首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet
admin
2014-06-13
73
问题
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet can be like walking into a library where the books are all lying on the floor in piles. While tools like Google allow some structured search, much of the data from such searches is outdated or of questionable value. Some Web enthusiasts have taken up the task of organizing information through a democratic means that only the Internet allows: an encyclopedia of the people, by the people, and completely free to copy and distribute.
This ’people’s encyclopedia’ of the Web — a free site called Wikipedia — has provided a unique solution by inviting individuals to participate in the process of rationalizing and updating Web content. At the heart of this movement are wikis, Web sites that allow users to directly edit any Web page with one click of the mouse.
Wikipedia — the largest example of these collaborative efforts — is a functioning, user-contributed online encyclopedia that has become a popular and highly regarded reference in just three years of existence. The goal of Wikipedia was to create an encyclopedia that could be shared and copied freely while encouraging people to < change and improve the content. Each and every article has an "Edit this page" button, allowing anyone, even anonymous passers-by, to add or delete any content on the page. It seems like a recipe for disaster and chaos, but it has produced surprisingly credible content that has been evaluated and revised by the thousands of international visitors to the site. For many, it finally realizes the original concept of World Wide Web creator Tim Berners-Lee — an online environment where people not only browse content, but freely and actively exchange information.
The Wikipedia project was started by Jimmy Wales, head of Internet startup Bomis. com, after his original project for a volunteer, but strictly controlled, free encyclopedia ran out of money and resources after two years. Editors with PhD degrees were at the helm of the project then, but it produced only a few hundred articles. Not wanting the content to languish, Wales placed the pages on a wiki website in January 2001 and invited any Internet visitors to edit or add to the collection.
The site became a runaway success in the first year and gained a loyal following, generating over 20, 000 articles and spawning over a dozen language translations. After two years, it had 100, 000 articles, and in April 2004, it exceeded 250,000 articles in English and 600,000 articles in 50 other languages. Over 2,000 new articles are added each day across all the various languages. And according to website rankings at Alexa. com, it has become more popular than traditional online encyclopedias such as Britannica. com and is one of the top 600 most heavily visited websites on the Internet.
What’s the goal of Wikipedia according to the text?
选项
A、To create a people’s encyclopedia that is free to share and copy.
B、To produce a credible and authoritative reference tool.
C、To create an online environment where people freely exchange information.
D、To create a volunteer, but strictly controlled, free encyclopedia.
答案
A
解析
事实细节题。the goal of Wikipedia出现在第三段第二句。[A]项同义转述了原文中的to create an encyclopedia…improve the content,故为答案。[B]在文中未提到;[C]出自第三段最后一句,是Tim Berners Lee的构想;[D]出自第四段首句,是维基百科的前身的目标,此三项都予以排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/teO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WhichofthefollowingheadingsisthatofParagraphTwo?Theaimofanuclearreactoris______.
The(1)_____ofthefluorescenttube(2)_____amajorrevolutioninthedevelopmentofbetterandcheaperlighting.Firstshown
The(1)_____ofthefluorescenttube(2)_____amajorrevolutioninthedevelopmentofbetterandcheaperlighting.Firstshown
The(1)_____ofthefluorescenttube(2)_____amajorrevolutioninthedevelopmentofbetterandcheaperlighting.Firstshown
Howdoestheauthorthinkofhimself?Bysaying"thenominalwinnerisoftenarealloser"(Paragraph2),theauthormeans
TherulingofAmerica’sSupremeCourtInthelastparagraph,theauthorsuggestedthat
Oneofthemostimportantresultsofresearchintoageinghasbeentopinpointthesignificanceofshort-termmemory.Thisfacul
Oneofthemostimportantresultsofresearchintoageinghasbeentopinpointthesignificanceofshort-termmemory.Thisfacul
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
随机试题
锅炉结渣,指灰渣在高温下黏结于受热面、炉墙、炉排之上并越积越多的现象。结渣使锅炉()。
固定资产管理的核心是___________。
Schoolauthoritiesoftenrefusetofacetheproblems;governmentdrug-abuseagencieshavedonealltoolittletoinformthepubl
患者,男性,30岁,临床诊断肾病综合征,肾活检病理提示膜性肾病,经足量糖皮质激素治疗6周。应进行下列哪项检查以确定
糖皮质激素类药物与蛋白质代谢相关的不良反应是
招标投标活动的公开原则,首先要求( )。关于必须进行招标的工程建设项目的最低规模标准,下列表述中正确的是( )。
下列会计档案中,属于永久保存的会计档案是()。
A公司和B公司均为增值税一般纳税人,2015年度及2016年度发生的业务有关资料如下:(1)A公司于2015年4月1日取得B公司10%的股权,成本为6200万元,A公司作为可供出售金融资产核算。2015年6月30日其公允价值为6300万元。
行政相对人若对北京海关的具体行政行为不服的,应向()申请行政复议。
Iftwotypistscantypetwopagesintwominutes,howmanytypistswillittaketotype18pagesinsixminutes?
最新回复
(
0
)