首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The next big workout craze is one even a couch potato could love. It starts with a warm-up: a trip to the supermarket. Then ther
The next big workout craze is one even a couch potato could love. It starts with a warm-up: a trip to the supermarket. Then ther
admin
2011-10-20
30
问题
The next big workout craze is one even a couch potato could love. It starts with a warm-up: a trip to the supermarket. Then there’s a large dinner, followed by some leisurely hours spent doing crossword puzzles. Finally, there’s the cool-down, a long bubble bath. Keep this up, and you’ll be buff in no time.
Mentally buff, at any rate. This is a workout for your brain—an example of "neurobics", a movement that’s gaining momentum among those looking to stay sharp as they age. Some psychologists claim that by adjusting your routine in small ways (like taking a different route to the grocery store or stimulating your senses with a new fragranced bath product), you can encourage neurons to build more connections to each other. Though scientists know little about the early stages of Alzheimer’s, clinical evidence is starting to show that mental "exercises" like these may ward it off.
Neurobics got started with the 1999 book Keep Your Brain Alive by Duke University neurobiologist Larry Katz and writer Manning Rubin. Since then, the term has entered common usage (it’s defined in at least one slang dictionary) and inspired numerous imitators. Entrepreneurs now offer courses that teach neurobic exercises alongside more traditional seminars on handling stress and expressing emotions. Corporate trainers like Mind Gym run employees through 90 minute "workouts" designed to in crease productivity. There’s also the MyBrainTrainer.com site, a paid service that provides access to games like those used in psychological experiments to test cognitive ability. There’s no evidence that these games are any better for you than, say, scrabble. But MyBrainTrainer creator Bruce Friedman says he gets a "neural buzz" from them—and he’s taken each more than 1,600 times.
Still, it’s a good bet that a simple change in routine will be just as effective. If that doesn’t seem mentally wearing, consider how you go about most neurobic activities in ordinary life. Most likely, you’re going through the motions—driving on roads you know by heart, swallowing down dinner with out savoring its taste or texture. Changing things will force you to pay attention to what you’re doing. Even those who are skeptical about neurobics’ potential for preventing Alzheimer’s have to admit that isn’t a bad thing.
选项
A、a healthy lifestyle.
B、a new way of exercise.
C、a new way of mental relaxation.
D、the life of a couch potato.
答案
C
解析
篇章结构题。根据题干中的work out定位至首段,从提问方式可以断定本处考查首段细节支持的论点。根据英文篇章结构可知,首段中的描述通常是作为引子引入主题的,因此需要找到这些细节性描述后面的观点是什么。第二段首句指出:至少在精神上放松。紧接着提到:这是针对你大脑的一项锻炼…。显然首句就是本文主题,也就是首段描述支持的内容。第二段中出现的 mentally,brain,psychologists都表明这里提到的是有关精神(大脑)方面的内容,与生活方式无关;第二段第二句提到neurobics(健脑运动);虽然首段第一句提到a coach potato (久坐不动者),第二段没有任何有关这类人的内容,显然不是细节描述要说明的问题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ttp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Therewasatimewhenparentswhowantedaneducationalpresentfortheirchildrenwouldbuyatypewriter,aglobeoranencyclo
I______thepartymuchiftherehadn’tbeenquitesuchacrowdofpeoplethere.
ThebesttitleforthispassagemaybeTheauthor’sattitudetowardtheconstructionofskyscrapersseemstobethatof
Whatcanbeinferredfromthefirstparagraph?JohnMackandMaryMeekersharedsimilaritiesinthattheyboth
Broadlyspeaking,theEnglishmanisaquiet,shy,reservedpersonwhoisfully(1)_____onlyamongpeopleheknowswell.In
Broadlyspeaking,theEnglishmanisaquiet,shy,reservedpersonwhoisfully(1)_____onlyamongpeopleheknowswell.In
Broadlyspeaking,theEnglishmanisaquiet,shy,reservedpersonwhoisfully(1)_____onlyamongpeopleheknowswell.In
WecanlearnfromthebeginningofthetextthatWal-MartStoresInc.willThephrase"makeagoofit"(Paragraph2)mostprob
Intheend,adegreeofsanityprevailed.ThemilitantHinduswhohadvowedtobreachapolicecordonandstarttheworkofbuil
Bydescribingtheprocessofaworkout,theauthorintendstoshowResearchershavecometobelievethatneurobics
随机试题
IBM从计算机终端供应商转变为网络咨询、服务商,体现了()
可存于唾液、初乳、呼吸道及肠道等外分泌液中的是
A.肾血管痉挛而致急性肾衰竭B.前列腺素合成障碍C.肾问质纤维化D.阻塞肾小管、肾小球E.肾小管坏死去甲肾上腺素会导致
在财务管理实务中,通常以()作为无风险报酬率。
通常情况下,企业经过努力可以达到的成本标准,这一标准考虑了生产过程中不可避免的损失、故障和偏差。则该标准成本为()。
李老师在教《落花生》一课时,让学生各抒己见,谈谈该做什么样的人。李老师运用的教学方法是()。
强调古典自由教育,注重经典名著的学习,对美国高等教育和成人教育产生了广泛的影响的教育思潮是
(2016年真题)下列选项中,可以认定为建筑物区分所有权的业主的有()。
一江南园林拟建松、竹、梅、兰、菊5个园子。该园林拟设东、南、北3个门,分别位于其中3个园子。这5个园子的布局满足如下条件:(1)如果东门位于松园或菊园,那么南门不位于竹园;(2)如果南门不位于竹园,那么北门不位于兰园;(3)如果菊园在园林的中心,那么
Weliveandlearn.
最新回复
(
0
)