首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A] Over the past year, the prospective brain hypothesis has gained steady support among neuroscientists. An intriguing possibi
[A] Over the past year, the prospective brain hypothesis has gained steady support among neuroscientists. An intriguing possibi
admin
2023-02-22
4
问题
[A] Over the past year, the prospective brain hypothesis has gained steady support among neuroscientists. An intriguing possibility raised by the hypothesis is that the primary role of human memory may not be to remember the past, but to imagine and prepare for the future. "Once things in the past are finished, there’s nothing you can do about them," Levine says.
[B] Brian Levine, a neuroscientist at the University of Toronto in Canada, is convinced that the data show a real decline in personal future imaginings. "I think that methodologically they have ruled out the other possible explanations," Levine says. He adds that the findings are consistent with other studies examining future thinking in humans. "The more interesting question is ’why?’", he says.
[C] Old age does more than stealthily steal away our most cherished memories: it also seems to diminish our ability to imagine things. This finding, detailed in the January issue of the journal Psychological Science, supports the "prospective brain" hypothesis, the idea that imagining the future and remembering the past rely on the same neural machinery. One implication of this study is that imagining is quite closely related to, and dependent on, remembering, perhaps more so than we previously realized, Dan Schacter of Harvard University says.
[D] In the study, Schacter and his team asked groups of young and old participants, with average ages of 25 and 72, respectively, to recount a personal episode from their past or imagine a personal experience in their future in response to cue words. Details in the participants’ narratives were categorized as either "internal" or "external". Internal memories are similar to scenes from a movie: they contain specific subjects and take place in particular settings and time periods. External memories consist mostly of general facts about the world, such as "the sky is blue". As expected, results showed that the past accounts of the older participants’ tales contained fewer, and less detailed, internal memories than those of the younger group. This deficit also extended to their future imaginings.
[E] In contrast, an older participant’s response to the same cue word was: "The scene is I’m just driving along, in the Saab, and... not worrying about high energy costs..." It wasn’t that the older group had trouble speaking or spoke less, the researchers found. The older people scored normally on verbal tests, and they talked at length about non-personal external memories.
[F] A young participant asked to imagine a personal scene in response to the cue word "engine", for example, might envisage themselves driving in a red convertible along California’s Pacific Coast Highway one weekend over the summer. They might describe seagulls circling overhead, the feel of the wind mussing their hair, and the smell of the salt air as they round a particular comer.
[G] The researchers speculate that personal memories are particularly susceptible to ageing because they rely heavily on "relational processing", the ability to mentally summon and join unique pieces of information, such as where and when an experience occurred. Stitching the particulars of a scene together—be it real or imagined—gets more difficult with age.
【D6】→【D7】→【D8】→【D9】→B→【D10】→A
【D6】
选项
答案
C
解析
本题为文章首段,可先用排除法。A和B的位置已给出,不用考虑,然后快速浏览其余各段的开头部分。D首句的In the study表明上文应已提及这个study。E开头的In contrast说明E之前已讲述了另一种与E构成对比的情况。F首句的主语为A young participant“一名年轻的参与者”,participant是针对实验或研究而言的概念,故上文应提及某项实验或研究的信息。G开头的特指名词The researchers,也需要有前文交代。排除了上述选项后,只剩下C,该项介绍了一项研究结果,引出“衰老会使记忆力和想象力都衰退”的话题,符合开篇段落的特征。故确定C为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/taMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
YouareagraduatingstudentofBeijingUniversity,andyouareinterestedinthepositionofsalesmanagerofferedbyacompany
Peoplegenerallyassumethatwhentheyconsideranotherpersona"friend,"thatpersonalsothinksofthemasafriend,whichme
ArecentstudypublishedinthejournalAppliedPhysiology,NutritionandMetabolismhassomeveryexcitingfindingsinthefigh
Scientistssentpatternsofelectricitycoursingacrosspeople’sbrains,coaxingtheirbrainstoseelettersthatweren’tthere.
Inourcontemporaryculture,theprospectofcommunicatingwith—orevenlookingat—astrangerisvirtuallyunbearable.Everyone
Couldyoursmartphonepreventacarfromhittingyou?GeneralMotorsandotherresearchersthinkthat’sapossibility【C1】_______
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
随机试题
心肺复苏初期成功后转诊过程中,患者体位应
在课堂教学中处于核心地位的交流手段是()。
阅读下列材料,回答问题。某心理学家对一种抑郁症新疗法的效果感兴趣,他招募了25名想减轻抑郁的人。在研究的开始,他让所有被试完成了一份抑郁量表。测验结果表明被试的平均分数处于严重抑郁状态。在随后的两个月里,这个心理学家对被试实施这种新的疗法。两个月
颜色的明度主要取决于
简述当代中国法律体系的特点。
阅读以下说明,回答问题1~问题5,将答案填入对应的解答栏内。【说明】某公司在国际网络互联中心申请了一个C类IP地址210.45.12.0/24,域名为abc.com.cn。该公司没有划分子网,使用一台Cisco2610路由器接入互联网
在Windows操作系统中,选择一个文件图标,执行“剪切”命令后,“剪切”的文件放在(5)中;选定某个文件夹后,(6),可删除该文件夹。
循环队列的存储空间为Q(1:40),初始状态为front=rear=40。经过一系列正常的入队与退队操作后,front=rear=15,此后又退出一个元素,则循环队列中的元素个数为()。
下列关于存储器的叙述中正确的是
InterpretthefollowingpassagesfromEnglishintoChinese.Startinterpretingatthesignalandstopatthesignal.Youmaytak
最新回复
(
0
)