首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Parents have to do much less for their children today than they used to do, and home has become much less of a workshop.Clothes
Parents have to do much less for their children today than they used to do, and home has become much less of a workshop.Clothes
admin
2015-05-21
64
问题
Parents have to do much less for their children today than they used to do, and home has become much less of a workshop.Clothes can be bought ready made, washing can-go-to the laundry, food can be bought cooked,canned, bread is baked and delivered by the baker, milk arrives on the doorstep, meals can be had at the restaurant, the workers’ canteen, and the school dining-room.
It is unusual now for father to pursue(追求) his trade of other employment at home, and his children rarely, if ever, see him at his place of work. Boys are therefore seldom trained to follow their father’s occupation(职业), and in many towns they have a fairly wide choice of employment and so do girls. The young wage-earner often earns good money, and soon acquires a feeling of economic independence. In textile(纺织品的) areas it has long been a custom for mothers to go out to work, but this practice has become so widespread that the working mother is now not an unusual factor in a child’ s home life, the number of married women in employment having more than doubled in the last 25 years. With mother earning and older children drawing much salaries father is seldom the controlling figure that he still was at the beginning of the century. When mother works, economic advantages increase, but children lose something of great value if mother’ s employment prevents her from being home to greet them when they return from school.
It is implied in the passage that______.
选项
A、mothers have the practice to go to work
B、working mother have no time to stay with their children at home
C、young wage-earners are economically independent
D、mother’s position in a family has been raised
答案
D
解析
从文章第二段结尾一句“When motherworks,economic advantages increase,but childrenlose something of great value if…”可知,由于母亲挣钱,经济优势有了提高。在家里父亲不再是惟一说算的人。由此可推断出,母亲在家庭中的地位得到了提高。故正确的答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tjud777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Theyareall______littlechildrenthatyouarenotabletolookafter______manyofthembyyourself.
WhatshouldbedonebyEdwardfirst?WhichoneofthefollowingisNOTtrueaccordingtothepassage?
今天是2006年7月25日,星期日,天气晴。请你写一篇日记,描述你的暑假生活中的一天。期末考试后,你的叔叔和婶婶邀请你去他们家小住几天。在那里你受到他们的热情招待,早晨你们出去散步,欣赏自然美景。下午,由于天热,你在家中读书或写作。晚上你们去游泳。请根据以
Whatcanwelearnfromthisconversation?
人们完成工作的方式通常有两种:独立完成和合作完成。两种方式各有特点。请你以“WorkingIndividuallyorWorkinginaTeam"为题,按照以下要点写一篇英语短文:1.独立完成:自行安排、自己解决问题2.合作完
MrLuoisAlexander应邀来渝讲学,并到你校参观,和一些学生座谈。现由你(张渝)主持座谈会,代表你校学生用英语致欢迎词。欢迎词应包括以下内容要点:1.对来访客人表示热烈欢迎。2.介绍MrLuoisAlexander(英国著名语言学家)
Thelakelaybeforeme,blueandpeaceful,intheevening【36】.Oneithersidethemountainsrosesharplysurroundingitinakin
Ididn’tfeellike______,sohesuggested______ataxi.
WordtravelsquicklyinthesmallfishingvillageofPortWashington.SowhenMardyMcGarrywantedtobuildaplaygroundforc
YesterdayIgotuplaterthanusualIhadbreakfastinaburryandalmost!Missedthebus.Atschool.Mr.Greenwasabsentbecau
随机试题
小赵是某志愿服务组织的志愿者,主要是为社区老年人提供服务。关于小赵作为志愿者的权利和义务的说法,错误的是()。
简述BOT的概念和特点。
[2006年,第7题]设函数f(x)在(-∞,+∞)上是奇函数,且在(0,+∞)内有f’(x)<0,f’’(x)>0,则在(-∞,0)内必有()。
依据《大气污染防治法》,任何单位和个人都不得()污染物排放超过排放标准的机动车船。
银行存款的清查是将()。
设计询证函需要考虑的因素包括()。
g、k、h、zh、ch、sh、r、z、c、s都不与齐齿呼、撮口呼韵母相拼。()
宪法规定,全国人民代表大会的组成包括()
[*]
WhichofthefollowingwordscanNOTbeusedtocomplete"I______thinkso"?
最新回复
(
0
)