首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Big Break Grows in Popularity Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and un
Big Break Grows in Popularity Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and un
admin
2014-01-09
44
问题
Big Break Grows in Popularity
Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and university when some students earn money, travel, etc.) and a misty look will come into their eyes. There are some disasters and even the most motivated, organised gap student does require family back-up, financial, emotional and physical. The parental mistiness is not just about the brilliant experience that has matured their offspring; it is vicarious living. We all wish pre-university gap years had been the fashion in our day. We can see how much tougher our kids become; how much more prepared to benefit from university or to decide positively that they are going to do something other than a degree.
Gap years are fashionable, as is reflected in the huge growth in the number of charities and private companies offering them. Pictures of Prince William working hard in Chile have helped, but the trend has been gathering steam for a decade. The range of gap packages starts with backpacking, includes working with charities, building hospitals and schools and, very commonly, working as a language assistant, teaching English. With this trend, however, comes a danger. Once parents feel that a well-structured year is essential to their would be undergraduate’s progress to a better university, a good degree, an impressive resume and well paid employment, as the gap companies’ promotional statements suggest it might be, then parents will start organizing—and paying for the gaps.
Where there are disasters, according to Richard Oliver, director of the gap companies’ umbrella organization, the Year Out Group, it is usually because of poor planning. That can be the fault of the company or of the student, he says, but the best insurance is thoughtful preparation. "When people get it wrong, it is usually medical or, especially among girls, it is that they have not been away from home before or because expectation does not match reality."
The point of a gap year is that it should be the time when the school leaver gets to do the thing that he or she fancies. Kids don’t mature if mum and dad decide how they are going to mature. If the 18-year-old’s way of maturing is to loaf around on Hampstead Heath soaking up sunshine or spending a year working with fishermen in Cornwall, then that’s what will be productive for that person. The consensus, however, is that some structure is an advantage and that the prime mover needs to be the student.
The 18-year-old who was dispatched by his parents at two weeks’ notice to Canada to learn to be a snowboarding instructor at a cost of £ 5, 800, probably came back with little more than a hangover. The 18-year-old on the same package who worked for his fare and spent the rest of his year instructing in resorts from New Zealand to Switzerland, and came back to apply for university, is the positive counterbalance.
According to the text, which of the following is true?
选项
A、The popularity of gap years results from an increasing number of charities.
B、Prince William was working hard during his gap year.
C、Gap years are not as fashionable as they were ten years ago.
D、A well-structured gap year is a guarantee of university success.
答案
B
解析
本题考查事实细节。第二段首句提到,学业间断年现在很时兴,反映在提供它们的慈善团体和私人公司的数目呈巨额增长。[A]项错在将表现归为原因。第二句提到,威廉王子在智利吃苦的事情(对间断年的流行)发挥了作用。由此可推出[B]项正确。第三句提到,(间断年普及的)趋势十年来一直在加强。因此排除[C]项。第二段后半部分谈到“学业间断年的时兴”带来的隐患,即一些父母相信公司的介绍,认为精心安排的间断年对于孩子未来的求学、就业都很重要。因此[D]项是一些公司的宣传及部分家长的错误看法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/teZO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
OneschoolnightthismonthIsidleduptoAlexander,my15-year-oldson,andstrokedhischeekinamannerIhopedwouldseemc
WorkingoutisbeneficialtohumaninallthefollowingwaysEXCEPT
Giventhelackoffitbetweengiftedstudentsandtheirschools,itisnotsurprisingthatsuchstudentsoftenhavelittlegood
Overthepastdecade,significantresearchhasdemonstratedwhatmanyhaveknownforalongtime:womenarecriticaltoeconomic
Hewouldcausemorenoisewithmerenewsprintthanmostpeopledosophisticatedblackmarketfireworks.
A、Thecouplewhowanttohaveadivorce.B、Youngpeoplewhohaveconflictswiththeirparents.C、Peoplewhoarenotsatisfiedwi
Chemistryisthestudyofthebehaviorandcompositionofmatter.Allfoodsaremadeupofchemicalsubstancewhichundergoes
Chemistryisthestudyofthebehaviorandcompositionofmatter.Allfoodsaremadeupofchemicalsubstancewhichundergoes
TheodoreDreisersetforthhis______conceptoftheAmericansocietyinhisearlyworks.
______isnotoneofMarkTwain’sworks.
随机试题
人间鼠疫主要的传播媒介是
CO2通过呼吸膜的速率比O2快的主要原因是
A.硫酸亚铁片B.琥珀酸亚铁胶囊C.硫酸亚铁糖浆D.硫酸亚铁缓释片E.蔗糖铁有严重消化道疾患的患者应选用哪种药物()
企业采用的会计处理方法不能随意变更是依据( )。
股票实质上代表了股东对股份公司的( )。
某企业(增值税一般纳税人)销售商品一批,增值税专用发票上注明的价款为500万元,适用的增值税税率为17%,为购买方代垫运杂费20万元,款项尚未收回。该企业应确认的应收账款为()万元。
“诚信”作为职业道德规范,其“智慧性”是指()。
民族联合作为马克思列宁主义解决民族问题的基本原则,其实质是()。
(1997年)已知y1=χeχ+e2χ,y2=χeχ+e-χ,y3=χeχ+e2χ-e-χ是某二阶线性非齐次微分方程的三个解,求此微分方程.
窗体上有一个名称为FrfllneI的框架(如图),若要把框架上显示的“Franticl”改为汉字“框架”,下面正确的语句是()。
最新回复
(
0
)