby. Throughout history, people have lived on water as a protection from enemies, wild animals, and flooding.
In many parts of the Far East, people live on boats. These floating homes are often tied up close together by the banks of large rivers or in a harbor. People can jump up from boat to boat without getting wet. Babies and young children sometimes have a block of wood tied to their backs so they will float if they fall in the water.
Some of the floating homes were sailboats used for fishing. They are now too old to sail, so they are used as houseboats instead. When people go ashore, they walk over a small wooden bridge called a gangplank which stretches from the boats to dry land.
Many houseboats in Kashmir in northern India are wooden houses with more than one story built on a wooden hull. The people that live in these houseboats use smaller boats to row from their homes to shore.
When boat-dwellers migrate from one place to another they often take their homes with them. Many work in their boats as well as eat, sleep, relax, play, and raise their families there.
The Bajau people—often called sea gypsies or pirates live on boats and travel between islands in Southeast Asia. The Bajau live on small sailing boats called lipas which are less than 26 feet long. A frame of poles, which extends over the sides of the boat, is covered with woven rushes. The boat is kept steady by outriggers, which are long, stabilizing poles at each side.
In the port of Hong Kong, many people live on houseboats. Many families cannot afford to buy houses on land and even some who are wealthy prefer to live on boats. Most boats are now powered by motor, but a few are sailboats. The harbor is crowded with boats, which have canvas or wooden roofs to protect people from the sun. Washing is dried over the flat roofs that are even strong enough to walk on.
A sampan—used as a home by poor people—is a much smaller boat, which can be used for catching fish or as a ferryboat to take people across the water. Sampans often havecanvas covers to give protection from rain and sun. In most parts of the Far East, sampans have only one mast, but in the Hong Kong, some have two.
Questions 66 -70
Answer the following questions according to the passage.
Why do a lot of people in Hong Kong live on boats?
选项
答案
Some cannot afford to buy houses on land,and some wealthy people prefer to live on boats.
解析
(原文倒数第二段提到“在香港码头,很多人住在船屋里。有的家庭买不起房子,有的富裕人家也更喜欢住在船上。”)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tSNK777K
本试题收录于:
C类竞赛(非英语专业本科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
C类竞赛(非英语专业本科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Changesinthewaypeoplelivebringaboutchangesinthejobsthattheydo.Moreandmorepeopleliveintownsandcitiesinste
Afewyearsago,peopleinEnglandvotedforthegreatestpersonofalltimefromtheircountry.Theywerenotjustvotingfort
Afewyearsago,peopleinEnglandvotedforthegreatestpersonofalltimefromtheircountry.Theywerenotjustvotingfort
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
Coveringonly41,293squarekilometres,SwitzerlandisoneofEurope’ssmallestcountries.ItisonlyonetwelvethesizeofFr
ThegraphbelowshowsthenumberofTVwatchersinChina.Usingtheinformationfromthegraph,writeareportin80—100wordsd
Stereotypesaretroublesomebecausetheyareoftenindiscriminate,exhibitanallnessorientation,andcanproducefrozenevalu
随机试题
“存在就是被感知”。()
肾小球疾病合并高血压的降压治疗首选
下列哪些行为构成侵犯公民个人信息罪(不考虑情节)?(2017/2/59)
无论比色式还是比长式检知管,每支检知管只能使用一次。()
在通信网中,网状结构通常用于()的场合。
有一投资项目,原始投资为270万元,全部投资均于建设起点一次投入,建设期为零,运营期为5年,每年可获得现金净流量69万元,则(P/A,IRR,5)为()。
一种文化决不能靠__________其他文化而得到真正的发展。有没有容纳外来成分的气魄,能不能__________和消化新的分子而又并不机械照搬、盲目崇洋,正是衡量一种文化有没有生命力的标准。 填入划横线部分最恰当的一项是()。
Alackofcoordinationandprofessionalismindroneuseafterdisasters—sometimesbyforeigntouristsorcompanieswiththebest
大半辈子______钻研光纤技术、被世人称为“光纤之父”、______2009年诺贝尔物理学奖的科学家高锟,对于过去的成果,几乎忘得______。对于他来说,许多事情都可能成为过眼烟云,但唯有和妻子半个世纪______相濡以沫的感情,无法从他的记忆中抹掉。
Oneofthemostfamousandmosttalked-aboutactressestocomeoutofHollywoodhasdied.Film【B1】______ElizabethTaylordiedW
最新回复
(
0
)